Rio 2016 | On dördüncü günün ardından..

2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda sona yaklaşırken günlük panoramalar ile skorları ve önemli gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz. 14. günü geride bırakırken Tekvando'da Nur Tatar'ın, Güreş'te de Soner Demirtaş'ın bronz madalyaları yüzümüzü güldürürken Usain Bolt'un 3x3'ü dünya basınınında en çok yankı bulan gelişme oldu.


ATLETİZMDE SONA YAKLAŞILIYOR
Atletizm ile başlayalım her zaman olduğu gibi. Erkekler 50km. Maraton Yürüme Yarışı'nda altın madalya Slovakyalı Matej Toth'un oldu. Gümüş madalya Avusturalyalı Jared Tallent'in olurken bronzu ise Japon Hiroshi Arai aldı. Kadınlar 20km. Maraton Yürüme Yarışı'nda ise altın madalya Çinli Hong Liu'ya gitti. Gümüş madalya Meksikalı Maria Gonzalez'in olurken bronz yine bir Çinli Xiuzhi Lu'ya gitti. Kadınlar Sırıkla Atlama'da ise Yunan Ekaterini Stefandi altın madalyayı göğüsledi. Amerikalı Sandi Morris gümüş alırken Yeni Zelandalı Eliza McCartney ise bronz madalya sahibi oldu. Kadınlar 5000m. finalinde beklenildiği gibi Kenya ve Etiyopya'lı atletler madalyaları topladılar. İlk sıra Vivian Cehuriyot'un olurken ikinci sıra Hellen Obin, üçüncü sıra ise Almaz Ayana'nın oldu. Erkekler Çekiç Atma'da ise Tajikistanlı Dilshood Nazarov altın madalya kazanarak ülkesini gururlandırdı. Gümüş madalya Ivan Tuiskan'ın olurken bronz madalya ise Polonyalı Wojhiec Nowicki'nin oldu. Ve bayrak yarışları, Kadınlar 4x100m Bayrak Yarışı'nda sıralama Amerika-Jamaika-Büyük Britanya şeklinde oluşurken Erkekler'de tarihin en çok hata yapan takımı olan ABD bir kez daha hata yaparak diskalifiye oldu. Sıralama ise Bolt'lu Jamaika-Japonya ve Kanada şeklinde oluştu.

Böylece Usain Bolt üst üste üç olimpiyatta da 100m, 200m ve 4x100m'de altın madalya alırken 3x3 yapmış oldu. Altın madalya sayısını 9'a çıkartan Bolt bu konuda tarihin en unutulmaz atletlerinden olduğunu kanıtladı.

NUR BRONZDA KALDI
Tekvando'da ülkemiz adına yarışan Nur Tatar maalesef altına uzanamadı, bronz madalya alan Nur Tatar'ı gösterdiği üstün performanstan ötürü tebrik ediyoruz!

BİR BRONZDA SONER'DEN
*Son olarak Güreş. İki temsilcimizin mücadele ettiği Güreş'te Süleyman Atlı madalya alamazken, 74kg'da yarışan Soner Demirtaş repesaj hakkını iyi değerlendirdi ve ülkemize bronz madalya kazandırdı. Tebrikler Soner!

GENEL HABERLER
*Badminton'a geçelim. Erkekler Duble'de Nan Zhang/FU (ÇİN) ikilisi altın madalyayı alırken Kadınlar Tekli'de İspanyol Karolina Marine altın madalya sahibi oldu.

*Basketbol Erkekler Yarı Final maçları oldukça keyifli geçti. Amerika Birleşik Devletleri, İspanya'yı 82-76 mağlup ederken finaldeki rakibini belirleyen maçta Sırbistan, Avusturalya'yı 87-61 mağlup etti.

*Daha önce vermediğimiz bir dal ile devam edelim. BMX Bisiklet'te Kadınlar'da altın madalya Kolombiyalı Mariana Pajou'nun olurken Erkekler'de ise ABD'li Connor Fields altını boynuna taktı.

*Binicilikte ise altın madalya Britanyalı Nick Skelton'a giderken İsveçli Peder Fredricson gümüş, Kanadalı Eric Lamaze bronz madalya aldı.

*Futbol Kadınlar'da şampiyon belli oldu. Finalde İsveç'i geçen Almanya altın madalya sahibi olurken üçüncülük maçında Kanada ev sahibi Brezilya'yı saf dışı bıraktı.

*Hentbol Erkekler'de ise Yarı Final maçları oynandı. Çekişmeli geçen mücadeleler şöyle sonuçlandı;
Fransa 29-28 Almanya
Polonya 28-29 Danimarka

*Hokeyde ise Kadınlar'da Büyük Britanya şampiyon olurken gümüş madalya Hollanda'nın oldu, bronz ise Almanya'ya gitti.

*Pentatlon sonuçları ile devam edelim. Olimpiyat'ın en zor spor dallarından birisi olan bu dalda şampiyon Avusturalyalı Chloe Esposito oldu. Fransalı Elodie Clouvel'in ikinci geldiği yarışmada bronzu ise Polonyalı Oktawia Nowacka aldı.

*Senkronize Yüzme'de ise beklenilen oldu ve Ruslar kusursuz performansları ile altını aldılar. Çin gümüş madalyada kalırken bronz ise Japonya'nın oldu.

*Voleybol'da ise müthiş bir gün geride kaldı. Erkekler Yarı Fİnalleri'nin oynandığı günde İtalya inanılmaz maçta ABD'yi 3-2 ile geçerken ev sahibi Brezilya ise Rusya'yı 3-0 ile saf dışı bıraktı.

*Sutopu'nda ise Kadınlar'da şampiyon belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri, İtalya'yı mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Bronz madalya ise Rusya'nın oldu.

Kırılan Rekorlar bölümünde Kadınlar 5000m'de gelen Olimpiyat Rekoru dikkat çekiyor. Kenyalı Vivian Cheuriyot 14:26:17'lik süresi ile Olimpiyat Rekoru'nu kırmayı başardı.

Bu sonuçlardan sonra ise oluşan madalya sırası şöyle oldu:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0