TKBL Play-Off | Şöyle Bir!



Galatasaray Odeabank 75-49 Adana ASKİ

TKBL'de normal sezon birincisi Galatasaray Odeabank, TKBL Play-Off Yarı Final birinci maçında Adana ASKİ ile karşı karşıya geldi. Saha avantajı elinde olan takımımız Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadeleyi 75-49 kazandı. Galatasaray Odeabank'ta tecrübeli uzun Nevriye Yılmaz 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Ekrem Memnun önderliğindeki Sarayın Sultanları seride 1-0 öne geçti.
Sarayın Sultanları Nuria Martinez – Şebnem Kimyacıoğlu – Bahar Çağlar – Sancho Lyttle – Nevriye Yılmaz beşiyle karşılaşmaya başladı. İlk dakikalarda topu boyala alana indiren takımımız, Sancho Lyttle üzerinden oynamaya çalıştı. Çembere yakın yardımlı savunma yapan Adana Aski'ye boş şutlarla cevap verdik. Rakip takım ise Milica Jovanovic'in şut seçimleriyle karşılık verdi. Top kayıpları ve yanlış şut seçimleri sebebiyle ilk çeyrek kısır geçti. TV Molasından sonra Queralt Casas ve Jelena Dubljevic'ten gelen skor katkılarıyla takımımız çeyreği önde bitirdi. İkinci çeyrekte topu ısrarla boyalı alana indirmeye devam ettik. Bu dakikalarda Dubljevic ve Nevriye'nin sayıları hücum sistemimizi şekillendirdi. Tempo giderek arttı ve takımımız çift haneli farkla öne geçmeyi başardı. Adana temsilcisinin molası Galatasaray Odeabank'ın ritmini düşürmeye yeterli olmadı. Jelena Dubljevic'e Bahar Çağlar'ın da eşlik etmesiyle ilk yarıyı 37-21 önde kapatmayı bildik.

İkinci yarı Nevriye Yılmaz'ın üst üste orta mesafe isabetleriyle başladı. Nevriye'nin dominant hücum performansına savunma yanıt vermekte zorlanan rakip takım, mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası Melisa Can önderliğinde hücum eden Adana ASKİ 7-0'lık seri yakalamayı başardı. Adana temsilcisi maç boyunca böyle ufak seriler buldu. Bunlara her ne kadar izin versek de yakaladıkları momentumu bir anda bozup hücumda basıp gitmemiz takımımız için çok önemli bir özellik. İşler kötü gittiği anda takım kendi kendine reaksiyon verip yeniden sazı eline alabiliyor. Özellikle Play-Off serisinin diğer safhasında bu refleksimiz bizi diğer takımlardan bir kademe üste taşıyacaktır. Üçüncü çeyrek sonunda farkın erimesine izin vermeden son çeyreğe 20 sayı farkla önde girmeyi başardık. (56-36). Savunmada daha istekli görünerek final periyoduna giren Adana ASKİ, her ne kadar hücum ritmini Milica Jovanovic önderliğinde bulsa da, savunmada Galatasaray Odeabank skorerlerine dur diyemedi. Son periyodu baştan sona rölantiye alarak geçiren takımımız, farkın erimesine ve rakibin umutlanmasına izin vermedi. Maçı 75-49 kazanarak TKBL Play-Off Yarı Final serisine moralli bir başlangıç yapmış oldu.

FCNBlog ekibi olarak TKBL Play-Off Yarı Final serisinin diğer maçlarında başarılar diliyoruz, yolunuz daim olsun!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0