Euro 2016 | Finalin adı belli oldu..

Euro 2016'da sona artık sadece bir adım kalırken finalin adı da belli oldu. Dün oynanan ikinci yarı final maçında ev sahibi Fransa, bir önceki turda penaltılar sonucu İtalya'yı eleyen Almanya ile karşılaşırken Griezman'ın iki golü sonucu belirledi. Karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Fransa 10 Temmuz günü oynanacak olan final maçında Portekiz'in rakibi oldu. 


Karşılaşmanın ilk yarısı turnuvadaki çoğu maç gibi kısır geçerken topa sahip olan taraf Almanlardı. İki takımda birbirlerinin savunmalarını aşmakta büyük zorluk yaşarken maçın ilk hatası Bastian Schweinsteiger'den geldi. Kullanılan kornerde topa eliyle müdahale eden Bastian, penaltı yaptırırken şu ana kadar Dimitri Payet ile Fransa'da en çok öne çıkan isim olan Antoine Griezman penaltı atışını kaçırmadı ve takımını 1-0 öne geçirerek ilk yarı sonucunu belirledi.  İkinci yarıda da gol için bastıran taraf olan Panzerler, adeta Fransız savunmasının ördüğü duvarla karşılaşırken bir türlü aradıkları golü bulamadılar. Karşılaşmanın 72. dakikasında ise Pogba Alman savunmasından çaldığı topu iyi ortalarken Neuer'in elinden kaçırdığı topu Griezman ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi. Bu golle Antoine Griezman turnuvadaki 6. golünü atarken gol krallığında zirvedeki yerini korudu. Maçın kalan dakikalarında gol için ellerinden geleni yapan Almanlar Fransa savunmasını ve Hugo Lloris'i geçemeyince maç 2-0 Fransa'nın üstünlüğü ile sona erdi ve Euro 2016'da finalin adı belli oldu.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0