TERTEMİZ 20 !


Dürüst olmak gerekirse, bu yazı aslında Beşiktaş maçının analiz yazısıydı. Dün gece alınan galibiyet sonrasında bugüne bırakılmış bir  yazı.. Giriş cümlesi, sezonun klişesi: Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşüne devam eden Galatasaray... Muslera'nın kalede güven veren duruşu, yıllardır takımın en soğukkanlı olmasıyla bilinen Hakan'ın çocuklar gibi şen oluşu, haftayı tedavi ile geçiren Selçuk ve Hamit'in sahaya koyduğu karakter, kariyerinde dünyaları kazanmış Sneijder'in kazanma arzusu ve Yasin'in yükselen form grafiği. Birde kenara gelirken gereksiz bir şekilde hocasına tavır yapan Burak. Kısacası, maçın analizi işte.. Ancak bu dakikadan itibaren bir ŞAMPİYONLUK YAZISIDIR!

Türkiye'nin hiç kuşkusuz Atatürk ve İstanbul'dan sonra en büyük markası Galatasaray. Yurtdışından tanınırlığı, marka değeri, geçmişi tartışılmaz. Bu topraklara Avrupa'dan kupalar getirmesi bir kenara, Avrupa'da bayrağımızı sürekli olarak dalgalandırması bir kenara dursun, yurt içinde dahi en başarılı takım olduğunu inkar etmek cahillikten başka bir şey olamaz. Biz yıllarca saymaktan yorulduk. Ancak kafası basmayan kalın kafalıların gözünün içine soka soka yeniden yazalım;
  • Türkiye'de üçüncü yıldızı takan ilk takım.
  • Türkiye'de dördüncü yıldızı takan ilk takım.
Pardon? Evet, kesinlikle öyle. Türkiye'nin en büyük, en başarılı takımı Galatasaray. Bu büyük başarıda emeği geçenlere teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Sezon başında kadro dışı kalan, takımdan ayrılan, devre arasında takımdan ayrılan futbolcularımız başta olmak üzere tüm futbolcularımıza, Ünal Aysal ve yönetici arkadaşlarına, Duygun Yarsuvat ve yönetici arkadaşlarına, her ne kadar eleştirsek de Cesare Prandelli ve ekibine; son olarak her maç daha iyiye giden, büyüyen Hamza Hamzaoğlu ve ekibine teşekkürler. Sizler tarih yazdınız ve tarih varolduğu sürece sizlerin adı yazacak! Bizler mi? Metrosu, yolu, ulaşımı veya yürüyecek tek bir yolu stadyumu doldurmaya razıyız. Siz yeter ki, böyle yüreğinizi koyun sahaya.. Ananızın ak sütü gibi helaldir bu şampiyonluk, kutlayın doyasıya!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0