Eurobasket 2015: Avrupa'nın basketbol şöleni başladı..

Olimpiyatlara doğrudan katılma amacıyla düzenlenen Avrupa Şampiyonası dün itibariyle başladı. Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Tony Parker, Nemanja Bjelica gibi NBA yıldızlarının yanısıra; Mario Hezonja, Cedi Osman gibi gelecek vaad eden oyuncuların da katıldığı turnuvada ilk günde nefes kesen maçlar sahne aldı. Ergin Ataman önderliğindeki A milli takımımız B Grubu'nda son saniyesine kadar heyecanla süren maçta İtalya'yı 89-87 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet aldı. Dün akşamın en zevkli maçında ise İspanya ve Sırbistan sahne aldı. Son ana kadar başa baş giden maçta Nemanja Bjelica önderliğindeki Sırbistan maçı 80-70 kazanmayı başardı. İlk günün istatistik liderleri ise şöyle sıralandı: 33 sayıyla en fazla skor bulan İtalyan Danilo Gallinari, 13 ribaundla en çok ribaund çeken Estonyalı Siim-Sander Vene ve 9 asistle en çok sayı pası veren Sinan Güler.


A GRUBU
Bu grupta yer alan takımlar Fransa, Polonya, İsrail, Bosna Hersek, Finlandiya ve Rusya. Grubun ilk maçında Polonya, Bosna Hersek'i 68-64 mağlup etti. Polonya'da 15 sayıyla oynayan Waczynski galibiyetin mimarlarından oldu. Bosna Hersek'te ise Stipanovic, attığı 20 sayıyla maçın en skorer ismiydi. 2. mata Israil ile Rusya karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçta İsrail, Rusya'yı 76-73 mağlup etti. İsrail'in NBA patentli yıldızı Ommr Casspi attığı 21 sayıyla maçın adamı oldu. Rusya'da ise Khostov ve Vorontsevich 15'er sayıyla oynadılar ve mağlubiyete engel olamadılar. Grubun son maçı ve bence dünün en zevkli maçlarından biri olan Fransa-Finlandiya maçı uzatmalara giden ilk maç oldu. Normal süresi 81-81 tamamlanan maçta, Tony Parker ve arkadaşlarının uzatmalardaki dominant oyunuyla maçı 97-87 kazanan takım Fransa oldu. Parker 23 sayıyla maçın adamı oldu. Finlandiya'da ise Wilson'ın 21 sayısı galibiyete yeterli olmadı.


B GRUBU
Turnuvanın ölüm grubu olarak nitelendirilen grupta İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya, İzlanda ve 12 Dev Adam yer alıyor. Grubun ilk maçında ev sahibi ekip Almanya ile İzlanda karşılaştı. Almanların NBA starları Nowitzki ve Schroeder'in 15'er sayısı İzlanda'yı 71-65 geçmeye yeterli oldu. İzlanda'da ise Stefansson 23 sayıyla maçın en skorer ismi olsa da galibiyete yeterli olamadı. Grubun ikinci maçı ise Avrupa Şampiyonası'nın erken final düzeyindeki maçlardan biriydi. İspanya'yı 80-70 geçen Sırbistan'da Nemanja Bjelica attığı 24 sayıyla maçın fark yaratan oyuncusu oldu. İspanya'da NBA patentli dev uzun Pau Gasol'ün 16 sayısı galibiyete yetmedi. Grubun son maçında ise 12 Dev Adam, İtalya ile karşı karşıya geldi. Son saniyesine kadar nefes kesen maçta A milli takımımız rakibini 89-87 mağlup etti. Türkiye'de 22 sayı ile Semih Erden, 17'şer sayı ile Ersan İlyasova ve Bobby Dixon, 9 sayı 9 asist ile Sinan Güler galibiyetin mimarları oldular. Maç boyunca canımızı yakan Danilo Gallinari'nin 33 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi. 12 Dev Adam bu akşam TSİ 22.00'da İspanya ile karşılaşacak.

C GRUBU
C Grubu'nda Hollanda, Makedonya, Slovenya, Gürcistan, Yunanistan ve Hırvatistan yer alıyor. Grubun ilk maçında Hollanda ile Gürcistan karşı karşıya geldi. Hollanda Gürcistan'ı 73-72 yenerek gruptan çıkma anlamında önemli bir galibiyet aldı. Hollanda'da 22 sayıyla oynayan Kloof maçın adamı oldu. Gürcistan'da Zaza Pachulia ve Shengelia'anın 16'şar sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Grubun ikinci maçında şampiyonanın favorilerinden Yunanistan ile Makedonya karşı karşıya geldi. 85-65 gibi ezici bir skorla Makedonya'yı geçen Yunanistan'da Printezis 18 sayıyla maçın adamı oldu. Makedonya'da ise Kostoski 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Grubun son maçında Hırvatistan, Slovenya'yı 80-73 mağlup etti. Hırvatistan'da Krunuslav Simon 20 sayıyla maçın adamı oldu. Slovenya'da Zoran Dragic'in 14 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

D GRUBU
D Grubu'nda Litvanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Belçika ve Estonya yer alıyor. Grubun ilk maçında Çek Cumhuriyeti Estonya'yı 80-57 yendi ve günün en farklı skoruna ulaştı. Çek Cumhuriyeti'nde Fenerbahçe Ülker'li Jan Vesely 16, gelecek sezon sarı-kırmızılı formayı giyecek Blake Schilb 14 sayıyla galibiyetin mimarları oldular. Estonya'da Siim-Sander Vene'nin 18 sayı 13 ribaundlık performansı galibiyete yetmedi. Grubun ikinci maçında Letonya Belçika'yı 78-67 mağlup etti. Letonya'da Meiers 15 sayıyla maçın adamı oldu. Belçika'da ise Axel Hervelle'nin 13 sayısı yeterli olmadı. Grubun son maçında Litvanya ile Ukrayna karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçta Litvanya Ukrayna'yı 69-68 yendi. Litvanya'da 22 sayıyla oynayan Jankunas maçın adamı oldu. Ukrayna'da Fesenko'nun 19 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

EuroBasket2015 ilk gününde çok zevkli maçları geride bıraktık. Dirk Nowitzki, Dennis Schroeder, Pau Gasol, Nikola Mirotic, Nicolas Batum, Tony Parker, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanovic, Milos Teodosic, Sergio Rodriguez, Boris Diaw, Ersan İlyasova, Danilo Gallinari, Marco Belinelli gibi yıldızların boy gösterdiği turnuvada çok daha güzel ve çekişmeli maçların bizi beklediği kesin. 12 Dev Adam'ın ise İtalya galibiyetiyle birlikte yolunun açık olduğunu düşünüyorum. Ev sahibi Almanya'yı da altımıza alırsak Sırbistan ve İspanya'nın arkasında 3. olarak çok iyi yerlere gelebiliriz. 

FCN Blog ekibi olarak Ergin Ataman ve Aslanlarına yer aldıkları Eurobasket macerasında başarılar dileriz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0