Eski oyuncularımız neler yapıyor..

Geçtiğimiz sezon bir önceki yıla göre kadrosunu neredeyse baştan aşağıya yenilemiş; takımına yeni yüzler katmış olan Yenilmez Armada, son zamanlara göre daha düşük bir bütçeyle  Eurocup yolculuğuna çıkmış ve sezonun sonunda hedeflediği başarıları elde etmişti. Sezon ortasında bir takım eklemelerin ve ayrılıkların yaşandığı takımımız, sezon sonunda elde edilen başarıların ardından önce kadrosunu korumak istemiş ancak yaşanan çeşitli olaylardan sonra bazı oyuncuları ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Bizde eski oyuncularımızın bizden ayrıldıktan sonra neler yaptığını derledik..

STEPHANE LASME
İlk konuğumuz Stephane Lasme olacak.. Geçen sezon oyun sistemimizin yapı taşlarından biri olan ve belki de kariyerinin en iyi sezonlarından birini yaşayan; Eurocup Finallerinin en değerli oyuncusu seçilen Gabonlu yıldızımız ile sözleşme uzatmak için görüşmeler başlamıştı aslında. Ancak Lasme'nin kanında çıkan Carboxy THC maddesi tüm hayallerimizi iptal etmemize sebep oldu. TBF tarafından 1 sene sahalardan uzaklaştırılan Lasme yaz döneminde NBA Yaz Liginde boy gösterse de şu anda basketbola ara vermiş durumda..



ERRICK McCOLLUM
Son zamanlarda kendini özleten Errick McCollum'a bakmadan olmaz. Transfer edildiğinde soru işaretleri barındıran, sezon ilerledikçe ise önemli işler yapan ve taraftarın sevgilisi haline gelen McCollum da sözleşmesi uzatılmak istenen oyunculardan birisiydi aslında. Ancak istediği yüksek ücret sebebiyle anlaşamadığımız Errick bize geldiği yer olan Çin'e geri dönerken bu sene orada kaldığı yerden fırtınalar estirmeye devam ediyor. Süre aldığı 9 karşılaşmada 37.7 sayı ortalaması yakalayan Errick, geçtiğimiz günlerde mağlup oldukları karşılaşmada Zhejiang potasına 59 sayı bırakmıştı.



CHUCK DAVIS
Aslında geçtiğimiz sezon başında basketbol hayatına nokta koymasına rağmen sezon içinde Caleb Green'in sakatlığı ardından tekrardan sahalara dönme konusunda ikna ettiğimiz Chuck Davis nam-ı diğer Chuck Baba; sezon içinde gösterdiği performans ile ilk geldiğinde kendisini eleştiren herkese bolca tweet sildirtmiş, takımımızın Eurocup şampiyonluğu kazanmasında önemli bir pay sahibi olmuştu. Sezon sonunda takımda kalması için girişimlerde bulunduğumuz Chuck Davis bu sefer gerçekten basketbol hayatına nokta koydu.



JOEY DORSEY
Listenin en sevilmeyen ismine geldi sıra. Tabi ki Joey Dorsey! Sene başında büyük ümitlerle transfer edilen ancak bir türlü sahada kalacak olgunlukta performanslar sergileyemeyen ve takıma alışamayan Dorsey, sezon içinde Barcelona'nın teklifini kabul ederek Katalan ekibinin yolunu tutmuştu. Bu sezonda yoluna orada devam eden Dorsey geçtiğimiz gün geldiği Abdi İpekçi'de büyük tepkilere maruz kalmıştı. Ne diyelim, ayağın düz basmasın emi Dorsey!



CALEB GREEN
Olmasaydı sonumuz böyle diyeceğimiz isimlerden biriydi aslında o. Sağlıklı olduğu anlarda oyunumuza büyük derinlik katan; top paylaşımını yukarıya çeken Caleb Green bir başka deyişle "fast break reyiz" bir sakatlandı, pir sakatlandı. Bir türlü yaşadığı sakatlığın etkilerini üzerinden atamayan Caleb, sezon içinde rotasyonun iyice dışına çıkarken sezonun bitimiyle birlikte yolların ilk olarak ayrıldığı isimlerden biri olmuştu. Bu sezon için ise Trabzonspor Medical Park ile anlaşan Caleb burada sakatlığının izlerini atlatmış gibi duruyor. Süre aldığı 7 karşılaşmada ortalama 30 dakika sahada kalmayı başaran Caleb Green 13.6 sayı, 4.7 ribaund, 3.3 asist ortalamaları ile oynadı. Umarım bir daha sakatlık yaşamazsın fast-break reyiz!



BERNARD JAMES
Galatasaray kariyeri kısa süren oyunculardan biri olan Bernard James, Joey Dorsey'in takımdan ayrılışının ardından uzun inceleme ve araştırmalar sonucunda kadroya dahil edilse bile takımda kaldığı kısa süre içinde pek de beklenen katkıyı gösterememişti. Babasının talihsiz bir şekilde hastalanmasının ardından takımdan ayrılarak ülkesine geri dönen Bernard, aslında çok farklı sorunlarla boğuşuyormuş meğer. Şu anda da basketbola ara vermiş durumda olan Bernard James'in babasına yeniden geçmiş olsun dileklerimizi iletelim..



CURTIS JERRELLS
Errick McCollum'un sakatlığı sırasında belki de son opsiyon olarak tercih edilen Curtis Jerrells, ligde McCollum'un iyileşmesi ardından tribüne çıkmıştı. Eurocup'ta ise üstlendiği rol ve Canaria karşılaşmasında yaptığı kritik savunma hamlesiyle bize final yolunu açan Amerikalı guard, Eurocup serüveninin bitiminin ardından takımdan ayrılmıştı. Sezon başında ise İsrail liginde Hapoel Jerusalem ile anlaşan Jerrells burada iyi performanslar sergilemeye devam ediyor. Eurocup'da 18.2 sayı; ligde ise 13.3 sayı, 3.9 asist ortalamaları yakalayan Curtis'e başarılar dileyelim, Yürüyedur aslan!



YERLİ TAYFA
Aslında bu ekip içinde ayrı ayrı başlık açmak isterdim ancak ne yazık ki ne bizde ne de gittikleri takımlarda pek süre şansı bulamadılar. Takımımıza sezon başında Banvit'ten katılan ancak bir türlü teknik heyetin güvenini kazanamayan Şafak Edge ile sezon sonunda yollar ayrılırken yeni durağı olan Beşiktaş'da da bu durum ne yazık ki değişmedi. Sezon sonunda Doğukan Şanlı Sakarya BŞB'ye, İzzet Türkyılmaz GKK Sibenik'e, Dusan Cantekin ise Trabzonspor Medical Park'a transfer olurken yeni takımlarında kayda değer bir şey yapamadılar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0