STSL | Ege'den kayıpsız dönelim..

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona Karabükspor'u 1-0 yenerek başlayan Galatasaray, oynadığı futbolla iyi sinyaller vermemişti. Ligin 2. haftasında Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor ile karşılacak olan sarı-kırmızılı ekibimiz, ilk haftanın aksine daha iyi bir futbolla sahada olmayı planlıyor. Teknik direktör Jan Olde Riekerink, çok daha farklı bir 11'le sahaya çıkacağımızın sinyallerini verdi. Galatasaray'ın Akhisar ile oynadığı her maç gollü ve zevkli olmuştur. Geçen sezonki son Akhisar maçında mağlubiyet yüzü görmeyen takımımız 3 puandan emin bir şekilde Ege'ye gidiyor.

EREN'DEN GAME-WINNER
Sezonun ilk maçında evinde seyircisiz maçta Karabükspor'u ağırlayan takımımız, Eren Derdiyok'un son saniyede bulduğu kafa golüyle maçı 1-0 kazanmayı başarmıştı. Oyun olarak hiç tatmin etmeyen Galatasaray, kalesinde en az 4 tane %100'lük gol pozisyonu vermişti. İlk yarıdaki tek isabetli şutunu Bruma'yla bulan sarı-kırmızılı ekibimiz oyunun her iki tarafında da üstünlüğü konuk ekibe bırakmıştı. Özellikle defansın sağ tarafında büyük SOS'lar veren Galatasaray savunması, Akhisar maçıyla birlikte değişikliğe gidecek gibi gözüküyor. Geçtiğimiz maç Martin Linnes'i 39'da oyundan alan Riekerink, bu maçla birlikte formayı Sabri Sarıoğlu'na teslim edecek. Aynı zamanda sağ stoperde Aurelien Chedjou'yla da büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Kamerunlu stoper standart performansının çok daha altında bir çizgi çiziyor. Serdar Aziz'in maç kadrosuna dahil edildiğini göz önüne aldığımızda o bölgede Serdar-Chedjou değişikliği de görebiliriz. Akhisar Belediyespor ise ilk maçında deplasmanda Kayserispor ile karşılaştı. Ev sahibi ekibi Hugo Rodallega ve Miguel Lopez'in golleriyle 2-0 yenen Ege temsilcisi, kompakt futbol anlayışının ödüllerini almaya devam ediyor.

İLK MAÇIN ADAMI: TOLGA CİĞERCİ
Ligin ilk haftası maçında takımımızda iyi oynadı diyebileceğimiz çok az sayıda oyuncumuz vardı. Bunların arasında golü atan Eren, sol bek Carole ve Muslera var. Ancak bu üç oyuncudan da iyi işler yapan bir Tolga Ciğerci vardı. Her ne kadar Muslera yüzde yüzlük golleri çıkarmış olsa da, veya Eren son dakikada maçı Galatasaray'a hediye etse de hücum organizasyonlarımıza yön veren; orta sahaya tempo ve hareketlilik kazandıran Tolga gerçeğini inkar edemeyiz. Genç orta saha Sneijder ve Selçuk'un formsuz olmasını şahsı adına çok iyi değerlendirdi ve orta saha merkezini bir anda eline aldı. Özellikle maçın son 15-20 dakikasında Tolga'nın bir maestro gibi oynaması, orta saha tandemdeki dar oyuncu rotasyonumuz adına büyük bir umut ışığı oldu. Tolga gibi oyuncuların stili deplasmandaki maçlarda çok daha fazla ön plana çıkacaktır. Her ne kadar Selçuk'un yanında bir defansif ön libero gibi oynamaya çalışsa da, işin hücum tarafındaki meziyetleri onun ilk maçtaki iyi performansının oluşmasını sağladı. Selçuk İnan ve Wesley Sneijder gibi iki değerli hücum opsiyonumuzun bu denli formsuz olmasından sonra Tolga Ciğerci'nin temiz performansı umut verdi desek yeridir.

SAVUNMA KÖTÜ, MUSLERA İYİ
Geçen sezonki evlere şenlik savunma hattını tam anlamda düzeltemeyen takımımız, ligin ilk maçında da defans hattında SOS'lar verdi. Özellikle sağ stoper, sağ bek ve merkezden gelen ataklara engel olamayan oyuncularımız; kalemizdeki yüzde yüzlük gol pozisyonlarına engel olamadı. Bu kadar çok defansif zaaf vermemize rağmen kalesinde yine devleşmeyi başaran Fernando Muslera, maçın en iyi adamlarından biriydi. Ligin ilk maçında kalesini gole kapatan Uruguaylı yıldız, Akhisar maçında da kalesinde güven vermek zorunda. Hugo Rodallega gibi önemli bir gol silahını, bu transfer dönemindeki Miguel Lopez ve Soner transferleriyle pekiştiren Cihat Arslan'ın takımı; tehlikeli bir kontra atak takımı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Geçen sezon da takımda olan Vaz Te'yi de takımda tutan Akhisar Belediyespor, hücum hattındaki tehditkar ve sprinter oyuncularıyla tehlikeli bir takım görüntüsünde gözüküyor. Savunma hattımızın uyumsuz ve formsuz olmasından dolayı, takım savunmasındaki en önemli isim yine Nando Muslera olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0