STSL | Sondan bir önceki hafta..

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşüne devam eden Galatasaray, ligin 33. haftasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı ağırlıyor. Hafta ortasında Sivas deplasmanında aldığı sonuçla Ziraat Türkiye Kupası'nda adını bir kez daha finale yazdıran Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, kulüp tarihindeki 20. lig şampiyonluğu için adeta gün sayıyor. En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde bulunan takımımız sahadan galibiyetle ayrılarak rakibinin puan kaybını bekleyecek. Ali Sami Yen Arena'da müthiş bir görsel şova tanıklık edeceğimiz karşılaşma 24 Mayıs Pazar akşamı oynanacak ve mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Şampiyonluğumuzu ilan etme ihtimalimizin bulunduğu zorlu mücadele öncesinde iki takımın son bilgileri, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG | SONDAN BİR ÖNCEKİ HAFTA
İtalyan teknik adam Cesaré Prandelli yönetiminde sezona başlayan ve 1 Aralık günü Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme imzalayan Galatasaray, geride kalan 32 hafta sonunda topladığı 73 puanla zirvede yer alıyor. Ligde oynadığı son 5 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Galatasaray, geride kalan 32 hafta sonunda rakipleri karşısında sahadan 23 galibiyet - 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 57 gol bırakan takımımız, kalesinde de 34 gol gördü. Hamzaoğlu'nun öğrencileri iç sahada 16 maçta 12 galibiyet - 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet istatistiğini elde ederken, deplasmanda 16 maçta 11 galibiyet - 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet istatistiğine ulaşabildi. Ali Sami Yen Arena'da bu sezon 16 maçta 30 kez gol sevinci yaşayan takımımız kalesinde 17 gol görürken, deplasmanda da bu oran 27-17 şeklinde oldu.

SÜPER LİG | BEŞ MAÇTIR GOL YEMİYOR
Ligde oynadığı son 5 maçta sahadan 3 puanla ayrılan ve elde ettiği 15 puanla liderlik koltuğuna tek başına kurulan Galatasaray, son beş maçta kalesinde gol görmeyerek 2007-2008 yılı sonrasında bu başarıyı ilk kez tekrarladı. Bu sezon ligde oynadığı 32 maçın 11'inde kalesini gole kapatan Galatasaray'da bu başarının mimarı hiç kuşkusuz Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera oldu. Dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen Muslera, özellikle son haftalarda gösterdiği performansla göz doldurdu. Mersin deplasmanında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen yıldız oyuncunun yerine, geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında görev yapan Sinan Bolat kalesini gole kapatarak seriyi devam ettirme başarısı göstermişti. Galatasaray son olarak, 19 Nisan 2015 tarihinde oynanılan Trabzonspor - Galatasaray karşılaşmasında sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılmış ve kalesinde gol görmüştü. Hamzaoğlu'nun öğrencileri, şampiyonluk yolunda yaklaşık 40 günlük sekansta rakiplerine gol izni vermedi.

SÜPER LİG | EN İYİ İÇ SAHA PERFORMANSI
Bu sezon ligde iç sahada oynadığı 16 maçta 39 puan toplayan ve +13 gol averajına sahip olan Galatasaray, ligin en iyi iç saha performansı ünvanını ezeli rakibi ve şampiyonluk yolundaki takipçisi Fenerbahçe ile paylaşıyor. Prandelli yönetiminde iç sahada 5 maça çıkan takımımız 3 galibiyet - 1 beraberlik ve mağlubiyet istatistiğini elde ederken Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı 11 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Rakipleri karşısında iç sahada 9 galibiyet - 2 beraberlikle bu karşılaşmalardan ayrılan takımımız, Prandelli döneminde iç sahada 5 maçta 6 gol atarken kalesinde de 6 gol görmüştü. Hamzaoğlu yönetiminde iç sahada rakip fileleri 24 kez havalandırmasına karşın kalesinde 11 gol gördü.

