Rio 2016 Paralimpik | Oyunları madalya ile açtık..

2016 Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları başladı ve devam ediyor. Dün tamamlanan sporlarda ilk madalyalarımız gelirken 2012'de tek altın madalyamızı kazandıran Nazmiye Muratlı yine gururumuz olmayı başardı. Halterde mücadele eden Muratlı, 104 kilo ile hem rekor kırdı hem de altın madalya kazandı. Diğer madalyamız ise Judo'da Ecem Taşın'dan geldi.


Halter'de ülkemizi temsil eden Nazmiye Muratlı 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda kafilemizin altın madalya kazanan tek ismi olmuştu. Bu yıl da şaşırtmayarak gururumuz olan Nazmiye Muratlı yüklendiği 104 kilo ile dünya rekoru kırarak altın madalyayı tekrar göğüsledi.

Judo'da ise 48 kiloda mücadele veren sporcumuz Ecem Taşın, bronz madalya mücadelesinde Tayvanlı rakibini ekarte ederek bronz madalya sahibi oldu. Bu madalya ayrıca bu oyunlarda kazandığımız ilk madalya olarak kayıtlara düşerken bizi de gururlandıran bir an oldu.

Öte yandan Tekerlekli Basketbol takımımız da ilk maçında Japonya'yı 65-49 ile geçerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapmış oldu. Sporcularımıza canı gönülden tebrikler diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0