Dünyanın en çok para kazanan tesisi: Aon Training Complex!

Florya'nın satışı sonrasında yeni bir tesisleşmeye gidecek olan Galatasaray'da dünya çapında örnekleri incelemeye devam ediyor. Genel Kurul'da yönetime verilen yetki sonrasında Florya'daki mevcut yerinden ayrılacak olan ve daha modern bir tesis yapılaşmasını sağlaması gereken Galatasaray için dünyanın en büyük spor markalarından birisi olan Manchester United'ın antrenman tesislerini mercek altına aldık. 2000 yılından itibaren Kırmızı Şeytanlara ev sahipliği yapan AON Training Complex, hiç kuşkusuz saha içinde aldığı sonuçlar her ne olursa olsun ekonomisi günden güne büyüyen İngiliz devi için diğer kulüplere ders verilecek düzeyde..

1913-1933 yılları arasında Brighton Rangers rugby takımı tarafından kullanılan ve 1933 yılında Manchester United tarafından satın alınarak 1999 yılına kadar kullanılan The Cliff antrenman tesislerinin yetersizliğinden şikayetçi olan dönemin teknik direktörü Sir Alex Ferguson, dünya devi Manchester United'ın dönemin teknolojisinin kullanılacağı, daha modern ve saha içinde elde ettiği başarılara yakışır bir antrenman tesislerinin yapılması konusunda yönetimi ikna etti. 1999 yılında ilk kazması vurulan AON Training Complex'in tamamlanması yaklaşık bir yıl sürdü ve 2000 yılında ilk olarak A takımının taşındığı antrenman tesislerine 2002 yılında altyapıdaki tüm yaş grupları da taşındı. 

Bir adet suni çim, bir adet özel kaleci antrenman sahası ve Old Trafford'daki çimle aynı kalitede olmak üzere toplamda 14 adet futbol sahasını bünyesinde barındıran AON Training Complex'te en dikkat çeken noktalardan birisi bu sahaların 12 tanesinin alttan ısıtmalı ve uluslararası standartlara uygun olması oldu. Futbol sahalarının yanı sıra merkezin ana girişinde yer alan 2 katlı bina içerisinde oyuncuların konaklama alanından, rehabilitasyon ve D vitamini odasına kadar geniş bir hizmet alanı bulunuyor. 7 farklı yaş grubuna ait takımın kullanabileceği soyunma odalarından, yoga odasına kadar oyuncuların tüm detaylarını düşünen Manchester United'ın spor tesisleri içinde futbol takımlarına dair tüm operasyonların yürütüldüğü idari ofisler de yer alıyor. Manchester United TV stüdyolarını da bünyesinde barındıran AON Training Complex tüm bunların yanı sıra yerel halk ve medya tarafından "Carrington Kalesi" olarak adlandırılıyor. Bunun nedeni ise, İngiliz devinin antrenman tesislerinde barındırdığı güvenlik ve gizlilik uygulamaları olarak biliniyor. Antrenman tesislerinin çevresini saran 2.4 kilometre uzunluğundaki duvarın güvenlik amacıyla bulunan teknolojik sistemlerle birlikte çevrede bulunan 30bin ağaç binanın ve antrenman sahalarının dışarıdan görülmesini imkansız hale getiriyor. 

Manchester United'ın maçlarını oynadığı Old Trafford Stadı'na yaklaşık 20 dakikalık mesafede bulunan ve 100 dönümlük tesis yapılaşmasına sahip olan antrenman kompleksinin yapılış sırasında maliyeti 22 milyon pound oldu. A takım tesisleri için 14 milyon pound harcayan Kırmızı Şeytanlar, akademi ve idari binalar için ise 8 milyon pound harcadı. 2013 yılında Toshiba'nın sponsorluğunda 13 milyon pound maliyetle inşa edilen sağlık merkezinin yanı sıra, spor bilimleri ve teknolojileri binasını da antrenman tesislerinin içerisinde barındıran Manchester United, aynı yıl içerisinde eşi benzeri görülmemiş bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. 2013 yılında AON firması ile 8 yıllık "isim hakkı" anlaşması imzalayan İngiliz devi yıllık 22.5 milyon pound gibi önemli bir rakamı kasasına koyarken, inşasına başlandığı günden 2013 yılına kadar toplamda 60 milyon pound maliyete sahip antrenman tesisleri için 180 milyon pound değerinde bir sponsorluk anlaşmasına imza atmış oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0