SNIPER: WESLEY BENJAMIN SNEIJDER
Sezon başından buyana gösterdiği performansla taraftarın gönlünde bambaşka bir yere sahip olan 30 yaşındaki Hollandalı yıldız oyuncumuz Wesley Sneijder, ortaya koyduğu futbolun yanı sıra sahada gösterdiği mücadeleci ruhu, savaşçı kimliği ile de taraftarlardan alkış alıyor. Bu sezon Galatasaray adına rakip kaleye en çok şut atan (122 şut) oyuncu olma başarısını gösteren Sneijder, ayrıca geride kalan 32 hafta sonunda ceza sahasına 126 kez orta açma girişiminde bulundu. Şampiyonluk yolunda hata kabul etmeyen haftalarda aldığı sorumluluk ve attığı / attırdığı gollerle takımını 4. yıldıza taşıyan tecrübeli oyuncu geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında 3 puanı getiren golü kaydederken, bu sezon ligdeki 9. golünü kaydetti. Geçtiğimiz hafta ayrıca Galatasaray forması altında 100. resmi maçına çıkan Hollandalı yıldız bu karşılaşmalarda toplamda 34 gol - 16 asist performansıyla 50 gole doğrudan etki etmiş oldu.

MAESTRO: SELÇUK İNAN
Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte saha içinde kendi mevkisine geri dönen Selçuk İnan, özellikle son haftalarda gösterdiği performansla geçtiğimiz sezon yaşananlardan sonra arasının açıldığı taraftarla buzları eritti. Orta sahanın merkezinde, oyunu kurma görevini üstlenen ve hücumda Sneijder'i destekleyen tecrübeli oyuncu geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında maçın başında sakatlanmış ve oyuna devam edememişti. Bu sezon sarı-kırmızılı forma altında 31 lig maçına çıkan ve bu maçlarda 4 gol - 7 asist istatistiklerini elde eden Selçuk İnan, sezonun geride kalan bölümünde Galatasaray adına en çok pas yapan (1822 pas) isim olarak dikkat çekti. Maestro ayrıca golden önce takım arkadaşlarına 7 kez servis yaparak bu alanda da takımın en etkili ismi olmayı başardı.

SUSKUN GOLCÜ: BURAK YILMAZ
Şampiyonluk yolunda Galatasaray'ın en büyük hücum gücü olarak takımda yer alan Burak Yılmaz, son haftalarda suskunluğunu sürdürüyor. Bu sezon forma giydiği 27 lig maçında rakip fileleri 16 kez havalandıran ve takımın en golcü ismi olmayı başaran Burak, geçtiğimiz hafta Sneijder'in galibiyeti getiren golünde asist yapmıştı. Son olarak 4 Mayıs Pazartesi günü ligin 29.haftası kapsamında Manisa'da oynanılan Akhisar Belediyespor karşılaşmasında rakip filelere 2 gol bırakan Kral, ligde gol krallığı sıralamasında da 22 gollü Fernandao, 18 gollü Demba Ba'nın arkasında 16 golle üçüncü sırada bulunuyor. Şampiyonluk yolunda atacağı gol ve gollere ihtiyacımız olan Burak Yılmaz'ın iç sahada gol attığı karşılaşma ise ligin 20.haftasında oynanılan Balıkesirspor karşılaşmasıydı. 16 Şubat Pazartesi akşamı iç sahada oynadığımız ve sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldığımız karşılaşmada 31. dakikada fileleri havalandıran Burak, takımımızın 3.golünü kaydetmişti.

HESAP - KİTAP | TERTEMİZ ★★★★
Türkiye'de üçüncü yıldızı ilk takan takım olma ünvanını elinde bulunduran Galatasaray, bu hafta sonu alınacak sonuçlar doğrultusunda bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etme şansını elinde bulunduruyor. Hamzaoğlu'nun öğrencileri iç sahada oynayacağı Beşiktaş karşılaşmasından galibiyetle ayrılması halinde, Pazartesi günü oynanacak olan Başakşehir FK - Fenerbahçe karşılaşmasında ezeli rakibinin puan kaybetmesi halinde Türkiye Ligleri'nde dördüncü yıldızı ilk takan takım olma ünvanına da sahip olacak ve 20. lig şampiyonluğunu ilan edecek. Galatasaray derbiden beraberlikle ayrılması halinde ise, takipçisinin sahadan mağlubiyetle ayrılmasını bekleyecek. İki takımın da sahadan galibiyetle ayrılması veya birlikte puan kaybetmesi durumunda ise, şampiyon son hafta belli olacak. Bir ihtimal daha var, ancak onu düşünmek bile istemiyoruz. İnanmayan, bizden değildir!
#olacakolacak

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0