Euro 2016 | Bu kez gülen Ronaldo oldu..

Bir aydır evlerimize futbol şöleni getiren Euro 2016 dün akşam oynanan final maçı ile sona erdi. Bir önceki turda turnuvanın sürprizi Galler'i 2-0 ile geçen Portekiz, ev sahibi Fransa'yı uzatmaların 110. dakikasında Eder'in attığı gol ile 1-0 yenerek Avrupa'nın en büyüğü oldu. Karşılaşmanın 25.dakikasında yaşadığı diz sakatlığı sebebiyle gözyaşları ile kenara gelen Cristiano Ronaldo, karşılaşmanın son dakikalarında yürümekte zorlanmasına rağmen takım arkadaşlarını bir teknik direktör gibi kenardan yönetmesi geceye damgasını vurdu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fransa turnuvanın gol kralı Griezmann'ın kafa vuruşu ile gole yaklaşsa bile kaleci Rui Patricio gol izni vermedi. Dimitri Payet'in darbesi ile yerde kalan daha sonra ise 2 kez kendini deneyen süper star Cristiano Ronaldo 25. dakikada sahayı gözyaşları ile terk ederek maçın ve turnuvanın hikayesi olurken Ronaldo'suz Portekiz, güçlü rakibi karşısında oyunu dengelemeyi başardı. Fransa ilk yarıda Moussa Sissoko ile etkili olmaya çalışsa bile 45 dakikanın sonunda soyunma odasına 0-0 gidildi. 

İkinci yarıda da Fransa 2-3 pozisyon yakalasa da oyunda istediği üstünlüğü kuramadı. Karşılaşmada 90+2.dakikada Gignac direğe takılınca maçın normal süresi 0-0 tamamlandı. Uzatmalarda daha etkili olan taraf Portekiz 108. dakikada Guerreiro ile direğe takılırken bu kez 110. dakikada Eder'in uzaktan sert şutu ile golü buldu. Golün ardından Fransa baskı kurmaya çalışsa bile etkili olamayınca Eder'in golü, turnuva boyunca eleştirilen Portekiz'i son düdükle birlikte Avrupa'nın en büyüğü yaptı. Gol sevincinde de gözyaşlarına boğulan ve bütün uzatma boyunca saha kenarında adeta teknik direktör olan Cristiano Ronaldo ise günün hikayesi oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0