Eurocup | O kupa buraya gelecek!

Galatasaray Odeabank finalde! Söyleyecek anlatacak o kadar çok güzel duygu var ki içimizde bunları anlatacak güzellikte kelime bulamıyorum.. Tek söyleyebileceğim sezon başından beri uzun ve yorucu geçen bu sezonda Yenilmez Armada, bu akşam rakibine 94-81 mağlup olmasına rağmen ilk maçta ki 14 sayılık farkı koruduğu için adını finale yazdırdı ve sezon başı koyduğu şampiyonluk hedefinde kupanın bir kulpundan yakaladı..  O KUPA BURAYA GELECEK!!

Karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Yenilmez Armada, maçın başında oynadığı ikili oyunlar ile rakibini zorladı. Schilb-Lasme ikili oyunlarını çok doğru açılarla oynayan ve bu ikili oyunlar sonrasında topu çok iyi döndüren Ergin Ataman'ın öğrencilerine karşı Gran Canaria dış atışlar ile skor buldu(8-11). Hücumda sürekli potaya atak eden ve agresif oynayan takımımız, Sinan Güler'in basket faulü ile skor üstünlüğünü sürdürdü(13-16). Periyotun sonlarında DJ Seeley ile etkili olan Gran Canaria'ya karşı hücum disiplinini bozmayan ekibimiz, Blake Schilb'in alçak post oyunundan bulduğu basket faul ile yeniden öne geçti(25-27). Periyotun sonu karşılıklı basketlerle geçilirken ilk çeyreği Aslanlarımız 27-29 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf Gran Canaria oldu. Yaptıkları sert savunma ile bizi hataya zorlayan İspanyol temsilcisi taraftarıda arkasına alınca skorda öne geçti(35-31). Bu dakikalarda özellikle Albert Oliver ve Xavi Rabaseda ikilisi ile hakemlere de oynamayı ihmal etmeyen Gran Canaria oyuncuları teatral yeteneklerini de sahaya yansıttılar. Oyuna Curtis Jerrells'tan bulduğu ekstra katkı ile tutunan Galatasaray Odeabank, Jerrells'ın üçlüğü ile Reneses Garcia'ya mola aldırdı(39-39). Galatasaray Odeabank mola dönüşünde son dönemlerin suskun ismi Caleb Green'den bulduğumu üçlük ile yeniden öne geçti(41-42). Bu dakikalarda Stephane Lasme ve Chuck Davis'in 3'er faul alması ile rotasyonda sıkıntı yaşayan Ergin Ataman, Caleb Green'i pivot pozisyonunda kullandı. İlk yarının sonlarında hücum etmekte zorlanan temsilcimiz sayılarını faul çizgisinden bulurken, devre sonunda Brad Newley'in üçlüğüne engel olamayınca soyunma odasına 48-44 geride gitti. İlk yarıda Blake Schilb oyundan çıkmadan mücadele etti.

İkinci yarıya iki ekipte karşılıklı top kayıpları ile başlarken Gran Canaria Kevin Pangos'un üçlüğü ile o ana kadar ki en büyük farkı yakaladı(51-44). Hücum etmekte zorlanan temsilcimiz ilk sayılarını 2.30 dakika kala bulurken, Vladimir Micov'un hücum süresi biterken attığı üçlük ile nefes aldı(54-49). Bu dakikadan sonra savunmada mücadele dozajını arttıran temsilcimiz hücumda bunu avantaja çeviremezken hızlı hücumda Sasu Salin'in üçlüğü ile fark yeniden 8 sayıya çıktı(61-53). Periyotun sonlarına doğru hücum etmekte çok zorlanan ekibimiz sayılarını faul çizgisinden çıkarttı. Son topta ise isabeti kaydedemeyince maçın son çeyreğine 67-57 Gran Canaria üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte iki takımda savunma dozajına iyiden iyiye arttırırken, Ergin Ataman Chuck Davis'i pota altında kullanmaya çalıştı(68-62). Reneses Garcia'nın molasından iyi dönen ve 5-0'lık seri ile bir anda öne fırlayan Canaria karşısında bu sefer Ergin Ataman molasına başvurdu. Bu moladan da iyi dönen taraf İspanyol temsilcisi olurken Rabaseda'nın üçlüğü farkı 14 sayıya çıkarttı(76-62). Saha içi isabeti bulmakta oldukça zorlandığımız bu dakikalarda çemberde bizi adeta sevmedi ve 2-3 atışımız çemberin içinden çıktı. Maçın sonlarına doğru McCollum ile potaya atak etmeye çalışan ekibimiz Sinan ve Micov ile üst üste hücumlarda sayılarak bularak skoru 87-74 yaptı. Son topta Aguilar'ın el üstü üçlüğüne engel olamazken son top için koçumuz Ergin Ataman mola aldı. Moladan Micov'un turnike basketi ile dönen Yenilmez Armada maçı uzatmaya taşıdı(90-76).

Uzatma periyotu oldukça sert ve kısır başladı. İki takımda bulduğu atışlardan faydalanamazken Errick McCollum'un bire birlerine kalan Galatasaray Odeabank, hücumda sayı bulmakta zorlandığı bu dakikalarda McCollum ile çizgiye gitti ve buradan sayı çıkartan temsilcimiz son 7 saniyeye 13 sayı farkla önde girdi. Son topta potaya adeta duvar ören Vladimir Micov son topu bloklarken karşılaşmayı da 94-81 kaybetmemize rağmen adımızı finale yazdırdık.

Maç topunu savunan Vladimir Micov attığı 21 sayı ile takımımızında en skorer ismi olurken, uzatma periyodunda sayı yükümüzü çeken Errick McCollum 16 sayı - 5 ribaund ile oynadı. Faul problemi nedeniyle sahada uzun süre kalamayan uzunlarımızdan Stephane Lasme 11 sayı - 5 ribaund; Chuck Davis 9 sayı - 3 ribaund ile oynarken Sinan Güler ise 9 sayı - 3 ribaund - 2 asist ile oynadı. İlk yarıda oldukça etkili olsada özellikle 3. çeyrekten sonra oyundan düşen ve maç sonu yanlış şut tercihleriyle oyunumuzu etkileyen Blake Schilb 7 sayı ile oynarken kenardan gelen ve adeta X-Factor olan Curtis Jerrells 5 sayı ile mücadele etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0