BSL | Caleb Green'le gelen galibiyet..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 6. haftasında evinde Rönesans Ted Ankara Kolejliler ile karşılaşan temsilcimiz maçı son çeyrekte ki Caleb Green'in etkili oyunuyla 75-65 kazanmayı başardı. Caleb Green 20 sayı-7 ribaund-4 asist ile çok yönlü bir performans ortaya koyarken ona Sinan Güler 8 sayı-5 asist ve Vladimir Micov 14 sayı ile en çok katkıyı veren isimler oldular. Ayrıca maçı Atlanta Hawks gözlemcileri de genç yıldız adayımız Ege Arar'ı izlemek için takip etti. 

Maça Şafak Edge, Blake Schilb, Vladimir Micov, Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalarda Şafak Edge'nin etkili oyunuyla hızlı bir giriş yaptı. Periyotun son dakikalarında Kalin Lucas ile sayılar bulan Ted Kolejliler karşısında Yenilmez Armada ilk çeyreği 23-18 önde kapattı. İkinci çeyreğe ise iyi başlayan taraf Ankara ekibi oldu. Oyuna Joey Dorsey'in girmesiyle savunmada ivme kazanan takımımız, genç oyuncumuz Ege Arar'ın da skor katkısı vermesi ile ilk yarıyı 36-32 önde kapattı. İkinci yarıda hücumda tutuk gözüken ve skor üretmekte zorlanan temsilcimiz dar rotasyonla oynayan rakibini zorlayacak hamleleri yapamadı ve üçüncü çeyrek 49-49 eşitlikle tamamlandı. Son çeyreğe savunmanın dozajını iyice arttırarak giren ve hücumda Caleb Green ile etkili olan temsilcimiz maçı burada koparttı. Sinan Güler ve Caleb Green'in damga vurduğu çeyreği 26-16 ile geçen temsilcimiz maçı da 75-65'lik skorla kazandı. Karşılaşma da Caleb Green 20 sayı-7 ribaund-4 asist ile çok yönlü bir performans ortaya koyarken ona Sinan Güler 8 sayı-5 asist ve Vladimir Micov 14 sayı ile en çok katkıyı veren isimler oldular. Stephane Lasme 12 sayı-4 ribaund, Errick McCollum 6 sayı, Joey Dorsey 4 sayı-4 ribaund, Şafak Edge 5 sayı, Ege Arar 4 sayı, Göksenin Köksal ise 2 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

CALEB GREEN FAKTÖRÜ
Maçla ilgili bireysel performanslara bakarsak eğer; Şafak Edge maçın başında rotasyon için ne kadar önemli bir parça olduğunu ve ne zaman süre verilirse verilsin katkı vereceğini bir kez daha gösterdi. Joey Dorsey girdiği andan itibaren hücumda ve savunmada ilk defa bu kadar istekliydi. Gösterdiği iyi performansın ardından ikinci yarı hiç süre almaması kafalarda biraz soru işareti oluşturmadı değil. Caleb Green ise hücum sistemimizde ki yerini bu maçla birlikte anladı sanırım. Onun sadece şutlarına veya hızlı hücumlarına değil, hücumda topu yere vurmasına ve penetre üzerinden sayı bulup, arkadaşlarına pozisyon hazırlamasına da ihtiyacımız var. Bu şekilde oynayan Caleb Green hem kendi değerini arttırır hem de takımımızı bir basamak daha yukarıya çeker.

ZORLU FİKSTÜRDE YORULDUK
Takım olarak baktığımızda maçın başından sonuna kadar oldukça iyi savunma yaptığımızı söyleyebilirim. Zaten sene başından beri ligde belirli bir seviyeyi tutturduk bu konuda. Kaybettiğimiz maçlar dahil yediğimiz en yüksek sayı 73 sayı ile Uşak Sportif maçına ait. Bu, şu aşamada savunmamızın oturmaya başladığının bir göstergesi. Hücumda ise sezon geneline göre düşük kaldığımızı söyleyebilirim. Oldukça durağan kaldığımız, McCollum ve Schilb'i devreye sokamadığımız bir günde Caleb Green'in etkili oyunuyla adeta idare ederek kazandık diyebilirim. Ne zaman yarı sahada McCollum'dan bir şeyler yaratmasını beklersek hücumlarımız tıkanıyor ve zorlanıyoruz. Ona düzeni kurma değilde sayı atma rolünü verdiğimizde, yaratma rolünü ise forvetlerimize kaydırdığımızda takım olarak çok daha akıcı ve etkili oluyoruz. Ayrıca maç içinde zaman zaman potaya gitmeyi ve ikili oyunlarla uzunlarımızı beslemeyi unutabiliyoruz. Bu da savunulmamızı kolaylaştırıp, boş atış şansı bulmamıza engel oluyor. Zorlu maçlar sonrasında takımımızda biraz form düşüklüğü de göze çarpıyor. Geniş rotasyonunu çok kullanmayan ve genelde maçı 8 kişi ile tamamlayan Ergin Ataman yavaş yavaş bu rotasyona Şafak ve Ege'yi de dahil edip 10 kişilik bir rotasyon oluşturursa sezon boyunca takımımızı daha diri ve istikrarlı görebiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0