Ataman Güneyligil: İlk yarıda hedefimize ulaştık..

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Başantrenörü Ataman Güneyligil, GSTV’de yayınlanan Berna Sezer’in sunduğu Voleybol Arenası programının konuğu oldu.

Sezonun ilk yarısını hedefledikleri yerde bitirdiklerini dile getiren Ataman Güneyligil, Galatasaray kadar altyapıdan A takıma oyuncu çıkartan bir kulüp daha olmadığını da vurguladı. Ataman Güneyligil’in açıklamaları şu şekilde:

HEDEFİMİZE ULAŞTIK
Hedefimiz ilk yarıyı ilk dördün içinde bitirmekti. Dördüncü sıradayız sadece planladığımız puanın altında kaldık. Bursa, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı maçını puansız kaybetmemiz sebebiyle istediğimiz puana ulaşamadık. Geçen seneki gibi değil… Hedeflerin ve beklentilerin daha yüksek olması gerekiyor. Geçen sezon büyük bütçe ile kurulan takımlara karşı iyi oynayalım yeter diyorduk. Bu sene sonuç bekliyoruz. Ligde kazanamayacağımız karşılaşma yok. Çanakkale deplasmanında güzel bir oyunla maçı kazandık. Halkbank maçını da kazanarak oyuncularımız tatil yapma fırsatı buldular.

BİZİM KADAR ALTYAPI OYUNCUSU ÇIKARTAN YOK
Ne kadar altyapıdan oyuncu yetiştirip A takıma çıkartabilirseniz, size ayrılan bütçeyi istediğiniz oyuncuları alabilmek için kullanabiliyorsunuz. Bizim kadar altyapı oyuncusunu A takıma çıkartan yok. Yeni tesisimizde tüm takımlar bir aradayız.

HERKESİ AYNI ANDA MEMNUN EDEMEZSİNİZ
Antrenör olarak doğru ve dürüst olmak çok önemli. Sizin kararınızdan hoşlanmıyor olabilirler, herkesi aynı anda memnun edemezsiniz özellikle bayan takımlarında. Sizin yanlış bir adam olmadığınızı, ne düşünüyorsa onu söyleyen bir adam olduğunuzu hissettikleri anda da bir sıkıntı olmuyor. Yanlış yaptıklarında tepki göreceklerini, doğru bir şey yaptıklarında mükâfatlandırılacaklarını biliyorlar. Bu da işlerimizi kolaylaştırıyor. Bayan voleybolu teknik taktik olarak daha zevkli erkeklerden. Erkekler çok fazla güç voleyboluna döndü.

TAKIMLARIN GİZLİ YANLARI KALMADI
Yardımcı antrenörlerimizin kullandığı bir tablet var. Görüntü geliyor 7-8 saniye sonra. Yardımcı antrenörünüzün yanına geçip izleyebiliyorsunuz, diğer servis atılana kadar uyarı yapabiliyorsunuz. Takımların çok gizlisi kalmadı aslında. Kim daha iyi hazırlanıyorsa, sahaya taktik olarak avantajlı çıkıyor.

EKOL BELİRLEMELİYİZ
Geçen sene Türkiye Kupası oynanmadı. Biz de bir teklif sunduk bu yıl için kabul edilmedi. Toplantıda yabancı oyuncular olmadan oynayalım dedik. Milli takım kampları başlayacak, en hazır oyuncular seçilirdi 8’li finallerde. Türk oyuncuların kendini gösterme fırsatı olabilirdi. Bana göre benim oyuncum, benim oynattığım sistem çok iyidir. Benim oyuncumu neden almadılar diyemem. Türkiye Bayan Milli Takımı’nda bir ekol belirleyip onun üzerine gitmemiz gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0