Euro 2016 | Almanya erken finali kazandı..

Euro 2016'da adım adım sona yaklaşırken artık yarı final eşleşmelerinin de adı kondu. Çeyrek final etabında en çok merak uyandıran eşleşme olan İtalya-Almanya maçında gülen taraf penaltılar sonunda Panzerler olurken, Almanların yarı finaldeki rakibi turnuvanın en çok saygı duyulan ekiplerinden biri olan İzlanda'yı farklı geçen ev sahibi Fransa oldu. 

İTALYA-ALMANYA
Turnuvanın şu ana kadar en çok merak uyandıran ve ilgi çeken maçında iki önemli favori çeyrek finalde karşılaştı. Karşılaşmanın ilk 11'lerine baktığımız zaman iki takımda birbirlerinin silahlarına karşı önlem aldığı görürken maçın ilk 45 dakikası da buna bağlı olarak oldukça kısır geçti. İkinci yarıda Almanya tempoyu arttırırken aradığı golü 65. dakikada Mesut Özil'in ayağından buldu. Dakikalar 78'i gösterdiğinde ise turnuvanın şu ana kadar en başarılı isimlerinden biri olan Jerome Boateng'in yaptırdığı penaltıyı gole çeviren Bonucci karşılaşmaya yeniden eşitliği getirdi. Uzatma devresi sonucunda da eşitlik bozulmazken yarı final biletini penaltı atışları belirledi. Neuer ve Buffon gibi önemli iki kalecinin varlığında rakip oyuncular penaltı kullanırken oldukça zorlanırken İtalya 4; İspanya ise 3 penaltı atışından yararlanamadı ve Almanya yarı final biletinin sahibi oldu. Özellikle İtalya'da adeta sadece penaltı atması için oyuna giren Simone Zaza'nın ve Grezziano Pelle'nin tabir-i caizse artistik yaparak kullandıkları penaltıları kaçırması İtalyanların başını oldukça yaktı.

FRANSA-İZLANDA
Çeyrek final etabının son eşleşmesinde ev sahibi ve büyük favorilerden olsa bile turnuvanın geri kalan kısmında henüz kendilerinden beklenen oyuna yaklaşamamış Fransa ile elemelerden beri tüm futbol otoritelerinin saygısını kazanan İzlanda karşılaştı. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf daha 12. dakikada Giroud'un golüyle Fransa oldu. 19. dakikada Pogba'nın şık kafa golüyle farkı ikiye çıkartan Fransızlar, büyük baskı altına aldığı İzlanda'ya karşı 3. golü 43. dakikada Dimitri Payet ile buldu. İlk yarının skorunu ise 45. dakikada Griezman belirlerken 4-0'lık skor Euro 2016'nın en farklı ilk yarı skoru olarak kayıtlara geçti. İkinci yarının 56. dakikasında Kolbeinn Sigthorsson'un golüyle durumu 4-1'e getiren İzlanda'ya cevap vermekte gecikmeyen Fransa, 59. dakikada Giroud'un maçtaki ikinci golüyle skoru 5-1'e getirdi. Karşılaşmanın sonucunu 84. dakikada İzlanda'nın kaptanı Bjarnasson belirlerken rakibini 5-2 yenen Fransa yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu. İzlanda ise büyük iz bıraktığı Euro 2016'ya alkışlar arasında çeyrek finalde veda etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0