Euro 2016 | Günün panoraması..

Avrupanın futbol şöleni Euro 2016'da B ve C gruplarının ikinci maçları bugün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. B Grubu'nda Britanya derbisinde İngiltere, Galler'i 2-1 ile geçti. Galler, yıldızı Bale'ın frikikten attığı gol ile öne geçerken, İngilizlerde ilk resmi maçına çıkan Vardy skoru eşitledi. İngilizlerin galibiyet golü uzatma dakikalarında Sturridge'den geldi. Günün ikinci maçında C Grubu'nda Ukrayna ile Kuzey İrlanda karşı karşıya geldi. Turnuva tarihinde ilk kez boy gösteren Kuzeyliler, maçtan 2-0 galip ayrılarak ilk galibiyetini aldı. Lyon'daki karşılaşmada yeşil-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 49'da Gareth McAuley ve 90+6'da Niall McGinn kaydetti. Günün son maçında ise taraftarlar istediğini alamadı. Gollü, zevkli bir maç olarak geçmesi beklenen Almanya-Polonya maçı golsüz eşitlikle sonuçlandı.


İNGİLTERE - GALLER
Britanya derbisinde ilk maçında Kuzey İrlanda karşısında 3 puan alan Galler ile Rusya karşısında son anlarda dramatik gole engel olamayıp 1 puanla yetinen İngiltere karşı karşıya geldi. Maçın ilk golü Galler'in yıldızı Bale'dan geldi. 42. dakikada frikiğin başına geçen dünya yıldızı, 30 metreden kaleci Hart'ı avladı ve takımını öne geçirdi. İlk maçta da frikikle ağları sarsan Bale, Alman Thomas Hassler'den (1992) sonra bir Avrupa Şampiyonası'nda 2 frikik golü atan ilk futbolcu oldu. İkinci yarı gol için bastıran İngiltere, 56'de Vardy'nin sayısıyla eşitlği yakaladı. Gallerli Ashley Williams'ın ters kafa vuruşunda altı pas içinde topu önünde bulan Jamie Vardy, kaleci Hennessey'i mağlup ederek İngiltere'ye beraberliği getirdi. 90+1'de İngiltere, Sturridge'in kaydettiği golle galibiyete uzandı ve puanını 4 yaparak gruptan çıkmayı garantiledi. Galler ise 3 puanda kaldı.

UKRAYNA - KUZEY İRLANDA
C Grubu'nda ikinci karşılaşmalar epik bir galibiyetle başladı. Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Kuzey İrlanda, Ukrayna'yı 2-0 yendi. Lyon'daki karşılaşmada yeşil-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 49'da Gareth McAuley ve 90+6'da Niall McGinn kaydetti. Bu goller aynı zamanda Kuzey İrlanda'nın, tarihinde Avrupa Futbol Şampiyonası'nda attığı ilk goller olarak da kayıtlara geçti. Maçın ikinci yarısında yoğun yağış nedeniyle oyun 1 dakika dursa da devam etti ve Kuzey İrlanda 3 puanla tanıştı. Ukrayna ise ikide sıfır çekti.

ALMANYA - POLONYA
Turnuvanın başından beri gollü karşılaşmalar izleyemeyen biz taraftarlar artık iyi oyun, bol atak, bol gol izlemek istiyoruz. 4 seneden bir yapılan bu organizasyonda bu isteğimiz de gayet doğal bir istek. Açıkcası bugünün son karşılaşması Almanya-Polonya karşılaşmasından ben umutluydum. Ama ne yazık ki büyük takımların yapılan defansı aşamama sorunu bu maçta da devam etti. Yıldızlarla dolu Almanya, Lewandovski'nin takımı Polonya karşısında zorlandı ve maç az pozisyonla golsüz şekilde sonuçlandı. Beklenilenin aksine bulunan az pozisyon Almanya'dan değil, rakip Polonya'dan geldi. İki ekip de puanlarını 4'e yükseltti. Bol gol görmek için turnuvayı izlemeye devam. Güzel maçlar göreceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0