Euroleague Nostalji | 10. Sıra: Furkan Aldemir

Euroleague'in başlamasına iki aydan az kalmışken Galatasaray forması ile Euroleague'de iz bırakmış, taraftarların gözdesi olmuş oyuncuları sıraladığımız listede 10. sırada Furkan Aldemir var. Genç yaşında geldiği Galatasaray'da başarılı sezonlar geçiren ve 2014 Aralık ayında takımımızdan ayrılarak NBA'ye giden Furkan Aldemir, Galatasaray formasıyla Euroleague'de 2.5 sezon geçirdi..


AVRUPA'DA PARLAYAN KARİYER
Pınar Karşıyaka altyapısında yetişen ve henüz 17 yaşındayken Basketbol Süper Ligi'nde süre bulmaya başlayan Furkan, 2010-2011 sezonunda gösterdiği çıkışla büyük kulüplerin ilgisini çekerken Oktay Mahmuti'nin Galatasaray'ına transfer oldu. 20 yaşında Avrupa'nın en büyük arenası olan Euroleague'de oynamaya başlayan genç oyuncu Galatasaray ile 2.5 sene Euroleague'de; 1 senede Eurocup'ta forma giydi. Avrupa'da ki ilk sezonunda 15 maç oynayan Furkan; 6.6 sayı, 4.8 ribaund istatistikleri yakalarken, Ergin Ataman yönetimindeki Galatasaray'da 2013-2014 sezonunda 22 maçta ortalama 17 dakika sahada kalıp 5.4 sayı, 6.3 ribaund ortalamaları ile oynadı. Bu sezon Euroleague'in elit uzunlarından biri olacağının sinyallerini veren Furkan, ribaund ortalamasını 40 dakikaya entegre ettiğimizde tüm oyuncular arasında toplam ribaundlarda 2.; hücum ribaundlarında ve savunma ribaundlarında ise 3. sırada yer almıştı. 

2014-2015 sezonunda Ergin Ataman'ın büyük ümit beslediği ve geçmiş senelere göre sürelerini arttırdığı Furkan Aldemir, Aralık ayında NBA'den sözleşme alınca ödeme sıkıntılarını sebep göstererek takımdan ayrıldı ve Amerika'ya gitti. Son sezonunda 6 maçta oynayan ve ortalama 21 dakika sahada kalan Furkan 7.8 sayı, 6.2 ribaund istatistiği ile oynamıştı.

BİTMEK TÜKENMEK BİLMEYEN ENERJİ
Furkan Aldemir dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen nokta, ribaundlar.. Ribaund sezgisi konusunda Avrupa'nın elit oyuncuları arasında yer alan Furkan, savunma ribaundlarında çok önemli bir güçken, aldığı hücum ribaundları ile takımımıza bolca ikinci şans sayısı kazandırdı.

Sahada kaldığı zamanlarda bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile takımına mücadele gücü katan Furkan, hızlı ayaklarını hem hücumda hemde savunmada çok iyi kullandı. Özellikle Carlos Arroyo ile birlikte çok iyi bir uyum yakalayan genç uzun, bizlere 1.5 sene boyunca bolca ikili oyun sayısı izletti. Sadece hücumda değil, savunmada da hızlı ayaklarının avantajını kullanan Furkan ikili oyunları başarı ile savunurken o yıllarda Avrupa'nın önemli uzunlarından biri olacağının sinyallerini veriyordu.

AKILDA KALAN MAÇLAR
Galatasaray forması ile Euroleague'de 2.5 sene oynayan Furkan Aldemir bir çok başarılı maç çıkartırken ilk akla gelen performansı ise Union Olimpija maçı.. Euroleague'de ki henüz 4. maçında Ljubjana deplasmanında sahada kaldığı 25 dakikada 7/9 saha içi isabetiyle 18 sayı atıp 4'ü hücum 11 ribaund çeken Furkan galibiyette büyük pay sahibi olurken topladığı 28 verimlilik puanı ile de tüm Avrupa'ya selam çakmıştı. 

Evimizde 76-57 kazandığımız Stelmet Zielona Gora maçında 33 dakika sahada kalan Furkan 5/8 saha içi isabeti ile 11 sayı atarken 6'sı hücum 16 ribaund çekmiş ve bunların yanında 4 asist yaparak 25 verimlilik puanı ile rahat alınan galibiyette önemli bir pay sahibi olmuştu. Kazandığımız Valencia, Neptunas maçları ve son topta kaybettiğimiz Laboral maçında da önemli performanslar sergileyen Furkan Aldemir, Galatasaray tarihinde yerini aldı.

Furkan & Arroyo ikili oyunlarından akılda kalan kesitler..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0