KBL | Sarayın Sultanları ilk mağlubiyetini aldı...

Yeni sezona Marina Maljkovic yönetiminde oynadığı 7 resmi maçta 7 galibiyet alarak fırtına gibi başlayan Galatasaray, Kadınlar Basketbol Ligi'nin 5.haftasında Yakın Doğu Üniversitesi BGD'ye 72-64 mağlup olarak sezondaki ilk mağlubiyetini aldı. Sarayın Sultanları, güçlü rakibine karşı 16 sayılık farkı eritse de maçı kazanmaya nefesi yetmedi. 

Karşılaşmaya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Maryia Papova - Kristine Vitola beşiyle başlayan takımımız ilk sayılarını Papova'nın üçlüğüyle bulurken, ilk dakikalarda Quanitra Holingsvorth'un savunmasında epey zorlandı. İlk 5 dakikayı 8-5 geride geçen Galatasaray hücum ritmini bir türlü sağlayamadı ama ilk çeyreği 17-16 önde kapattı. İkinci çeyrekte de hücumdaki akışkan görüntüsünden uzak kalan Galatasaray, YDÜ BGD'de kenardan gelen Bahar Çağlar'ın etkili orta mesafe şutlarına engel olamayınca ikinci çeyreği 33-26 geride kapattı.

İkinci yarıya agresif başlayan YDÜ BGD, takımımıza kolay şansı vermezken hücumda Carson ve Holingsvorth ile etkili oldu. Üçüncü çeyreğin ilk beş dakikasını 46-30 geride kapatan takımımız, çeyreği de 52-40 geride kapattı. Son çeyrekte Yvonne Anderson, Işıl Alben ve Vitola'yla sayılar bulan Sarayın Sultanları, farkı 3'e kadar indirse de mücadeleden 72-64 mağlup ayrılarak sezondaki ilk yenilgisini aldı. 

Maça dair birkaç şeyden bahsetmek gerekirse; ilk olarak takımın boyalı alanda yaşadığı sıkıntıya değinmek gerek. Papova-Vitola ikilisinin çember savunma konusunda zaafı olduğu açık. Bunu önceki maçlarda kısalara yaptığımız baskıyla giderebiliyorduk bir nebze ancak bugün Vandersloot gibi yetenekli ve tecrübeli guarda karşı bu baskı işlemedi. Tabii bu baskıyı ne denli sert yaptık orası da tartışılır. Boyalı alana değindik, bir de istatistikle güçlendirmek gerekirse, Quanitra-Bahar ikilisinden toplam 35 sayı yedik. Bu ikili aynı zamanda toplam 16 ribaund çekti. Bu 16 ribaundun 6'sı ise hücum ribaundları oldu. Ayrıca rakibimizin sadece bir üçlük isabeti bulduğu, bizim ise %43 gibi ciddi bir yüzdeyle üç sayı isabeti bulduğumuz maçı kaybettik. 2 sayı yüzdemiz %24'te kalırken, rakibin 2 sayı yüzdesi ise %56. Pota altında adeta dayak yedik. Buna rağmen ortaya konan mücadele, yenilgiyi kabullenmeme gelecek adına umut ışığı oldu ve yüzleri güldürdü. Hakemlere gelirsek, bugün rezalet bir maç çıkardılar. Açıkçası iyi oynamadığımız su götürmez bir gerçekti ancak hakemler bütün takdir haklarını Yakın Doğu Üniversitesi'nden yana kullandı. YDÜ'nün yaptığı sert savunmalara faul düdüğü zor çıkarken, Galatasaray pota altındaki temaslar faulle cezalandırıldı. Zafer Kalaycıoğlu'nun maçın başından beri hakemlere itiraz etmesine, diyalog halinde olmasına karşın bırakın teknik faulü, tek bir uyarı bile almaması enteresandı. Hakemler de hata yapar evet, ancak bu olanlara sadece hata demek masum kalır... Sonuç olarak Galatasaray, YDÜ deplasmanından 72-64 mağlup ayrılarak ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. 

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...

Deniz Çolakoğlu 5 sayı, 3 ribaund
Pınar Demirok 4 ribaund, 1 asist
Işıl Alben 8 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 3 top çalma
Yvonne Anderson 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma
Maryia Papova 12 sayı, 5 ribaund
Kristine Vitola 13 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Moriah Jefferson 12 sayı, 3 ribaund, 4 asist 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0