Euro 2016 | A Grubu'nda lider Fransa!

Avrupa'nın futbol şöleninde kimlerin son 16'ya kalacağının kesinleşeceği grupların son maçları dün itibariyle başladı. A Grubu'nun kaderinin belli olduğu günde Fransa - İsviçre ve Arnavutluk - Romanya maçları oynandı. Günün sonunda Fransa ve İsviçre ilk ikiye kalarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı.



ARNAVUTLUK - ROMANYA
Büyük turnuvalara tarihinde ilk kez katılan ve ilk 2 maçını ortaya koyduğu büyük mücadeleye rağmen gol dahi atamadan kaybeden Arnavutluk kazanıp en iyi 3.lerden biri olmanın Romanya ise sahip olduğu 1 puanı 4 yaparak kesin olarak en iyi üçüncülerden biri olmanın peşindeydi. Maç dengeli başladı ilk yarıda net bir fırsattan da yararlanamayan Arnavutluk 44. dakikada büyük turnuvalarda tarihindeki ilk golünü Sadiku ile bularak 1-0 öne geçti. İkinci yarı Romanya baskısı altında geçti bir topuda direkten dönen Romanya aradığı golleri bulamadı ve sahadan 1-0 galip ayrılan Arnavutluk oldu. Bu sonuçla Arnavutluk en iyi 3.lerden olmak için diğer gruplardan haber beklemeye Romanya ise eve dönüş hazırlıkları yapmaya başladı. UEFA tarafından maçın oyuncusu Arnavutluk defansının önemli isimlerinden Arlind Ajeti seçildi.

FRANSA - İSVİÇRE
Grubun yenilgisiz 2 takımını karşı karşıya getiren mücadelede ev sahibi Fransa, İsviçre ile karşılaştı. Matuidi-Kante-Payet-Giroud gibi isimlerini dinlendirerek maça başlayan Fransa'da ilk yarıya Pogba damgasını vurdu 1 topuda direkten dönen yıldız kaleyi sıkça yoklasada golü bulamadı. İkinci yarıdada Payet ile bir topu direkten dönen Fransa aradığı golü bulamadı ve mücadele 0-0 sona erdi. İki takımda grubu yenilgisiz tamamladı ve iki takımda bir üst tura yükselmeyi garantiledi. Maçın yıldızı bir çok önemli kurtarışa imza atan İsviçre kalecisi Yann Sommer seçildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0