Yağmurlu havada size su yok..

Dün akşam oynanılan maçın analizini kaleme alırken, saha içi ve tribünde yaşananlara bilerek hiç değinmedik. Keza dün akşam yaşananlar ayrı bir yazı konusuydu. 2010-2011 yılında yaşanan şike olayları sonrasında Galatasaray taraftarının adalete ve hakka verdiği destek malumunuz. Ali Sami Yen'de üç yıldır alkışlarla ağırlanan, şikeli sezona atıfta bulunan "2010-2011 Şampiyonu Hoşgeldin" pankartlarıyla karşılanan bordo-mavili ekip ve taraftarları dün akşam Hüseyin Avni Aker'de yaptıklarıyla aslında hiçbir desteği hak etmediklerini fazlasıyla gösterdi. Dün geceden sonra Galatasaray cephesinde tek bir düşünce var; Bundan sonra size yağmurlu havada su bile yok!

Futbol bu. Sertlik, gerginlik, maç içerisinde tansiyon yükselmesi her zaman olacak şeyler. Ancak yöneticiler tarafından sözleşmesine "5 milyon euroya serbest kalır" maddesi koyulan adam başka bir takıma imza atmak üzereyken transfer edildiği zaman o oyuncuya, kenara geldiği dakika dahil olmak üzere ana - avrat küfür edilmez. Sertlik, gerginlik her zaman olur ancak futbol terörü diyeceğimiz veya oyun içerisinde sürekli olarak rakip takım oyuncularına agresif davranarak oyunu bozmaya çalışıyorsanız tepki görmeye müstehaksınız. Dün akşam Trabzonsporlu oyuncular hem oyunu sert oynadı, hem de tribünlere şirin gözükmek adına futbolun dışına çıktı. Tribünlerde keza öyle.. Karşılaşma öncesi, maç içerisinde ve sonrasında edilen küfürlerin haddi hesabı yok. Atılan ikinci golden sonra bütün stadyum tek bir ağızdan Burak Yılmaz'a küfür edilmesinin de herhangi bir açıklaması yok. Ali Sami Yen Arena'da maç sonucu ne olursa olsun alkışlarla uğurlanan, misafirperverliğin en iyisini gören, tek bir küfür edilmeyen, maç öncesi ve sonrası olması gerektiği gibi ağırlanan bir takım Trabzon. Ancak dün yaşananlardan sonra oynanacak ilk maçta Ali Sami Yen'in ne derece bir cehennem olduğunu görecekler.

Maçın son dakikalarında çıkan gerginliğin baş mimarı Mehmet Ekici, yedek kulübesinden gelerek Muslera'ya saldıran Özer Hurmacı, maç sonunda Mert Çetin'in üzerine yürüyen  Trabzonspor'un yardımcı antrenörü Recep Karatepe ve maçın başından sonuna Galatasaray'a galiz küfürler eden Trabzon tribünü. Hepinizi bir kenara not aldık.

Bu arada, şike davasını bazı maddi değerler karşılığında satan Trabzonsporlu yöneticilere de bir selam çakalım. Akyazı Stadyumu, HES Projesi, sezon başında harcanan 50milyon eurodan fazla para derken. Bu paranın kaynağı nereden geliyor diye sormazlar mı adama? Hepsi bir kenara, şike süreci ne oldu? Cardozo'ya sattınız galiba..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0