Rio Olimpiyatları | Yolun sonuna geldik..

2016 Rio Olimpiyatlarına katılmak için Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen eleme maçlarında 12 Dev Adam, üçüncü sınavını Fransa'ya karşı verdi. Olimpiyat Elemeleri yarı final mücadelesinde güçlü rakibine karşı son ana kadar direnmeye çalışan millilerimiz, Fransa'ya 75-63 mağlup oldu ve Rio Olimpiyat Oyunlarına katılma şansını kaybetti. Maçın en skorer ismi 17 sayıyla oynayan Thomas Heurtel olurken 12 Dev Adam'da skor yükünü çeken isim ise 19 sayıyla oynayan Ömer Aşık oldu.


2016 Rio Olimpiyatları Elemelerinde ilk maçında Kanada'ya yenilen, daha sonra Senegal'i mağlup eden A Milli basketbol takımımız yarı finalde Fransa'yla eşleşmişti. Maça 10-0'lık bir seriyle başlayan ve iyi savunma yapan 12 Dev Adam, ilk çeyrekte istediği oyunu oynayarak maçı domine eden taraf oldu. İkinci çeyrekte Thomas Heurtel, Boris Diaw, Nicolas Batum gibi üst düzey oyuncularla hücumlarını şekillendiren Fransa skora ortak olmaya başladı. Özellikle Diaw'ın yaratıcılığını ve Heurtel'in bitiriciliğini kullanan Vincent Collet, Tony Parker'dan istediği verimi alamamasına rağmen elindeki kaliteli oyuncuların hepsinden verim almayı başardı. Parker'ın çıkıp, Diot'un girdiği; Laurgverne'in çıkıp, Pietrus'un girdiği bir takıma karşı bu denli iyi mücadele etmemiz bile bence büyük bir başarıdır.

Maçın ikinci yarısında belirli bölümlerde farkı tek hanelere indirmeyi başardık ancak Fransa skora ortak olmamıza bir türlü müsaade etmedi. Sinan ve Melih felaket ötesi bir maç geçirdiler. Sakat sakat oynayan Cedi Osman ve iki maçtır formsuz olan Ömer Aşık bugün ortaya yürek koydular. Dixon'dan da az çok verim aldığımızı söyleyebilirim ancak kısa rotasyonumuzun en değerli parçaları Melih ve Sinan'dan neredeyse hiç skor katkısı alamamamız iyi mücadele ettiğimiz bir maçın devamını getirememize sebep oldu. Aslında 3 maçta da net iyi oynayan tek oyuncumuzun Cedi Osman olduğunu söylesek yeridir. Onun dışında istikrarlı bir şekilde katkı alabildiğimiz net bir oyuncu olmadı.

A Milli Takım seviyesinde bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Çok iyi bir jenerasyon yakaladık ve bu genç oyuncuları milli takıma adapte etme aşamasındayız. Cedi Osman önderliğinde, Furkan Korkmaz, Berk Uğurlu, Tolga Geçim, Egemen Güven, Ege Arar gibi genç takımlarda iyi işle yapmış oyuncularımız var. Sinan Güler, Ender Arslan, Oğuz Savaş gibi isimlerin son dönemlerini yaşadığı milli takımı; genç oyuncularla perçinleştirmeye çalıştık. Ancak bu malzemeden de bu kadar performans çıkardı. Çok değil, 1-2 sene sonra çok daha iyi işler yapan bir takım göreceğiz. Bu geçiş döneminde biraz sabırlı olmakta fayda var. Varsın bu seferlik Rio Olimpiyatlarına gitmeyelim. İlerde bu genç çocuklar çok daha iyi işlere imza atacaklar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0