Rio 2016 | Potanın Perileri bu kez olmadı..

Olimpiyat Elemeleri'nde Arjantin, Kamerun ve Küba'yı mağlup ederek olimpiyat biletini alan Potanın Perileri, madalya hedefiyle geldiği Rio'dan eli boş döndü. A Grubu'nda mücadele eden ve kötü başladığı turnuvada son 3 maçta aldığı galibiyetler ile gruptan çıkan Potanın Perileri çeyrek finalde İspanya'ya son saniye basket ile yenilerek elendi.


A Grubu'nda Fransa, Avustralya, Japonya, Belarus ve Brezilya'nın rakibi olan milli takımımız ilk maçına Fransa karşısında çıktı. İlk çeyrekte etkili oyun ortaya koyan Potanın Perileri, oyun genelinde yansıttığı savunma gayretini hücumda sergileyemeyince ilk maçından mağlup ayrıldı. İkinci maçında ise grubun favorisi Avustralya karşısında, ilk maça oranla daha etkili bir hücum performansının yanında savunma stratejisini de uygulayan Ekrem Memnun'un öğrencileri buna rağmen son çeyrekte basit hatalar yapmış ve bu maçtan da sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

İlk 2 şansı mucizelere kalan Potanın Perileri için kalan 3 maç çok kritikti. Grubun sürpriz takımı Japonya'ya bir sürpriz imkanı daha vermeyen Milli Takım, Belarus maçından da galip gelerek Brezilya ile oynayacağı grubun son maçına 3.sırayı alma hedefiyle çıktı. Brezilya maçının ilk yarısında rakibin hücumlarını durdurmakta sıkıntı çeken milliler, ikinci yarıda ise müthiş bir savunma azminin yanında özellikle Işıl'ın etkili performansıyla iki kez uzatmaya giden maçta Brezilya'yı alt etmeyi başardı ve 3. olarak çapraz eşleşmeyle B Grubu'nun ikincisi İspanya'nın rakibi oldu.

İspanya karşısına mutlak galibiyet inancıyla çıkan Potanın Perileri, maçın başından itibaren rakibine kolay lokma olmayacağını gösterirken son çeyreğe de 47-42 önde girdi. Maçın genelinde Sanders'ın hücumlarıyla sayı bulan takımımız, son çeyrekte etkili oyununu devam ettiremedi. Rakip takımın tecrübesi bu bölümde ağır basarken, yapılan basit top kayıpları da İspanya'nın ekmeğine yağ sürdü. Maçı Anna Cruz'un son saniye basketiyle kaybeden takımımızda skora katkı veren oyuncu sayısı 6 iken (6.oyuncu Şebnem sadece 3 sayı) rakip İspanya'da ise bu sayı 8'e ulaştı. Aslında bu istatistik turnuva yolculuğumuzun da özeti oldu. Kısıtlı oyuncu rotasyonuyla başa baş birçok mücadele veren takımımızın İspanya karşısında nefesi bu dar rotasyonda yetersiz kaldı. 

Sonuç olarak, görmeye alışık olduğumuz mücadeleyi, hırsı ve kazanma azmini son maç son topa kadar devam ettiren, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışan, Ekrem Memnun önderliğinde takım olmayı izleyenlere bir kez daha hatırlatan milli takımımızı tebrik ederken, son cümlelerimizi de Türk basketbolunun yaşayan efsanesi Nevriye Yılmaz için ayıralım.

Gerek saha içinde gerekse saha dışında örnek bir karakter sergileyen ve 36 yaşında Olimpiyatlarda ortalama 35 dakikalarda süre alarak mücadelesini son topa kadar devam ettiren Galatasaray'ın da kaptanı Nevriye Yılmaz, oyunculuk kariyerine nokta koyarken, 75 milyonun sevgi, saygı ve takdirini de kazandın. Bir gün seni Galatasaray teknik kadrosunda görmek dileğiyle, HERKES YILAR, NEVRİYE YILMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0