Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesi yenilendi.

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda duble yaparak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray'da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları sürüyor. İlk olarak bonservis bedeli olmadan Bilal Kısa ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray, sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki defans oyuncusu Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesini de bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllığına uzattı. 2012'de imzaladığı sözleşmeyle yıllık 1.2 milyon dolar garanti ücret alan tecrübeli oyuncu, yeni sözleşmeyle birlikte 1.6 milyon euro garanti ücret alacak! Yabancı oyuncu transferi için takım içi dengeler ve yüksek maliyetlerden bahseden Hamzaoğlu'nun böyle bir kontrata onay vermesi, yönetimin böyle bir kontratı teklif dahi etmesi nereden bakarsanız bakın delilikten başka birşey değil.

31 yaşında ve kariyerinin sonlarına doğru yaklaşmış, yabancı sınırı açılmışken yerli oyuncuya yüksek kontrat verme zorunluluğundan kurtulmuş bir camia olarak böylesine bir kontrata imza atmak gerçekten anlamsız. Bu konuda fazla yorum yapmanın anlamı yok, hele hele "maddi olarak sorun yaşıyoruz" diyerek beyanat verilen dönemlerden geçerken.. Ne diyelim ki. Sezon ortasında bir tane yönetici çıkıp "Maddi olarak şöyle zzor durumdayız, böyle zor durumdayız" derse yüzüne tokat gibi çarpılacak olan %50 zam var. Basketbol şubesi maddi kriz yaşarken, bu kontrata imza atmak, basketbol takımının antrenörünün maaşını yarıya indirmek ve bugün itibariyle FIBA'dan paralar ödenmediği için transfer yapamama cezası alınmışken. Allah sizi nasıl biliyorsa, öyle yapsın. Aydın ve Eray'la da mümkünse 2 milyon euro üzerinden sözleşme yenileyin. Yoksa hatrımız kalır..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0