ZTK | Bardak doldu, taşmaya başlıyor..

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasında E Grubu ilk maçında Türk Telekom Arena’da  TFF 1. Lig takımı olan Elazığspor ile karşılaştı. Zayıf rakibi karşısında maça etkili başlayan takımımız, üstün oynadığı ilk yarıda 41. dakikada Lionel Carole’un attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda girdiği pozisyonlardan yararlanmayan takımımız 90+3’de Murat Kayalı’nın penaltıdan attığı gole engel olamayınca karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Takımımız karşılaşmaya  Cenk, Cavanda, Semih, Chedjou, Carole, Hamit, Selçuk, Josue, Yasin, Sinan, Eren Derdiyok ilk on biriyle başladı. Zayıf rakibi karşısında maça etkili başlayan takımımız 8. dakikada Sinan’ın pasında Josue’nin şutuyla önemli bir fırsattan yararlanamadı. 29. dakikada Cavanda’nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Sinan istediği vuruşu yapamayınca önemli bir fırsat daha kaçtı.  Golün habercisi olan bu pozisyonların ardından 41. dakikada Carole mücadelesinin karşılığını attığı golle aldı. Bu gol Lionel Carole’un, Galatasaray formasıyla attığı ilk gol olma özelliği de taşıyor. Takımımız, ilk yarının sonunda Yasin ile önemli bir fırsatı değerlendiremeyince ilk yarı 1-0 tamamlandı.

İkinci yarıya Selçuk İnan - Podolski değişikliğiyle başlayan takımımız, 55. dakikada Yasin ile etkili geldi ancak bu pozisyondan yararlanamadı. 61. dakikada Elazığspor’un tehlikeli geldiği pozisyonda Cenk gole izin vermedi.  90+3’de Chedjou’nun yaptığı hatasıyla penaltı kazanan Elazığspor, Murat Kayalı’nın penaltıdan attığı golle skoru 1-1’e getirdi ve karşılaşma bu skorla tamamlandı. Böylece Son 3 yıldır Ziraat Türkiye Kupasını müzesine götüren takımımız gruplara 1 puan ile başladı.

HERKES KÖTÜ, OYUN KÖTÜ
Bu karşılaşmayı takım halinde değil bireyler üzerinden değerlendirmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Chedjou’dan başlamak gerekirse  son dakikada yaptığı saçma sapan penaltı tam ‘’Ağlanacak halimize gülüyoruz.’’ sözünün özetiydi.  Ligde 3 maçtır forma şansı bulamayan Chedjou, Elazığspor karşılaşmasında gösterdiği performansla neden forma şansı bulamadığını gösterdi. 

Öte yandan sezon başında Trabzonspor’dan transfer ettiğimiz Belçikalı Cavanda ise kötü oyunlarına bir yenisini daha ekledi.  Bu tarz karşılaşmalarda bile iyi oynayamayacaksan hangi karşılaşmada iyi oynayacaksın çok merak ediyorum.  Diğer tarafta Porto’dan kiraladığımız Josue ise çok etkisiz bir performans gösterdi.  Bu performansla takımda yer bulamayacağı çok açık. 

Gelelim olay adama yani Sinan Gümüş’e. Geçen sezon gösterdiği performansla herkesi umutlandıran Sinan, bu sezon tam bir hayal kırıklığı. Bunun yanı sıra sahada ‘’Ben oldum.’’ havasında gezinen Sinan,  Elazığspor karşılaşmasında 78. dakikada oyundan çıkarken bu karara tepki gösterdi. Sinan’a 2 soru sormak istiyorum..  

1) Sezon başından beri forma şansı bulduğun karşılaşmaların hangisinde iyiydin de bugün bu tepkileri gösterebiliyorsun? 

2) Sen kim oluyorsun da hocanı medyanın önüne atma hakkını kendinde görüyorsun?  

Daha önce de söylemiştim tekrar edeyim sen daha olmadın Sinan, bu havalara hiç girme.  Sinan’ın bu yaptığı cezasız kalmamalı ve bence Sinan kadro dışı kalmalı. Bunun yanı sıra Adanaspor maçında Yasin’in, Fenerbahçe karşılaşmasında Selçuk’un ve Elazığspor karşılaşmasında Sinan’ın yaptığı hareketler teknik heyetin takım üzerinde otorite sağlayamadığını gösteriyor. Teknik heyetin ve sürekli bir yerlere konuşan yöneticilerimizin biraz olsun icraatta bulunup bu olaya derhal el atıp, çözmeleri gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0