ELW | Bu iş burada bitmedi..

Euroleague Women'de çeyrek final etabında Rus temsilcisi UMMC Ekaterinburg ile eşleşen Galatasaray kadın basketbol takımı, serinin 2.maçında güçlü rakibini evinde ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri sahadan 66-57’lik skorla galip ayrıldı ve seriyi 1-1'e getirdi. Sarayın Sultanları adına 16 sayı - 16 ribaund performansı ile oynayan Lynetta Kizer karşılaşmanın yıldızı olurken, serinin üçüncü ve son maçı 16 Mart Çarşamba günü Ekaterinburg’da oynanacak.

Rakibi karşısında Işıl Alben - Jewell Loyd - Jelena Dubljevic - Ann Wauters ve Lynetta Kizer beşiyle sahaya çıkan Sarayın Sultanları rakibi karşısında ilk basketini bulduğu andan itibaren rakibi karşısında etkili bir savunma ortaya koydu. Savunmadaki performansını hücumuna yansıtan Ekrem Memnun'un öğrencileri rakibi karşısında 12-3'lük skorla bir anda öne fırladı. UMMC Ekaterinburg koçu Olaf Lange'nin molasının ardından, hücumda etkili olmaya başlayan konuk ekip karşısında üstünlüğünü kabul ettiren takımımız ilk çeyreği 16-12'lik skorla önde tamamladı. İkinci çeyrekte rakibi karşısında Nevriye Yılmaz önderliğinde hücumda makine düzeni işleyen Sarayın Sultanları, savunmadaki etkili performansına devam ederken rakibinin yaklaşmasına izin vermedi. Tecrübeli pivota hücumda Jelena Dubljevic ve Jewell Loyd eşlik ederken, ilk yarı sonunda tabelada 39-28'lik üstünlüğümüz bulunuyordu. 

Rakibi karşısında farkı sürekli çift hanelerde veya çift hanelere yakın tutan Sarayın Sultanları, üçüncü çeyreğin başında savunmadaki sertliğini istediği seviyede tutamayınca Rus temsilcisi bir anda skoru 43-40'a getirerek maça ortak oldu. Ekrem Memnun'un molasının ardından savunmada toparlanan Galatasaray, hücumda Lynetta Kizer'in önderliğinde farkı yeniden çift hanelere çekmeyi başardı ve Nevriye Yılmaz'ın nefis hücumuyla çeyreği 52-42 önde tamamladı. Final periyodunda ise; takımımız adına Ann Wauters devreye girdi. Üstüste üç hücumda skor üreten tecrübeli uzun, takımı savunmada da ateşlerken günün yıldızı Lynetta Kizer devreye girerek takımını önde tutmayı başardı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve ilk çeyrekteki etkili girişini maçın geneline yansıtan Galatasaray kadın basketbol takımı sahadan 66-57'lik skorla galip ayrılarak Avrupa Kadınlar Ligi'nde çeyrek final serisinin 3.maça uzadığını ilan ediyordu. Serinin üçüncü ve son maçı 16 Mart Çarşamba günü Ekaterinburg’da oynanacak. Maçtan galip ayrılan takım son 4 takım arasına kalmaya hak kazanacak.

Rusya'da kafa kafaya oynayan, maçın genelini kontrol etmesine rağmen basit hatalarla sahadan mağlubiyetle ayrılan Ekrem Memnun'un öğrencileri, ikinci maçta rakibine ders niteliğinde basketbol oynadı. Savunmada doğru işleri yaptı, hücumda çok iyi yardımlaştı. 32'si savunma olmak üzere toplamda 44 ribaund ne kadar istekli olduğumuzu gösterirken, hücumda ortaya koyduğumuz 19 asist makine düzenini bir kez daha ortaya koydu. 

Korkmak, sinmek, geri çekilmek yok.. Sonuna kadar savaşacağız. Kaybedersek, çarpışarak kaybedeceğiz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0