THY Euroleague | Dönüm noktası, savunmayla kazandık!

THY Euroleague 8. hafta maçında Abdi İpekçi'de Darüşşafa Doğuş'u ağırlayan takımımız Galatasaray Odeabank, rakibini 85-81 mağlup etmeyi başardı. Maçın flaş ismi Galatasaray Odeabank uzunu Tibor Pleiss oldu. Alman uzun 22 sayı - 8 ribaund ile maçı tamamlarken onu 17 sayı ile Emir Preldzic izledi. Darüşşafaka Doğuş'ta ise Will Clybrun'un 20 sayısı takımına maçı kazandırmaya yetmedi. Bu galibiyetle Euroleague'deki ikinci galibiyetini alan takımımız, bu hafta ligde Beşiktaş Sompo Japan ile karşı karşıya gelecek.


Maça Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Vladimir Micov ve Tibor Pleiss beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk çeyrek genelinde Alman uzun Tibor Pleiss ile etkili oldu. Oyunun her iki tarafında da dominant bir performans sergileyen Pleiss ilk çeyrekte rakip potaya 10 sayı bıraktı. Maça kısa bir beşle çıkarak Micov'u etkin kullanmak isteyen Ergin Ataman bunun meyvelerini aldı. Micov maçın ilk yarısında takımın en iyi görüntü sergileyen oyunculardan biriydi. Daçka'da ise her kötü gidiş sonunda Dairis Bertans can simidi görevini gördü. Leton skorer attığı sayılar ve yaptığı asistlerle Daçka'nın oyunda kalmasını sağladı. Üstünde bulundurduğu tehdit ile Will Clyburn, James Anderson gibi potaya giden oyunculara alan açmayı başardı. Özellikle Clyburn'un maça dahil olması ilk yarının önemli anektodlarından biriydi. Maçın ilk yarısındaki önemli detaylardan bir diğeri ise rakip takımın lideri diyebileceğimiz Brad Wanamaker'ın maça adapte olamamasıydı. ABD'li oyun kurucu maçın ilk çeyreğinde 2 faul hakkını kullandı ve ilk yarının geri kalan sürelerinde çok fazla şans bulamadı. David Blatt oyun içerisinde Sinan Güler'in Scott Wilbekin üzerindeki etkinliğinden sonra çok fazla süre bulamayan Ender Arslan'ı bile oyuna sürme gereksinimi duydu. Daçka adına işler iyi gitmeye başladığında ise Galatasaray Odeabank çözümü Emir Preldzic'in ellerinde buldu. Emir, Schilb, Diebler, Micov ve Deon beşiyle hem savunmada hem de hücumda size olarak uzun kalan takımımız; Emir aracılığıyla hücumda oyunu çok daha yukarıdan kurmaya başladı. Bu sayede Jon Diebler ve Deon Thompson'ı da oyuna sokmayı başardık. İlk yarıda takımın has uzunları diyebileceğimiz Tyus ve Daye'den çok fazla yararlanamadık ancak Tibor ve Micov ile başarılı bir momentum yakaladık. Özellikle Micov'un ilk yarı sonunda attığı Adam Hanga vari pas, ilk yarıda oynadığı oyuna yakışır bir asist oldu. İlk yarıyı 37-38 geride kapatan Galatasaray Odeabank, ikinci yarıda daha isabetli üçlük atmak zorundaydı.

İkinci yarı başlar başlamaz direksiyona geçen Emir Preldzic, bulduğu çok önemli 5 sayıyla tempoyu yukarıya çekti. Oyunu boyalı alandan yönlendirmeye devam eden Emir, Tibor ve Diebler'ı oyunun içinde tutmaya devam etti. Özellikle Emir ve Tibor'un boy olarak rakiplerine göre çok yukarılarda olması bu maç özelinde çok fazla işimize yaradı. Skoru ilk defa çift haneli farklara çıkarmayı başardık. Genel olarak maçın ikinci yarısında savunmada ve hücumda takım olarak oynamayı başaran Galatasaray Odeabank, bu sezon ilk defa böyle bir görüntü sergilemeyi başardı. Özellikle Daçka uzunlarını başarılı bir şekilde minimize ettik. Semih Erden, Furkan Aldemir ve Marcus Slaughter'dan istediği veremedi alamadı David Blatt. Adrien Moermann dışında onların benchten enerji getirmelerine de engel olduk. Karşıt tepki olarak Emir ve Diebler ile benchten enerji getirmeyi başardık. 3. çeyrekte açılan farkla birlikte Micov, Schilb ve Sinan'dan da skor katkılarını arttırdık ve son çeyreğe iyi bir avantaj ile girdik. Her ne kadar savunmada sert, hücumda efektif oynamaya başlasak da Darüşşafaka Doğuş Euroleague'in en kaliteli kadrolarından birine sahip. Takım olarak maçı sürklase etmeye başladığımızda Daçka James Anderson, Will Clyburn ve Brad Wanamaker'la bireysel hücumardan önemli skor katkıları aldı. 4. çeyrekte yaptığımız iyi savunma ve yapılmaya zorladığımız top kayıpları maçı kazanmamızdaki önemli detaylardan biriydi. Sinan, Emir, Micov, Diebler ve Tibor beşiyle maçın sonuna kadar devam ettik. Her ne kadar maçın sonlarına doğru kaçırdığımız serbest atışlarla yüreğimiz ağzımıza gelse de, maçın sonuna 1 dakika kala maçı kazandığımızı hissetmiştik. 85-81 kazandığımız maçın flaş isimleri Tibor Pleiss ve Emir Preldzic oldu. Alman uzun Pleiss 22 sayı 8 ribaund, Emir Preldzic 17 sayı 6 asist 4 top çalmayla maçı tamamladı. Maç genelinde 8 oyuncudan skor katkısı alan ve dar rotasyonla önemli bir savunma performansı sergileyen Ergin Ataman ve takımı Euroleague'de 2. galibiyetini almayı başardı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0