Menajer önerisi değil, Ataman'ın listesi..

Son yıllarda futbolda olduğu gibi basketbolda da menajerlik şirketlerinin piyasaya hakimiyeti söz konusu durumda. Özellikle kendi antrenörlerinin olduğu takımlara çok daha fazla oyuncu vermeye çalışan, yakın olduğu genel menajerlerle takım kadrosunu birlikte kuran menajerler mevcut. Tabi tüm bu süreçlerde komisyon ücreti ve kapalı kapılar ardında dönen bazı "Ali Cengiz" oyunları da söz konusu oluyor. Ancak Galatasaray Odeabank son iki yılda belirli bir şirkete bağlı kalmadan, kendi istekleri ve transfer listeleri doğrultusunda menajer önerilerini minimum düzeyde tutarak piyasanın tamamını kullanıp farklı menajerlerle çalışarak bu tip durumlardan kendisini uzak tutmayı başardı.


Geçtiğimiz sezon sene içinde yaptığı transferler ile birlikte 9'u yabancı toplam 16 oyuncu ile sözleşme imzalayan takımımız, bu oyuncular için 12 farklı menajer ile çalışırken en çok 3 oyuncusunu kadrosuna kattığı Beo Basket firması ile iş yaptı. Aynı zamanda koçumuz Ergin Ataman'ın da Beo Basket firması tarafından temsil edildiğini de unutmadan ekleyelim.  

OYUNCU            
MENAJER
Bernard James
Hoops Managements
Blake Schilb       
Wasserman
Caleb Green                     
TNG
Chuck Davis
Sports Pro Motion
Curtis Jerrells   
Catalyst Sports
Doğukan Şanlı
Octagon
Dusan Cantekin
Beo Basket
Ege Arar
Wasserman
Errick McCollum
CAA Sports
Göksenin Köksal
İst Basket
İzzet Türkyılmaz
TAGAR
Joey Dorsey
Beo Basket
Sinan Güler
1x1 Sport
Stephane Lasme
Arete Sports Agency
Şafak Edge        
İst Basket
Vladimir Micov
Beo Basket

Bu yaz döneminde ise bir çok oyuncunun adının Galatasaray Odeabank ile anılmasının ardından şubenin menajerlerin önerileri ile hareket ettiği, Ergin Ataman'ın milli takim nedeniyle yeni sezon çalışmalarına dair planlamasının olmadığı konuşulanlar arasındaydı. Ancak Euroleague'de oynayacak olmasından dolayı mevcut kadrosunu güçlendirme çalışmaları yapan takımımız 6'sı yabancı 7 transfer yaparken, Blake Schilb'in de biten sözleşmesini uzattı. Yaptığımız 7 transferin 3 tanesi Beo Basket oyuncusu olurken diğer 4 transferimiz ise birbirinden farklı menajerlere ait durumda. Kadromuzun son halinde ise 13 oyuncu için 8 farklı menajer ile çalışan takımımız yine 4 oyuncu ile en çok Beo Basket firması ile çalışıyor.  

OYUNCU            
MENAJER
Alex Tyus           
AMR Agency
Blake Schilb       
Wasserman
Austin Daye                       
Alti Sports
Deon Thompson
Tandem Sports
Russ Smith
Pensack Sports
Ege Arar
Wasserman
Göksenin Köksal
İst Basket
Nenad Krstic
Beo Basket
Sinan Güler
1x1 Sport
Jon Diebler
Beo Basket
Şafak Edge        
İst Basket
Vladimir Micov
Beo Basket
Can Korkmaz
Beo Basket
Görüldüğü gibi geçtiğimiz iki sezon boyunca tek bir şirkete bağlı kalmadan farklı menajerler ile çalışan, menajer önerileri doğrultusunda değil kendi istekleri üzerine transfer yaparak kadrosunu kuran takımımız bu sayede belirli şirketlerin oyuncağı olmaktan kendisini uzak tutuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0