Uhrencup'ta şampiyon Galatasaray!

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre'de çalışmalarını sürdüren Galatasaray, katıldığı hazırlık turnuvası Uhrencup'ta ikinci maçında bu akşam Young Boys ile karşılaştı. Turnuvanın ilk maçında Zurich karşısında üç farklı skorla sahadan galip ayrılan ve şampiyonluk için büyük avantaj elde eden Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, sarı-siyahlı rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koymasına karşın sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Takımımızın tek sayısını kaydeden Bruma'nın maçın yıldızı olduğu karşılaşmada, puanını 4'e yükselten takımımız turnuvayı da şampiyonlukla tamamladı.

Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink, bir önceki karşılaşmada 22 oyuncuya forma şansı verirken bu karşılaşmada (son dakikada oyuna giren Endoğan Adili dahil olmak üzere) 19 oyuncuya forma şansı tanıdı. Sezon başında sakatlıktan dönen ve Zurich karşılaşmasında onbir çıkan Serdar Aziz dışında oyuncularına şans tanıyan Hollandalı teknik adam takım içinde bir takım rotasyonlar, denemeler, formasyon çalışmaları yaptığını gösterircesine Young Boys maçında takımı yönetti. İsviçre ekibi karşısında sahada Cenk - Sabri, Salih, Chedjou, Olcan - Hamit, Birhan, Sneijder - Sinan, Bruma ve Umut onbiriyle çıkan Galatasaray rakibi karşısında ilk dakikalarda durgun bir oyun ortaya koymasına karşın hücumda Wesley Sneijder'in hazırladığı pozisyonlarda kanatta etkili isimleri Sinan ve Bruma ile rakip kalede tehlike aradı. Hazırlık döneminin en iyi isimlerinden birisi olan Portekizli genç oyuncu, ceza sahası çizgisi üzerinden attığı nefis golle takımımızı 1-0 öne geçirmeyi başarırken; Wesley Sneijder'in ara paslarına hareketlenmesi, hücumda tehlike yaratması gelecek adına umut vericiydi. 

İlk yarıyı rakibi karşısında 1-0 önde kapatan takımımız ikinci yarı öncesinde 4 değişiklikle (Sabri - Linnes, Olcan - Carole, Sinan - Yasin ve Umut - Berk İsmail) sahaya çıktı. İkinci yarıda da rakibi karşısında oyunun hakimi olan ve kontrolü elinde bulunduran takımımız Hollandalı dünyaca ünlü ortasaha oyuncusu Sneijder'in serbest vuruşundan yararlanamazken, genç oyuncu Birhan Vatansever'in takip ettiği pozisyonda da farkı ikiye çıkartamadı. Kanatlardan zaman zaman Linnes - Bruma, Carole - Yasin ikilisi ile bindiren ve ceza sahasına çevrilen toplarla gol şansı arayan takımımız kalesinde 55.dakikada ilk tehlikeli atağı gördü. Maç boyunca sık sık savunma arkasına koşular yaparak Salih ve Chedjou'yu zor durumda bırakan Hadergjonaj, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Cenk'i geçemedi. İlerleyen dakikalarda Donk ve Tarık oyuna dahil olurken, İsviçre temsilcisinin beraberlik golü 84.dakikada Lecjaks'tan geldi. Savunmanın arkasına bir kez daha sarkmayı başaran Hadergjonaj birebir pozisyonda Cenk'i geçemezken, dönen topta sert bir şekilde vuran Lecjaks beraberliği sağladı. Karşılaşmanın son dakikalarında eşitlik bozulmazken, turnuvayı 4 puanla tamamlayan Galatasaray şampiyon olarak İsviçre'den ayrılma başarısını gösterdi.

Maçın en değerli oyuncusu, Zürich maçında da olduğu gibi Bruma seçildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0