STSL | Hedef hiç uzak değil..

Spor Toto Süper Lig'de bitime bir hafta kala 5.lik mücadelesini sürdüren Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Akhisar Belediyespor karşısında sahadan 2-1 galip ayrılarak uzun süren deplasman fobisini sona erdirdi. Sezonun son bölümlerine doğru iyi futbol oynamaya başlayan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri oldukça trajikomik bir sona ulaşacak gibi görünüyor. Akhisar Belediyespor karşısında galibiyeti getiren goller 45+ ve 59. dakikada Selçuk İnan'ın penaltı vuruşları ile gelirken, ev sahibinin tek sayısını uzatma dakikalarında Douglao ile kaydetti.

Sezonun en epik takımı kuşkusuz Galatasaray. Sezon başında havada uçuşan yıldız transfer beklentileri, gerçekleşen "gelecek vaadeden genç yabancı" transferleri ve Şampiyonlar Ligi'nde kolay olduğu iddia edilen gruptan UEFA Avrupa Ligi'ne geçiş, daha sonrasında FFP kapsamında alınan men cezası ve ligi 5. bitirerek Avrupa Kupaları'na katılmaya yönelik aldığı cezayı bu sene amorti etmek isteyen bir Galatasaray.. Uzun zamandır deplasmanda kazanamayan takımın, ligde 5.lik mücadelesi verdiği Akhisar Belediyespor'u deplasmanda mağlup etmesi ve sezonun ortasında (25.hafta itibariyle) havlu atmasına karşın son haftalarda gözle görülen bir yükseliş. Akhisar Belediye maçını bu yükseliş trendinden ayırmak gerekiyor, hemen altını çizelim. Sezon başında "3 kupa - 4 yıldız ve tek şampiyon" ünvanıyla yola çıkan ancak sezon içerisinde inanılmaz teknik - taktik - idari ve yönetim hataları yapan Galatasaray bugün son kurşununda isabet bulmak için varını yoğunu ortaya koyuyor. Bundan daha komik, daha acıklı bir hikaye olamazdı..

Galatasaray'ın kulüp genlerinde final maçlarını iyi oynamak gibi bir özellik var. Geçen sene şampiyonluk için 10'da 10 gerekirken de böyleydi, finallerde kazanma başarısı da buradan geliyor veya kazanması gereken maçı kazanma özelliği.. Adına ne derseniz diyebilirsiniz. Büyük maçları, kilit maçları oynamayı bilen bir takım olduğumuz aşikar. Ne acıdır ki, aynı tarihlerde 20.lig şampiyonluğuna ve 4.yıldızına kavuşan takım bu sezon Akhisar Belediyespor ile hedef maçına çıktı. Emeği geçenlerin bir kez daha kulaklarını çınlatmak boynumuzun borcu.. 

İlk yarıya dair anlatacak çok birşey yok. Analiz edecek, yorumlayacak tek nokta Rodallega'nın önüne atılan her topta tecrübeli oyuncunun bizim savunmamızı hallaç pamuğu gibi attığı gerçeği gözler önüne serildi. Topa sahip görünen ancak kaptırdığı her topta neredeyse kalesinde tehlike gören, Muslera'nın büyüdüğü, savunmada açıklar veren ve rakibine bol bol pozisyon veren bir Galatasaray izledik. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri son haftalara nazire yaparcasına, oldukça kötü bir oyun ortaya koydu. Her ne kadar istatistiklerde ilk yarıda %55-60 bandında topa sahip olan taraf olmamıza rağmen bunu etkin kullandığımız söylenemez. Devreyi önde kapatmamız ise, penaltıyla pek alakası olmayan bir pozisyondan ibaret. Selçuk en iyi bildiği işi yapıp, topu filelerle buluşturunca sezonun "kilit maçı" olarak adlandıracağımız mücadelede ilk yarıyı da önde kapatmış olduk. İkinci yarı için, son haftalardaki Galatasaray geri döndü diyebiliriz. Daha agresif, daha hücumu düşünen ve topa hakim olan, kaleye gitmeye - dikine oynamaya çalışan bir takım sahadaydı. Bir hafta önce coşkulu - istekli - arzulu oynayan takım yerine topa basan, sakin oynayan, geriye dönen bir takım izledik. İşin doğrusu bu tür geçiş veya düşüşler pek normal değil, fazlasıyla enteresan. Savunmanın hatası sonrasında elde edilen penaltıda Selçuk kaleciyle topu bir kez daha ayrı köşelere gönderirken, zorlu Akhisar deplasmanında da galibiyeti müjdeliyordu. Bu golden sonra savunmaya dönen, skoru korumaya çalışan Galatasaray gol yemeden maçı tamamlayabilir mi? Mümkünatı yok. Tarihimizde yok, savunarak kazandığımız bir maç.. 

Galatasaray için alınan men cezasını amorti etmenin 2 yolu var; Sezonun son haftasında Kayserispor'u iç sahada mağlup edip, haftaya Osmanlıspor'un puan kaybetmesini beklemek veya Antalya Arena'da oynanacak olan Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi mağlup ederek hem tarihin 15. kupa şampiyonluğunu, hem üstüste 3.kez mutlu sona ulaşmayı hem de sezonun prestijini kurtarmayı başaracaklar. Tercih takımın.. Sezon boyunca yattılar. 2 maçta ne var, ne yok sahaya bıraksınlar bir zahmet..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0