Sezon Analizi: Galatasaray FXTCR

Geçtiğimiz sezon Ahmet Reşat Arığ hocamızın önderliğinde mütevazı kadrosu ile oldukça iyi işler çıkaran erkek voleybol takımımız sezon başında yeniden yapılanmaya giderek önce takımın başına Flavio Gulinelli'yi getirmiş, kadrodaki yabancıları tamamen göndermiş, takımın kaptanı ve ağabeyi olarak tecrübeli pasör Selçuk Keskin başta olmak üzere yeni oyuncular kadroya katılmıştı. Sezon sonunda ligde ulaşılan nokta dikkat çekerken, Avrupa'da ise benim beklentimin biraz altında kaldık. Gelin bu sezon nasıl geçti irdeleyelim.

Sezona antrenör değişikliği ile başlayan, genel menajerlik koltuğuna da geçen sezonun kaptanı Sinan Cem Tanık'ı getiren erkek voleybol şubemizde yapılan transferler ve yeniden yapılanma parolası sezonun hep olduğu gibi mütevazı bir kadro ile mücadeleci bir oyunla geçireceğini duyuruyordu. Sezon başında Filip Rejlek, Kamil Baranek, Samuel Tuia, Selçuk Keskin ve İbrahim Akşeker transferleri bu takımın genç ve dinamik yapısını fazla bozmayacak cinstendi. Görüntü geçtiğimiz sezonki gibi, büyük takımlarla tecrübe olarak baş edemeyecek görünse de her zaman potansiyeli olan ve enerjisini koruyan bir takım oluştuğu herkesin dikkatini çekti.

Geride bıraktığımız sezonda üst düzey takımlar olarak adlandıracağımız "Arkas, Fenerbahçe ve Halkbank" ile yapılan maçlardan Fenerbahçe'yi 2 defa mağlup eden takımımız Arkas ve Halkbank karşısında mücadelesini sonuna kadar sürdürse de galibiyet alamadı. Playoff etapları sonunda 3. olan Ziraat Bankası her ne kadar tam dişimize göre bir kadro gibi görünse de bu sezon Ziraat Bankası diş geçiremediğimiz bir diğer takım oldu. Bunun dışında bir defa İBB, bir defa Şahinbey Belediyesi ve bir defa da Palandöken Belediyesi'ne mağlup olarak ligi 13 galibiyet 9 mağlubiyet ile 37,8 puanla nağmalup Halkbank, Arkas, Ziraat Bankası ve Fenerbahçe'nin arkasında 5. sırada tamamlayarak playoff ilk etabında Fenerbahçe ile eşleştik. Fenerbahçe gibi bir rakibi 3 maç sonunda saf dışı bırakarak büyük bir başarıya imza atan ekibimiz bu sene yeni değişen statüye göre playoff final etabına kalarak bana göre misyonunun bir tık üstüne çıktı. Playoff etabında ise sezon boyu diş geçiremediği 3 takımla lig usulü maçlar oynayan takımımız final etabından puansız ayrılarak bu noktalarda tecrübe kazanmış oldu. Takımımız ligi totalde 4. sırada bitirerek Cev Cup vizesi almış oldu.

Avrupa'da üçüncü kupa olan Challenge Kupası'nda mücadele veren ekibimiz ilk etapta Finlandiya ekibi Hurrikaani'yi geçerken son 32 takım arasında Mok Jedinstvo'yu eleyerek son 16'ya kaldı. Son 16'da Nova Ves takımını iki maçta geçen ekibimiz çeyrek finalde Vojvodina'ya altın sette kaybederek şahsi fikrime göre kupaya biraz erken veda etmiş oldu. Bu takımın kalitesi kupa bir yana en az final görebilecek düzeyde olmasına rağmen tecrübe eksikliğine dem vuracağım. Takımımız Türkiye Süper Kupasında da 4 takım arasında Halkbank'a mağlup olan takımımız bu kupadan da eli boş döndü.


Takımsal İstatistikler: Avrupa'da 8 maçta mücadele gösteren takımımız toplam 40 ace, %38 mükemmel servis karşılama, %50 mükemmel hücum ve set başına 2,4 blok ile oynamış. Ligde ise kıyaslama yapmak daha mantıklı olacaktır. 


Toplam 140 ace üreten takımımız ligde bu istatistikte 9. olmuş, set başına 1,1 ace ile lig 6. olmuş. Bu geçen sezona göre oldukça düşük bir istatistik olmuş, servisi efektif kullanamamışız. Mükemmel servis karşılamada %33 ile ligin en kötü 3 takımından biri olmuşuz, mükemmel hücumda da %47 gibi bir oran tutturmuşuz. Bir önceki sezon bloklarda vasat olan takımımızın bu sezonki blok performansı göz doldurmuştu, istatistiğe de yansıyan bu veri 2,9 blok/set başı olarak dikkat çekiyor ki, bu da lig 4. olduğumuz anlamına geliyor.


Bireysel İstatistikler: Avrupa'da skorerler listesinde ilk 25'e Filip Rejlek toplam 116, set başına 4.46 sayısı ile 11. olarak girmiş. Kamil Baranek ise 93 sayı ve 3,41 set ortalaması ile 17. sırada. Bloklarda Halil İbrahim Akşeker ilk 25'te kendisine 11. sırada yer bulmuş. İbrahim'in istatistikleri ise toplam 19 blok ve set başına 0.73 blok. Servis karşılamada Samuel Tuia %46.46 ile 9. sırada. Ace sayılarında Tuia, Rejlek ve Selçuk 8 ace ile 17, Baranek ise 7 ace ile 25. sırada.


Ligimizde ise Filip Rejlek en skorer 4. oyuncu olmayı başarmış. Rejlek toplam 541 sayı ile oynarken set başına 4,7 sayı bulmuş. Ayrıca Samuel Tuia 341 sayı ile 15, Kamil Baranek ise 323 sayı ile 17. sırada yer almış. Blok istatistiğinde İbrahim Emet üstünlüğü kimseye bırakmamış ve 81 blok ile 1. sıraya kurulmuş. Set averajı ise 0,81. Ayrıca pasörümüz ve kaptanımız Selçun Keskin sezon boyu müthiş bir performans sergileyerek 68 blok ile kendine 7. sırada yer bulmuş. Ayrıca İbrahim Akşeker de 48 blok ile 22. sırada. Servis sayılarında (ace) Filip Rejlek kendisine 50 ace ile 2. sırada yer bulmuş. Set averajı 0.43. Samuel Tuia ise 28 ace ile 14. sırada. Servis karşılamada ise takımımızdan kimse ilk 25'e girememiş.

Bu sezonu da bitirmiş olduk, kısmen Avrupa'da beklentimin altında kalsak da başarılı bir sezonu geride bıraktığımız aşikar. Bu kadro ve imkanlarla verilen mücadele alkışı hak ediyor açıkçası. Özellikle büyük heyecan uyandıran ve bir maç hariç dört defa üstünlük kurduğumuz Fenerbahçe maçları bu sezon takımımızın gerçekten mücadelesinin ve azminin resmidir. Yeni sezona muhakkak transferler ve yeni adımlarla başlanacak, gelişmeleri buradan takip etmeye devam edeceksiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0