STSL | Biz zor günlerin adamıyız..

Geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu Galatasaray sezona istediği gibi başlayamadı ve her geçen haftanın ardından çatlak sesler daha yüksek sesle çıkmaya başlıyor. Hafta içi Atletico Madrid karşısında 2-0 kaybeden Hamzaoğlu'nun öğrencileri yeniden lige dönüyor. Ligde geride kalan 4 haftada yalnızca bir galibiyet elde eden takımımız, kötü gidişe son vermek ve üzerindeki karabulutları dağıtmak için Trabzon deplasmanına çıkıyor. Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde 19 Eylül Cumartesi akşamı Hüseyin Avni Aker'de bordo-mavili rakibine konuk olacak olan takımımızda Selçuk İnan kırmızı kart cezası nedeniyle oynayamazken, iki takım hakkında istatistikler ve maç önü bilgiler şu şekilde..

SÜPER LİG: 4 HAFTADA 5 PUAN
Geçtiğimiz sezon Türkiye'deki tüm kupalara ambargo koyan ve Süper Lig - Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da mutlu sona ulaşan Galatasaray, lige istediği gibi başlayamadı. Sivas deplasmanında 2-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan takımımız, ligin ikinci haftasında Osmanlıspor karşısında iç sahada ilk mağlubiyetini aldı. Ligin üçüncü haftasında Konya deplasmanında sahaya çıkan takımımız rakibi karşısında 4 golle galibiyete uzanırken, geçtiğimiz hafta sonu ligin dördüncü haftasında Mersin İdmanyurdu karşısında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve dört hafta sonunda 5 puan elde edebildi. Galatasaray adına ligde geride kalan dört haftalık süreçte en skorer isimler ikişer gol atan Burak Yılmaz, Wesley Sneijder ve Lukas Podolski olurken; Selçuk İnan ve Semih Kaya ise birer gol kaydetti.

REKABET TARİHİ: 120.RANDEVU
Galatasaray ile Trabzonspor, rekabet tarihinde 120. kez birbirleriyle karşılaşacak. İki ekip arasında Trabzonspor’un lige yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan rekabet süresince gerçekleşen 119 karşılaşmadan 54’ünü kazanan Galatasaray, sahadan 27 kez beraberlikle ayrıldı, 38 mücadelede ise Trabzonspor galip gelmeyi başardı. Takımımız, rakibine gol sayılarında 157-130 üstünlük sağladı. Galatasaray, 2014-2015 sezonunda Trabzonspor’a deplasmanda 2-1 kaybederken Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki yenilmezlik serisini de noktalamak durumunda kalmıştı. Rakibinin evinde 2011-2012 sezonunda 3-0 ve 4-2’lik skorlarla kazanan takımımız, 2012-2013 sezonunda golsüz eşitlikle sahadan ayrılsa da, 2013-2014 sezonunda 4-1’lik skorla kazanan tarafta bulunmayı başarmıştı. 

GOLLERİN ÜÇTE BİRİ FRİKİKTEN..
Trabzon deplasmanında son dört sezonda beş kez sahaya çıkan Galatasaray, rakibi karşısında bu maçlarda fileleri 12 kez havalandırırken, bu gollerin dördü frikikten geldi. Galatasaray'a transfer olmadan önce bordo-mavili formayı giyen kaptan Selçuk İnan son beş maçta rakip fileleri frikikten 3 kez havalandırdı. 2011-2012 sezonunda normal sezon ve Süper Final maçları olmak üzere Hüseyin Avni Aker'de oynanılan iki maçta birer serbest vuruş golü kaydeden Selçuk, 2013-2014 sezonundaki 4-1’lik karşılaşmada bir kez daha fileleri havalandırmayı başardı. Galatasaray'ın dördüncü frikik golünü ise, yine aynı karşılaşmada Hollandalı yıldız Wesley Sneijder kaydetmişti.

TOPUN SAHİBİ GALATASARAY: %60
Süper Lig'de geride kalan dört haftada rakipleri karşısında bir galibiyet elde eden Hamzaoğlu'nun öğrencileri, oynadıkları bu karşılaşmada rakiplerine istatistiksel anlamda büyük üstünlük kurarken, tabelada istediği sonuca ulaşamadı. Sivasspor, Osmanlıspor, Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmaları sonunda %60 topa sahip olma oranını elde eden takımımız, maç başına 420 başarılı pas isabeti sağladı. Maç başına rakip kaleye 16 şut çeken Hamzaoğlu'nun öğrencileri, ayrıca %82 isabetli pas oranıyla oynayarak dikkat çekti. Galatasaray son olarak hafta içi oynanılan Atletico Madrid maçında da %54 oranında topa sahip olurken, rakip kaleye 23 şut attı ancak bu şutların 11'inde kaleye isabet sağladı. 556 pas deneyen Hamzaoğlu'nun takımı bu pasların 500'ünde isabet sağlarken, rakip kalede girdiği bir çok fırsatı değerlendirememişti.

EN ÇOK TOP KAZANAN İSİM: JOSE RODRIGUEZ
Sezon başında Real Madrid'den transfer edilen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Jose Rodriguez, geride kalan 4 haftalık Süper Lig maratonunda 3 maçta Galatasaray forması giydi. Ortasahanın ortasında oynayan İspanyol oyuncu bu karşılaşmalarda maç başına 3.7 top çalma oranıyla Galatasaray adına bu sezon en fazla top çalan isim olurken, genç oyuncuyu 1.5 top çalma oranıyla Selçuk İnan takip ediyor. Maç başına %92 pas isabetiyle oynayan Jose Rodriguez, oynadığı bu karşılaşmalarda maç başına 35 isabetli pas yapmasının yanı sıra orta alanda rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %62'sini kazandı. Mersin İdmanyurdu karşısında yedek bekleyen genç orta saha oyuncusu, Selçuk İnan'ın kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle Trabzonspor karşısında onbirde sahaya çıkması bekleniyor.

SÜPER LİG'DE İLK KEZ: JASON DENAYER
Transfer döneminin son günlerinde Manchester City'den kiralanan Belçikalı savunma oyuncusu Jason Denayer, hafta içi oynanılan Atletico Madrid maçında gösterdiği performansla taraftarı kendisine hayran bırakmıştı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez boy gösteren 20 yaşındaki genç oyuncu, 90 dakika sahada kaldığı mücadelede 82 kez topla buluşurken, takım arkadaşlarına %95 oranında isabetli bir ortalama ile topu aktarmayı başardı. Girdiği ikili mücadelelerde 5 kez galip ayrılan taraf olan genç savunmacı, hücumda 3 kez kilit pası aktaran isim olurken rakip kalede 2 kez gol fırsatı yarattı ve bir pozisyonda da gole çok yaklaştı. Galatasaray forması altında Süper Lig'de forma giymeyen dört isimden birisi olan Denayer'in gösterdiği performans sonrasında Trabzon deplasmanında onbirde olması bekleniyor.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0