THY Euroleague | Ergin Ataman: Bu ligde bizde varız!

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta karşılaşmasında muhteşem taraftarı önünde İspanyol ekibi Barcelona Lassa'yı mağlup eden Galatasaray Odeabank'ta koç Ergin Ataman maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulundu..

Maçın başından sonuna kadar oyun hep bizim kontrolümüzde gelişti. Bu akşam maça Barcelona Lassa'nın iki kısasına baskı yaparak başlamayı planlamıştık ve bunu Göksenin ile Sinan'ı kullanarak iyi yaptık. Daha sonra Emir'i kullanarak adam değişmeli savunma yaparak onları şaşırttığımızı düşünüyorum.

Pleiss'ın, Tomic'e karşı gayet iyi bir mücadele ettiğini düşünüyorum, ona üstünlük sağladı. Aslında ilk devre de farka gidebilirdik fakat top kayıpları yaptık. İkinci yarı tamamen maçın kontrolünü elimize aldık. Schilb bugün çok iyi bir oyun oynadı, Sinan'ın da desteğiyle farkı açtık. Barcelona Lassa'nın oyunu kontrol etmesine izin vermedik.

Taraftarımız futbol maçımızın aynı saatte olmasına rağmen salonu tamamen doldurarak bize çok iyi bir destek verdi. Onlara teşekkür ediyorum. THY EuroLeague'deki 3. galibiyetimiz, her geçen maçta daha iyi oynuyoruz, öncesinde de dediğim gibi; bu ligde biz de varız."

Toplantı sonrası GSTV'den Esma Toker'in de sorularını yanıtlayan Ergin Ataman'ın cevapları şu şekilde;

Euroleague’e beşte sıfırla kötü başladık fakat vazgeçeceğimizi düşünenler yanıldılar. Biz Galatasaray takımıyız. Ne benim ne de benim oyuncularımın karakterinde böyle bir şey yok. İlk haftalarda da şanssız mağlubiyetler aldık. İçeride Kızılyıldız’a son anda, İspanya’da ki Euroleague’in favorilerinde Real Madrid’e kaybettik. Olympiacos galibiyetiyle moral bulduk.  Oyun sistemimizde düzenlemeler yaptık. Savunmayı ön plana çıkaran beylerle sahada olduk. Az katkı aldığımız, Tibor, Emir ve Diebler gibi oyuncuları devreye soktuk. Aslında rollerde değişim oldu. Bazı oyuncular daha az süre almaya başladı. Geçtiğimiz seneyi örnek aldık. İlk beşte sadece pivot pozisyonunda bir değişiklik yapıyoruz. Böyle olunca geçen seneki kimliğimize büründük. Seyirciyle beraber olunca da güzel bir atmosfer oldu. Barcelona gibi bir takımı yenmenin morali var.

Galatasaray için anlamlı bir galibiyet. Rakip son haftalarda kötü bir dönem geçiriyor. İki oyuncuları tekrar takıma katıldı. Başlarında Euroleague şampiyona bir koç ve kaliteli bir kadroları var. Önemli bir olay...


Tibor Pleiss kendine verilen şansları iyi kullandı. Özellikle Daçka karşısında ilk beş başlamıştı. Çok iyi oynayınca Alex Tyus’ın ilk beşteki yerini aldı. İyi performans veriyor. Tyus’ta da kıpırdanma var. Rakibimizi zor atışlara yöneltip savunma ribaundlarını aldık. Barcelona zaten hücum ribaundlarına çok giren bir takım değil. Bizim açımızdan ise kısa oyuncularımla hücumda ekstra ribaundlar aldık. Dağınık bir görüntüleri vardı. Savunmamız sonrası şaşırdılar. Biz de bundan faydalandık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0