Euroleague | Rezalet Başlangıç..

 galatasaray cska moskova ile ilgili görsel sonucu

Turkish Airlines Euroleague 2016-2017 sezonunu kendi evinde CSKA Moskova maçıyla açan Galatasaray Odeabank, son şampiyona 84-109 yenilmekten kurtulamadı. Maç genelinde savunma nâmına 1-2 dakikalık sekanslar dışında hiçbir şey görmediğimiz takımımızda, Justin Dentmon 2 teknik faulle oyundan atıldı. Maçın flaş ismi 20 sayı 11 asist ile Milos Teodosic olurken, kaptan Sinan Güler 16 sayıyla takımımızın en skorer ismi oldu.

Maça Justin Dentmon, Sinan Güler, Emir Preldzic, Austin Daye ve Alex Tyus beşiyle başladık. İlk periyotta ve maç genelinde Sinan Güler ve Emir Preldzic önderliğinde hücumda iyi işler yaptık. Ancak işin savunma tarafında Euroleague seviyesinden ve sertliğinden çok uzak bir Galatasaray Odeabank vardı. Milos Teodosic, Nando De Colo, Nikita Kurbanov, Andrey Vorontsevich gibi toplu topsuz potaya gidebilen oyuncuları hiçbir şekilde caydıramadık. Faul hakkımızı doğru düzgün kullanamadık. İlk çeyrekten başlayan bireysel hücum performanslarımız 3. çeyreğin sonuna kadar devam etti. İkinci çeyrek sonuna doğru açılan fark ve Euroleague hakemlerinin skandal kararları oyunu ve tribünleri gerdi. Özellikle Justin Dentmon'ın oyundan atılması fahiş bir hataydı ancak takımımız o denli kötüydü ki bu gibi hataları ön plana çıkaramayız. Sahaya yabancı maddeler atılmaya başlandı ve hakemler soyunma odasına gitme kararı aldılar. Taraftar devreye girdikten sonra 3. periyoda daha hızlı başlayan bir Galatasaray Odeabank vardı. Maçtaki en iyi görüntümüz kesinlikle 3. periyot başıydı. Farkı gitgide eritmemize rağmen Itoudis'in doğru oyuncu değişiklikleri takım savunmamızı yine alt üst etmeye başlamıştı. Çok çabuk bir şekilde farkı yeniden çift hanelere çıkardılar ve bunu Avrupa'nın en korkutucu salonunda yaptılar. 2K oynarcasına sayı yedik. Bu denli tembellik, sinmişlik uzun zamandır görmüş olamayız. 4. çeyrek başladığında da az buçuk bir şeyler yaparız diyorduk. Açıkçası son çeyrekte CSKA'nın bu maçı bize yedireceğine ihtimal vermedim ancak maçın bu kadar kolay kopacağını da beklemezdim. 50-55 saniye taş çatlasın 1 dakikada 25'lik oldu takımımız. 100'leri çok kolay geçtiler ve maçın sonuna kadar maçı bırakmadılar. Biz de aynı savunma tembelliğimizle maçın sonuna kadar oynadık ve 109 sayı yedik. 84 sayı çok iyi bir skor. CSKA gibi takımları ancak bu kadar atarak yenersin. Ama play-off hedefi olan bir Euroleague takımının kendi evinde 109 sayı yemesi açıklanası bir durum olamaz.

Oyuncularımız bugün işin hücum tarafında gerçekten iyi işler çıkardılar. İlk periyot Sinan'ın takım düzenleri içerisindeki sayıları, ikinci periyot Russ Smith'in insiyatif alıp skorer duruma geçmesi ve 3. periyot Tyus - Emir ikilisini aktif kullanmamız hücumlarımızı sekteye uğratmadı. 4. periyot kimse ortalarda yoktu ancak maç genelinde çok önemli bireysel yeteneklerimiz olduğunu gördük. 109 yememizin belli başlı sebepleri var. Bu takımın savunma orjinli diyebileceğimiz oyuncu sayısı bir elin parmak sayısına dahi tekabul etmiyor. Bu en görünen neden. Bu nedenden daha geri planda olan nedenlerin başını ise coaching çekiyor. Ergin Ataman yaz döneminde bu takıma hiç takım savunması çalıştırmamış gibi. Takımdaki iletişimi sağlayamamış gibi. Daha ileriye gidersek takımdaki arkadaşlığı sahaya yansıtamamış gibi. Çok kötü bir mağlubiyet aldık, önümüzde daha çok maç var gibi klişe cümleler tabiki kullanılabilir. Ancak şu gerçeği de söylemekte yarar var: Russ Smith ve Vladimir Micov haricinde bu oyunculardan alabileceğin maksimum verim aşağı yukarı budur. Russ kıtaya alışsa, Micov sakatlıktan tam anlamda kurtulsa bile bu takıma atlatabilecekleri savunma seviyesi ne kadar olabilir? Bu sorunun cevabını şu an değil, sezon öncesinde Ergin Ataman net bir şekilde vermeliydi. Yeni transfer ettiğin oyuncudan gelişim beklemek ne kadar net bir tercih? Bu gibi uzun uzun tartışılabilecek sorularla gündemi uzatabiliriz. Bu maç özelinde saygı duyulamayacak, Euroleague seviyesinde kör-topal galibiyetler alacak bir takıma sahibiz mesajını aldık. Bu görüntüyü kaybettirmek, direksiyona doğru yöne yöneltmek kesinlikle Ergin Ataman'ın tasarrufunda olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0