Ömer Yalçınkaya gündemi değerlendirdi..

Galatasaray Basketbol Genel Menajerliği görevine getirilen Ömer Yalçınkaya bugün GS TV’de ‘Günün Manşeti’ programına konuk olarak gündem adına önemli açıklamalarda bulundu. Basketbol takımlarımızın yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını ve hedeflerini dile getiren Ömer Yalçınkaya, iki takımımıza da iki transfer yapılacağını ve bu transferlerin kısa bir süre sonra açıklanabileceğini dile getirdi. Şube menajerimizin açıklamalarının tamamı şu şekilde...

Erkek basketbol takımı ile ilgili olarak "Geçtiğimiz sezonun izlerini silmek istiyoruz, Galatasaray markası basketbolda da Avrupa’da önemli bir yere sahip, geçtiğimiz sezonu unutup geleceğe bakmak istiyoruz. Ergin Ataman'ın isteği doğrultusunda yabancı kadrosunda yeniden yapılanmaya gidiyoruz. Bütçe olarak çok yukarılara çıkma şansımız yok bu yüzden iyi seçimler yapmaya çalışıyoruz.Türk rotasyonu olarak elimizde Sinan Güler, Göksenin Köksal ve Ege Arar var. Bunların yanında Şafak Edge ve İzzet Türkyılmaz’ı transfer ettik. Türk kadromuzu güçlendirmeye devam etmek istiyoruz. 1-2 transfer daha yapabiliriz. Yabancı kadrosu için Vladimir Micov ile kontrat uzattık. Caleb Green, Blake Schilb ve Stephane Lasme ile anlaştık. Guard transferi için arayışlarımız sürüyor, bu hafta içinde yanıt almayı beklediğimiz oyuncular var. Ayrıca boyalı alan diye tabir ettiğimiz pota altına da bir yabancı oyuncu alarak transferi noktalayacağız." açıklamalarını yaptı.

Eurocup’ta hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayan Ömer Yalçınkaya, "Eurocup’ta iç sahada Galatasaray taraftarının desteğiyle fire vermeyeceğimize inanıyorum. Deplasmanda alacağımız galibiyetlerle de bir üst tura çıkıp Eurocup’ta finale kadar gitmek istiyoruz. Hedefimiz Eurocup’ta şampiyon olmak, bunun için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

Kadın basketbol takımımızında sorumluluğunu alan Yalçınkaya onlar ile ilgili, "Işıl Alben’in geri dönmesi takım için çok büyük bir güç. Cansu Köksal ve Jewell Loyd transferlerini tamamladık. Loyd önemli bir kariyer hedefleyen potansiyelli bir oyuncu. Ekrem Memnun’un isteği doğrultusunda kendisini transfer ettik. Altyapıdan Meltem Yıldızhan kadromuza katıldı. Geçen sezondan, Ayşegül Günay, Nuria Martinez, Bahar Çağlar ve Jelena Dubljevic kadromuzda kaldı. Ayrıca genç oyuncularımız Seda Deniz ve İnci de kadromuzda. İki yabancı daha transfer etmek istiyoruz. Bunlardan biri 2-3 numarada oynayan skorer bir isim olacak. Diğeri ise pota altında oynayan bir isim olacak. Nevriye Yılmaz ile de yeniden anlaşmaya çok yakınız. Belirli bir aşamaya geldik. Kadınlarda hedefimizde bir değişiklik yok. Yeniden Euroleague şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz." diyerek konuşmasını tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0