Siyahla beyaz gibi..

Sezon öncesi ilk kampını İsviçre'de gerçekleştirdikten sonra ikinci kamp dönemini Danimarka'da geçiren Galatasaray, buradaki en önemli maçında dün akşam Manchester United ile karşılaştı. İlk yarısı ile ikinci yarısı tamamen farklı oyunla geçen mücadelede as kadro oyuncuları ümit verirken ikinci yarı gerçekleşen değişiklikler savunma zaaflarını ortaya koydu.

İsveç'in Göteburg kentinde oynanan karşılaşmada taraftar da takımımızı yalnız bırakmazken sezon öncesi oynadığımız en önemli karşılaşma olarak dikkat çeken maçta, Manchester forması ile ilk maçına çıkan Ibrahimovic attığı vole golüyle daha üçüncü dakikadan rakibimizi 1-0 öne geçirdi. Erken gelen gole teslim olmadığını sonraki dakikalarda gösteren Galatasaray özellikle hücumdaki güzel oyunu ile sezon için umut verdi. 22. dakikada Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta boşta kalan Sinan Gümüş güzel bir kafa vuruşu ile skora denge getirdi. Orta sahada zaman zaman aksaklıklar dikkat çekse de maçı ileride iyi oynayan takımımız kaliteli paslarla etkili olmaya çalıştı. 40. dakikada sol kanatta gerçekleşen güzel paslaşmaların sonunda Bruma kaliteli bir vuruşla topu ağlara gönderirken takımımızı 2-1 öne geçirdi. Devreye de bu skorla girildi. İkinci yarı gerçekleşen Hamit-Selçuk, Serdar Aziz-Hakan Balta değişikliklerinden sonra özellikle Selçuk'un yokluğunda orta sahadaki dengeyi iyice kaybetmeye başladık. 55'inci dakikada Rooney skoru 2-2'ye getirirken 58'de Rashford hızını kullanarak Serdar Aziz'i oldukça rahat ekarte ederken Muslera'nın müdahalesi sonucu yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı. Penaltıyı gole çeviren Rooney kendisinin 2, takımının 3. golünü atmış oldu. Oyundaki hakimiyeti oldukça düşen ve pas yapamamaya başlayan takımımızın bu performansının sonucu skora da yansıdı. 62. dakikada Fellaini'nin ilginç kafa vuruşu golle sonuçlanırken 75'te yine içeriye kolay giren Manchester golü Mata ile buldu ve bu gol maçın skorunu belirledi.
İlk yarı çok farklı, ikinci yarı çok farklı bir görüntü çizen takımımızda özellikle orta saha ve savunma direncinin zayıflığı dikkatleri çekerken bazı oyuncuların henüz form tutmamış olduğunu gözlemledik. Bugüne kadar yüksek formu ile göz dolduran Bruma bugün performansını yine mükemmel bir gol ile süslerken gelecek için umutlarımızı taze tutmamızı sağladı. Ön alandaki futbol, özellikle de Podolski ve alınacak muhtemel bir forvet ile iyi olacağa benziyor. Fakat orta sahanın daha zengin olması, savunma ve Muslera'nın da form tutması yüksek lig temposunda Galatasaray için elzem bir durum.

Bu maçla beraber takımımızın Danimarka kampı sona ermiş oldu. Takımımız 13 Ağustos'da Süper Kupa Finali'nde Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0