TBL | Kaptan gemiyi terk etmedi!

https://cndgsorg.blob.core.windows.net/newsgallery/16fe9b8f728544518a83b8bc4e9164a2.jpeg 
Oldukça kötü bir sezon geçiren ve play-off'a kalma mücadelesi veren erkek basketbol takımımız Galatasaray Liv Hospital, ligin 29. Hafta karşılaşmasında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. İstanbul'da, Cebeci Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı takımımız 87-80’lik skorla kazandı. Maçın yıldızı 30 sayıyla kariyer rekoruna imza atan Ender Arslan oldu. Takım kaptanımız gemisini play-off potasına bir adım daha yaklaştırdı.

Sinan Güler – Justin Carter – Vladimir Micov – Zoran Erceg – Patric Young beşiyle maça başlayan takımımız ilk dakikalarda geçtiğimiz hafta yeni bir kız çocuğu dünyaya gelen Vladimir Micov'un sayılarıyla başladı. Başa baş giden maça Sasha Vujacic damga vurmaya başladı. Oyunu parsellemeye niyetli olan tecrübeli şutör rakibimizin 11-0'lık seriyle hücum ritmini bulmasına yardımcı oldu. TV Molası sonrası Ender Arslan ve Patric Young'la etkili olan takımımız farkı eritti ve öne geçti. Çeyreğin son saniyelerinde Justin Carter bu sezon yaptığı olağanüstü hareketlerine bir yenisini daha ekledi, saygılar usta.


İkinci çeyreğe de hızlı giren Justin Carter, kötü geçmekte olan senenin güzel insanlarından biri olma yolunda hızla ilerliyordu. Maçı 12 sayı 4 ribaund 3 asistle ve bitmek bilmeyen bir enerjiyle tamamlayan J-Carter, play-off'taki önemli kozlarımızdan biri olacak. Oyunun her iki yanında da etkili olan fazla oyuncumuzun olmaması onu çok değerli kılıyor. Maçın kahramanı Ender Arslan sayı katkılarına bu çeyrekte de devam etti. Şut konusunda gününde olduğunda ne denli önemli bir tehdit olduğunu hatırlattı. Biraz geç olgunlaşsa da TBL'deki en önemli yerli guardlardan biri durumunda. Vujacic ve Markota ile maça ortak olmaya çalışan İBB, maç boyunca savunma sertliğini istediği seviyeye bir türlü çekemedi. Ender, Erceg, Micov gibi hücum silahlarımızı durdurmakta çok zorlandılar. Üçüncü çeyrek sonu gibi maça ortak olmayı başarsalar da son çeyrekteki başarılı hücum performansımıza engel olamadılar. Biz de çok iyi savunma yaptığımızdan maçı kazanmadık, kaybedebilirdik de. Ama 8 kişilik kalitesiz bir rotasyonla takımdan daha fazlasını bekleyemiyoruz. 

Geçtiğimiz sezon Euroleague'de TOP8 başarısı gösteren tek Türk takımı olan Galatasaray Liv Hospital, şu anda play-off potasının ağzında bulunuyor. Kalan son maçımızı da kazanırsak 8. olarak play-off yapacağız. Bununla birlikte bütün deplasman avantajlarını(!) elimizde bulunduracağız. 23 sene sonra şampiyonluk, Euroleague, CSKA Moskova, Barcelona karşsıında final-four kovalamak, Kızılyıldız, Olympiakos derken dibi iyice gördük. Nerden nereye be Galatasaray Liv Hospital, nerden nereye..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0