Sarayın Sultanları son saniyede kazandı!

Yeni sezonun başlamasına 5 gün kala hazırlıklarını Marina Maljkovic yönetiminde sürdüren Sarayın Sultanları, hazırlık maçında ligin güçlü ekiplerinden YDÜ BGD ile karşı karşıya geldi. Takımımızda Kristine Vitola 18 sayı, 7 ribaund, Moriah Jefferson 19 sayı, 1 ribaund, 1 asist, Maryia Papova 15 sayı, 4 ribaund ile öne çıkan isimler oldular.

Maça dün yarıda kalan Canik Belediye maçındaki 5; Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Maryia Papova - Kristine Vitola ile başlayan Sarayın Sultanları, güçlü rakibi karşısında ilk basketini Maryia Papova ile bulan Galatasaray, YDÜ BGD karşısında ilk 5 dakikayı 11-10 geride geçerken, hücumda iyi bir görüntü verdi. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk çeyreği ise takımımız 20-16 geride kapattı. İkinci çeyrekte de hücum akışkanlığını devam ettirmeyi başaran Sarayın Sultanları, ikinci çeyreğin ilk 5 dakikasını 29-28 önde geçti. İki takımın da hem oyunda hem de skorda birbirine üstünlük sağlayamadığı ikinci çeyrek ise 36-36 eşitlikle sonuçlandı. İlk yarı sonunda Moriah Jefferson, Maryia Papova, Kristine Vitola ve Pınar Demirok gibi yeni transferlerin performansı göze çarptı.

İkinci yarıya Papova'nın basketiyle başlayan takımımız, savunmada topa baskıyı ve agresifliği arttırdı. Kristine Vitola'nın da bulduğu 4 sayıyla Sarayın Sultanları 42-38 öne geçti. Savunmada çaldığı toplarla hızlı hücumlardan sayılar bulan takımımız üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikası sonunda da 46-38'i yakaladı. Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasından sonra ise YDÜ BGD oyunda dengeyi yakalayıp 11-3'lük seri ile eşitliği yakaladı. Çeyreği ise takımımız 50-49 geride geçti. Son çeyreğin ilk 5 dakikası karşılıklı basketlere sahne olurken, Moriah Jefferson'un 2+1'iyle takımımız bu bölümü 63-62 önde geçti. Hem savunmada hem de hücumda istekli bir görüntü çizen takımımızda Maryia Papova ve Kristine Vitola etkili oldu. Maçın son 5 dakikasında yorgunluğu artan takımımız mücadeleden vazgeçmezken son 28 saniyeye 68-67 geride giren Sarayın Sultanları, iyi savunma ve ardından Vitola'nın basketiyle maçı 69-68 kazanmayı başardı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0