Keskin Nişancı: Jon Diebler

Galatasaray Odeabank'ın sezon başında sözleşme imzaladığı Jon Diebler, son haftalarda gösterdiği performansla parmak ısırtıyor. Pazartesi akşamı oynanılan Beşiktaş SJ karşılaşmasında üç sayı çizgisinin gerisinden 4/5 şut isabetiyle oynayarak 12 sayı üreten 28 yaşındaki Amerikalı kısa forvet, ligde geride kalan 7 hafta sonunda ligin en yüzdeli üçlük atan oyuncusu konumunda yer alıyor. THY Euroleague'de ise oynadığı son 4 karşılaşmada en az bir isabetli üçlük isabet bulan Diebler, hiç kuşkusuz Ergin Ataman'ın oyun düzeninde takımımızın en önemli hücum silahları arasında yer alıyor.

Sezon içerisinde yabancı oyuncu kuralına takılan ve zaman zaman tribüne çıkmak zorunda kalan Amerikalı oyuncu, yabancı oyuncu kuralının olmadığı THY Euroleague'de ise sarı-kırmızılı forma altında 8 maçta forma giydi. CSKA Moskova ve Fenerbahçe karşılaşmasında potaya şut atmayan Diebler, oynadığı 6 maç sonunda 3/6 ikilik - 10/20 üçlük - 10/11 serbest atış oranlarını yakaladı. Galatasaray Odeabank forması altında THY Euroleague organizasyonunda oynadığı ilk 4 karşılaşmada (CSKA Moskova, Kızılyıldız, Maccabi, Fenerbahçe) üç sayılık isabet bulamayan Jon Diebler'ın siftahı yapması 5. haftada Real Madrid deplasmanında oldu. Madrid deplasmanında 5 sayı (1/1 ikilik - 1/4 üçlük) atan Amerikalı kısa forvet, bir sonraki hafta Abdi İpekçi Arena'da adeta ateş etti ve Olympiakos karşısında 5/5 üçlükle 17 sayı üreterek galibiyette başrol oynayarak haftanın en iyi beşine seçilmişti. Zalgiris Kaunas deplasmanında 7 sayı (1/3 ikilik - 1/3 üçlük - 2/2 serbest atış) üreten tecrübeli oyuncu, geçtiğimiz hafta Darüşşafaka Doğuş karşısında 3/4 üçlük isabetiyle sahadan ayrılarak galibiyette pay sahibi oldu. 

Euroleague arenasında %50 üçlük isabetine sahip olan ve forma giydiği son 4 maçta en az bir isabet bulan Jon Diebler, ligde isabet yüzdesini bir tık yukarıda tutmayı başardı. Zaman zaman maç kadrosunda kendisine yer bulamayan Amerikalı kısa forvet, Basketbol Süper Ligi'nde geride kalan 7 maç haftasında sarı-kırmızılı forma adına 4 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda maç başına 2.75 üç sayılık isabet bulan Jon Diebler, yayın gerisinden toplamda 15 şut denemesinde bulunurken 11 kez isabet bularak %73.3 gibi bir ortalama yakaladı. BEST Balıkesir karşılaşmasında üç sayı çizgisinin gerisinden 2/3 isabet bularak maçı 6 sayı - 6 ribaund - 1 asist istatistikleriyle tamamlayan Diebler, bir sonraki hafta Gaziantep Basketbol karşılaşmasında 2/4 üçlük isabetiyle olmak üzere 8 sayı - 4 ribaund - 3 asist istatistikleriyle galibiyette pay sahibi oldu. Fenerbahçe deplasmanında 19 dakika sahada kalan ve 3/3 üçlük isabetiyle 10 sayı üreten Diebler, hafta başında oynanılan Beşiktaş SJ karşılaşmasında da 26 dakika sahada kalmasına karşın 4/5 üçlük isabetiyle 12 sayı üreterek galibiyetin mimarlarından oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0