Mercek Altında | Can Korkmaz'ın takıma etkisi..

Önümüzdeki sezon Euroleague ve Spor Toto Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde bir çok maça çıkacak olan bu yüzden rotasyonunu genişletme çabası içerisinde olan ve bu bağlamda Can Korkmaz ile bir yıllığına anlaşan Galatasaray Odeabank yerli olarak ilk transferini gerçekleştirdi.


ROTASYONA HAMLE
Her şeye başlamadan önce Can Korkmaz'ın rotasyonda 2. hatta 3. guard olarak yer alacağını söylemek istiyorum. Geçtiğimiz sezon kadromuzda bulunan Şafak Edge'ye bir türlü güvenemeyen ve süre vermeyen Ergin Ataman, onun yerine eski oyuncumuz Can Korkmaz'ı aldı diyebiliriz yani. 

Saha içinde soğukkanlı durabilen, kendisine verilen görevi yapmak için elinden geleni yapan, dış şut katkısı ile sahada fark yaratmaya çalışan ancak istikrarı yakalayamayan Can için fundemantal ve saha görüşü olarakta ortalama diyebiliriz. Hücum setlerini oynatmaya çalışan, kenardan gelerek maç temposunu arttıran genç oyuncu, bulduğu ekstra üç sayılık isabetlerle fark yaratmaya çalışıyor. Zaman zaman dribling üstü şutlar deneyen ancak burada da istikrarlı olmayan Can Korkmaz, fiziksel olarakta dezavantaj yaşıyor. Kendisinden güçlü savunmacılar karşısında top getirmekte ve baskıyı aşmakta zorlanabilen Can Korkmaz, ikili oyun oynarken de yüksek show-up'lar karşısında zorlanabiliyor. İşin savunma kısmında da fiziksel dezavantaj yaşayabilen Can Korkmaz perdelemelere kolay takılabiliyor.

CAN KORKMAZ NASIL HAMLE?   
Can Korkmaz transferi rotasyonda Şafak Edge'nin yerine yapıldı demiştin yazının ilk kısımlarında. Can, Şafak'tan daha fazla verim verebilir mi? Bence hayır.. Ergin Ataman geçtiğimiz sezon nedenini bilmediğimiz şekilde Şafak'a güvenememiş ve süre vermemişti. Şahsi olarak Can Korkmaz'ın Ergin hocanın güvenini kazanıp süre bulabileceğine inanmıyorum. Ek olarak bana göre Can Korkmaz yerine geldiğini düşündüğüm Şafak'tan daha iyi ve yetenekli bir oyuncu değil. Rotasyonda 12 kişiyi doldurmak için yapılmış bir hamle olduğuna inanıyorum. Umarım Can benim fikirlerimi haksız çıkartır ve formamız altında başarılı bir sezon geçirir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0