Efeler Ligi | Aslanlar'dan Sezonun İlk Galibiyeti!

Sezon öncesi Balkan Kupası'nı kaldırarak Avrupa'ya Cev Challenge Cup'ta mücadele etme hakkını elde ederek başlayan Filenin Aslanları Efeler Ligi'ne ise son şampiyon Halkbank'a 3-2 boyun eğerek başlamıştı. Evimiz Taçspor Tesisleri'nin bu sezon açılışını yapan Galatasaray HDI Sigorta 3-2'lik galibiyet ile taraftarına ilk maçta galibiyet sevinci yaşattı.
Hüseyin, Bartman, Tuia, Halil, İbrahim, Murathan ve libero Can’la başladığımız karşılaşmaya, Maliye Piyango Siltala, Gjorgiev, İzzet, Venno, Muhammet, Uğur ve libero Murat’da oluşan ilk altı ile çıktı.

Etkili hücum ederek başladığımız ilk sette ilk teknik molaya 4 sayılık fark ile önde girdik. Milli Piyango etkili servisler ile orta bölümde farkı kapatsa da ikinci teknik molaya 16-15 önde girmesini bilen taraf olduk. Set sonuna doğru iyi oyununu ve organizasyonunu koruyan takımımız seti 25-22 kazanarak öne geçti.

İkinci sete rakip takım daha iyi başlayan taraf oldu, 6-8 ile ilk teknik mola geçilirken takımımız bir türlü organizasyonunu kuramadı ve farkın açılmasını engelleyemedi. Rakibimiz iyi savunmasına hücum gücünü de ekleyince seti 19-25 kazandı ve setlerde durum eşitlendi.

Üçüncü sete ikinci seti unutarak iyi bir başlangıç yapan takımımız ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Rakip servisler ile etkili olmaya çalışsa da takımımız rakibin üstünlüğüne müsaade etmedi. İkinci teknik molayı 16-13 önde geçtikten sonra seti de 25-21 kazanarak maçta tekrar üstünlüğü sağladık.

Dördüncü sette maç çok çekişmeli bir hale geldi. Takımımız savunmada pek etkili olamasa da hücumları ile oldukça etkiliydi. Skor üstünlüğünün birkaç defa el değiştirdiği sette ilk teknik molaya 7-8 geride girdik. Hücumda etkimizi biraz artırarak 12-11 üstünlüğü yakaladık fakat Milli Piyango ikinci teknik molaya 13-16 üstün girmeyi başardı. Teknik mola dönüşünde 18-18'de sete denge getirmeyi başardık fakat setin sonunu getirmeyi başaramadık ve 21-25'lik skor ile setlerde durum 2-2'ye geldi.

Tie-break setinde ilk teknik molaya çekişmeli bir oyun ve skor ile 8-7 üstün girdik fakat teknik moladan sonra etkili bir oyun ortaya koyduk. 7-1'lik seri ile seti 15-8 maçı da 3-2 kazanarak sahadan 2 puan ile ayrılmayı başardık ve ilk galibiyetimizi aldık.

Maçta Bartman 21 sayı üretirken Yasin 15, Tuia ise 14 sayı ile galibiyette büyük pay sahibi oldular.

Aslanlar'ın bir sonraki maçı Efeler Ligi'nin üçüncü hafta mücadelesi 29 Ekim Cumartesi günü saat 17:00'de İBB karşısında olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0