Bernard James resmen Galatasaray Odeabank'ta..

Eurocup ve Spor Toto Basketbol Süper Liginde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz haftalarda yollarını ayırdığı Amerikalı oyuncusu Joey Dorsey'in boşluğunu bir başka Amerikalı uzun oyuncu Bernard James ile doldurdu. 2.08 metre boyunda ve 31 yaşında olan James en son Çin ekiplerinden Shangai Sharks'ta oynuyordu. Askeri geçmişi ile dikkat çeken yeni oyuncumuz ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı.

CEPHEDEN PARKEYE.. 
Bernard James'in kariyerini incelemeye başladığımızda şüphesiz ki sıradan bir basketbolcudan çok daha farklı bir kariyere sahip olduğunu görüyoruz. Askeri eğitimi olan bir aileden gelen ve zor geçen gençlik yıllarının ardından babası tarafından biraz da disipline olması adına Amerika Hava Kuvvetlerine yazdırılan Bernard, problemli ve asosyal bir çocuk olarak girdiği orduda büyüyerek adeta adam oldu ve Amerikan ordusu adına 6 yıl görev yaptı. Katar, Afganistan, Irak gibi birçok Orta Doğu ülkesinde bulunan ve buralarda savaş tecrübesi yaşayan James, aslında basketbolada bir nevi ordu da başladı. Uzun boyu ve iri cüssesiyle diğer askerlerden ayrılan ve ordu basketbol takımına katılan Bernard James, orduda görev yaptığı süre boyunca hayata basketbol ile tutundu. Askerlik görevi bittiğinde ise basketboldan kopmak istemeyen Bernard, onu ordu milli takımına alan koçu ile irtibata geçti ve onun tavsiyesiyle Tallahassee Community College'a gitti. Buradan mezun olduğunda 25 yaşında olan James, kendisini adeta keşfeden ve ordu milli takımına alıp ona hayatı boyunca destek veren koçu Leonard Hamilton'ın koleji tarafından burs aldı ve NCAA'e Florida State ile adım attı. 

NCAA - NBA YILLARI
NCAA'de iki sezon oynayan ve ikinci yılında ACC gibi önemli bir konferansta şampiyonluk yaşayan Bernard James, şampiyon oldukları sezonda oynadığı 35 maçada ilk beşte başlarken 28 dakika sahada kalıp 10.8 sayı - 8.1 ribaund - 2.3 blok ortalamaları ile oynadı. İki yıllık kolej tecrübesinin ardından NBA Draftlarına katılan Bernard, Cleveland Cavaliers tarafından draft edilmesine rağmen draft gecesi Dallas Mavericks'e takas oldu. 27 yaşında başladığı NBA kariyerinde 2012/14 yılları arasında Dallas Mavericks forması giyen Bernard James, iki kez Mavericks'in D-League takımına gönderilip geri çağrıldı. 

YENİDEN KITA DIŞINA..
2014 yazında Çin'den gelen teklifi kabul eden Bernard, yeni maceralara yelken açmak adına bir kez daha Amerika dışına çıkıyordu. Şubat ayına kadar Çin'in Shangai Sharks takımında oynayan ve burada 19.1 sayı - 11.1 ribaund - 2 blok ortalamaları yakalayan James, takımının ligde erken havlu atmasından sonra Şubat ayında yeniden Mavs'a döndü ve sezonu burada tamamladı. 2015 yazında yeniden Çin'e giden ve eski takımı Shangai Sharks ile anlaşan Bernard James bu sezon ise forma giydiği 26 karşılaşmada 14 sayı - 10.8 ribaund - 1.3 blok ortalamaları ile oynadı. 

PARKE İÇİ: GERÇEK BİR SAVAŞÇI..
Saha dışında olduğu gibi sahada da savaşçı bir ruha sahip olan Bernard James, tam bir görev adamı olarak tanımlanabilir. Sahaya her zaman emek ve karakter koyan James, ikili mücadelelerde de asla geri adım atmaz. Güçlü üst gövdesi, hızlı ayakları ve sahip olduğu 2.21 m kulaç uzunluğu ile savunmada oldukça önemli bir oyuncu olan Bernard, aynı zamanda sahip olduğu pozisyon bilgisi ve savunma fundemantalı olarakta üst seviye bir oyuncu. Savunma ve hücum ribaundlarında mücadeleden asla kaçmayan ve iyi box out yapan James, aldığı hücum ribaundlarınıda yüksek yüzde ile bitirebilen bir isim. İkili oyunlarda hızlı ayakları sayesinde potaya kolay devrilen James, aldığı pasları pota çevresinde bitirebiliyor. 

Bernard James bizim takımımıza neler verebilir diye bakarsak eğer öncelikle rotasyonda Stephane Lasme'yi dinlendirebileceğini söyleyebiliriz. Dorsey'in gidişi sonrası üstüne çok fazla yük binen ve yıpranan Lasme'nin dinlenebilmesi bizim için çok önemli bir nokta. Ayrıca Lasme sahada yokken savunma sertliğimizin ve direncimizin düşmeyecek olması da bizim gibi yumuşak ön alan savunması olan bir takım için oldukça önemli. Hücumda topu istemeyen yapısı ve topa minimum süre sahip olarak maksimum katkı vermesi de bizim gibi kısa oyuncuların topa hükmettiği bir sistemde oldukça önemli. Kısalarımız ikili oyun veya penetre sonrası Bernard'ı bolca besleyebilirler. Ek olarak sezon başından beri sıkıntısını yaşadığımız maç içinde heyecan eksikliği ve maç motoru problemine de mutlaka fayda sağlayacaktır. Yani kısacası Bernard James takımımıza sahada ekstra karakter ve mücadele gücü getirecektir.

Bernard James'i Avrupa'daki transfer dönemi bittiği için Eurocup maçlarında oynatamayacak ve sadece ligde kullanabilecek olmamız ise bizim için üzücü bir nokta. FCNBlog ailesi olarak yeni transferimiz Bernard James'e hoşgeldin der, sarı kırmızılı forma altında başarılar dileriz..

Sizler için hazırladığımız Bernard James'i anlatan kısa video ise şu şekilde..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0