Ergin Ataman'ın yeni jokeri: Deon Thompson!

Önce Erwin Dudley, sonra ise Chuck Davis.. Tarihimize isimlerini altın harflerle kazıyan; birisi Türkiye ligi şampiyonluğu, diğeri ise Eurocup şampiyonluğu yaşayan bu iki oyuncu Ergin Ataman önderliğindeki Yenilmez Armada'nın son yıllarda joker olarak kullandığı iki uzun. Saha içindeki mücadeleleri, alçak post oyunları, orta mesafe şutlardaki yüksek yüzdeleri, oyun akılları ve taraftarla kurdukları başarılı diyaloglarla Galatasaray'da yer etmiş bu oyuncuların bu sene ki halefi ise Deon Thompson..


2016-2017 sezonunda Euroleague'de mücadele edecek olan ve bu yüzden kadrosunu güçlendirme çabaları yapan Galatasaray Odeabank'ta kuşkusuz en çok eleştiri alan noktalardan biri uzun rotasyonunun yapılandırmasıydı. Stephane Lasme ile devam etmek isteyen ancak yaşanan talihsiz olaydan dolayı Gabonlu oyuncu ile yollarını ayırmak zorunda kalan Ergin Ataman, Lasme'nin yerine Anadolu Efes'ten Alex Tyus ile anlaşmıştı. Uzun forvet pozisyonuna, sezon ortasında geldiği İtalya'da başarılı bir kariyer geçirerek İtalya Ligi'nin en skorer oyuncusu olan ancak savunmada sorunlar yaşayan Austin Daye'i alan Ergin Ataman belki de en çok eleştirilen hamlesini Nenad Krstic ile yaptı. Geçtiğimiz sezonu yaşadığı diz sakatlığından dolayı hiç resmi maça çıkmadan geçiren Nenad, yaz döneminde yaptığı bireysel antrenmanlar ile form tutmaya çalışsa bile şu anda takımın kapalı kutusu durumunda. Tüm bu hamlelerle birlikte yapılan Deon Thompson hamlesi ise koçun kafasında uzun rotasyonunun tutkalı konumundaydı..

BÜYÜK DEĞİŞİM
Deon Thompson transferinin gerçekleşmesinin ardından yaptığım videolu analizde ve saha içi değerlendirmesinde oyuncu ile ilgili bilgiler versem bile Deon'un yaz döneminde yaptığı özverili çalışmalar ve yaşadığı değişim, yazdığım yazıların bir bölümünü çöpe attı. Bu değerlendirme ve analiz yazılarını yazarken oldukça kilolu, ağır ve hantal olan Deon, yaptığı evliliğe rağmen yaz döneminde yaptığı bireysel çalışmalarla yaklaşık olarak 10 kilo verirken, bunun yanında yağ kütlesini azaltıp kas kütlesi kazanarak oldukça fit bir yapıya büründü. Bu iki fotoğraf bile yaklaşık 6 ayda yaşanan değişimi gözler önüne serebiliyor.
POTANSİYEL SORUNDAN TUTKAL OYUNCUYA
Ergin Ataman'ın Deon Thompson gibi iki uzun pozisyonunda da rahatlıkla oynayabilen oyunculardan aldığı verimi Erwin Dudley ve Chuck Davis örneklerinden biliyoruz. Deon Thompson ise oyununda iki isimden de izler taşıyor. Alçak post oyunu, orta mesafe şutları, ribaund etkinliği ve gücü ile takımımıza önemli avantajlar sağlayacak olan Deon, analiz yazısında bir paragraf ayırdığım kısa devrilmelerden sonra "ekstra pas" opsiyonunu geliştirmesi halinde hücumumuzda önemli bir silah haline gelerek Ergin Ataman'ın en güvendiği uzunlarından biri olacak.

Yazdığım analiz yazısında ağır olmasının bizim için büyük bir dezavantaj olacağını söylediğim Deon Thompson'ın ayak çabukluğunu da arttırdığı söyleniyor. Bu durumda artık potansiyel bir sorun olmaktan çıkan Deon, önemli bir joker haline geldi. Uzun rotasyonunda hem forvet hemde pivot pozisyonunda oynayabilen oyuncu gerektiğinde Daye'yi yedeklerken gerektiğinde ise pivot pozisyonunda Tyus ve Krstic'i dinlendirebilecek. Forvette oynarken post oyunları ve gücüyle takımımıza avantaj sağlayacak olan Deon; pivot oynarken ise orta mesafe şutları ile alan açarak kısalarımıza penetre edecek alan sağlayacak. 

Ergin Ataman ile birlikte savunmada daha mücadeleci ve tabir-i caizse sahadaki pis işleri yapacak oyuncuya evrilmesini beklediğim Deon Thompson, bütün bunların yanında hücumda da sahip olduğu yetenekleri kaybetmezse adını Euroleague'in önemli uzunlarının arasına yazdırabilir.

İADE-İ İTİBAR
Analiz ve değerlendirme yazılarında transferini eleştirdiğim ve neredeyse "Ben olsam almazdım." dediğim Deon Thompson, daha sezon başlamadan yaptığı çalışmalar sonucu geçirdiği evrimle beni yanılttı ve sözlerimi yedirtti. Potansiyel sorun olarak gördüğüm oyuncu, rotasyonun en kilit parçalarından biri halini aldı.  

Umarım Deon Thompson sezon içinde de yaz döneminde olduğu kadar aktif olur ve Yenilmez Armada tarihi Erwin Dudley gibi, Chuck Davis gibi yeni bir 4.5 numara efsanesi kazanır..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0