BSL | Bursa'da Austin Daye resitali!

 https://pbs.twimg.com/media/Cu5MCiDXYAAsYcW.jpg

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 2. haftasında Bursa'da Tofaş'ın konuğu olan erkek basketbol takımımız Galatasaray Odeabank, Austin Daye'in son saniyede attığı basketle maçı 80-82 kazandı. Attığı game-winner'la maçın flaş ismi olan Austin Daye, 23 sayı 4 ribaund 4 asist ile istatistik kağıdında da önemli yer doldurdu. Maçın bir diğer önemli ismi ise Tofaş'ın skoreri Samuel Meija oldu. Maçı 26 sayıyla tamamlayan Meija, maç özelinde savunmakta en fazla zorlandığımız oyuncuydu.


Maça Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Austin Daye ve Alex Tyus beşiyle başladık. Sinan Güler önderliğinde maça hızlı başlayan takımımız, hücumda ağırlığını ilk saniyelerden itibaren göstermeye başladı. Göksenin Köksal'dan gelen savunma kaynaklı hücumlarımızda Blake Schilb ve Alex Tyus'tan sayılar bulduk. Coach Ergin Ataman, CSKA Moskova maçından sonra savunma kaynaklı sayı bulamamamızdan şikayet etmişti. Göksenin'de bu denli fazla süre vermesinin en büyük sebebi de bu olsa gerek. Maçı 8 sayıyla tamamlayan Göksenin Köksal, özellikle ilk yarıda çok önemli işlere imza attı. İlk yarı genelinde Micic ve Meija'nın skorlarının önüne geçemedik. Tofaş'ın backcourt ikilisi savunmamızı çok fazla deldiler ve ikisi de 20'li sayıların üzerine çıkmayı başardı. Maça ilk beşte başlayan Blake Schilb, günün formda isimlerinden biriydi. Kritik yerlerde önemli şutlara imza atan Schilb, lig lisansı aldığı ilk maçta bu takımda oynayabilecek potansiyelde olduğunu gösterdi. Üçüncü çeyrek Galatasaray Odeabank'ın çeyreği oldu. Maçta en iyi oynadığımız zaman bütünü kesinlikle üçüncü çeyrekti. Sinan Güler, Austin Daye, Alex Tyus ve Blake Schilb gibi skor opsiyonlarımızdan çok iyi katkı aldık. Özellikle Sinan Güler, Austin Daye'den sonra bizim adımıza maçın en önemli ismiydi. Kaptan attığı 16 sayının 12'sini üç sayı çizgisinin gerisinden buldu. Üçüncü çeyrek sonunda farkı 21'e kadar çıkarttık. 4. çeyrek başlar başlamaz Sami Meija ve Vasilije Micic önderliğinde hücum düzenlerine tempo kazandıran ev sahibi takım, özellikle üç sayılık atışlarda önemli bir istatistik yakaladı. 3 oyuncu dışında ekstra katkı arayan Orhun Ene, maçın kırılma anlarından birinde Caner Topaloğlu'ndan üçlük isabeti buldu. 21 sayıdan farkı 3'e kadar indiren Tofaş, maçı kazanabilecek pozisyonları da buldu. Ancak maçın sonlarına doğru Schilb ve Tyus'tan bulduğumuz basketlerle üstünlüğümüzü sürdürdük. Ancak 6 saniye kala Sami Mejia'nın üçlüğüne engel olamadık ve 80-80 beraberlikle molaya gittik. Ergin Ataman son topu Russ Smith'e çizmişti ancak ilk katı Sinan Güler yaptığı için Schilb onu tercih etti. Sinan potaya gittiği anda Daye sol dipte boş kaldı. Austin Daye orta mesafeli atışında isabet buldu ve maçı takımına hediye etti. Sinan Güler 5 asistle takımımızın bu alanda en başarılı ismi oldu. Diğer çift haneye ulaşan oyuncularımız ise Blake Schilb(13), Alex Tyus(12) idi.

Moral bozucu CSKA Moskova mağlubiyetinden sonra ligde zorlu Tofaş deplasmanından galibiyetle dönüyoruz. Ergin Ataman kendi beşini bulmaya yakın tercihler yaptı. Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Austin Daye ve Alex Tyus beşiyle uzun süre sahada kaldık. Russ Smith benchten gelip süre alan en verimli oyuncumuzdu. Micov, Thompson ve Can oyuna girip de sayı bulamayan oyuncularımızdı. Hafta içindeki maça göre savunmada biraz daha derli toplu olduğumuzu söyleyebiliriz. En azından çok kolay basketler yemedik. Ancak savunma olarak takımımızda hâlen önemli sorunlar var. Bu maçta, özellikle ilk 3 çeyrekte, bu sorunları çok başarılı bir şekilde minimize ettik. Daha önde duran, daha çok mücadele eden bir beş ile rakibi karşıladık. Ergin Ataman, CSKA maçından sonra attığı fırçanın meyvelerini yavaş yavaş alacaktır. Kadroya Tibor Pleiss'ı almayarak herkese takım savunması adına en önemli mesajı verdi: Savunma becerin ve fiziki gücün çok iyi olmayabilir ancak bu takımda mücadele edenler kalacaktır. Maçın adamı Austin Daye ise resitallik performansıyla gelecek adına camiaya umut verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0