BSL | Plansızlık ve dar rotasyon..

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 12. haftasında deplasmanda Pınar Karşıyaka ile karşılaşan Galatasaray Odeabank, baştan sona çekişmeye sahne olan karşılaşmada sahadan 78-72 mağlup ayrıldı. Karşıyaka'da taraftarların küfürlü tezahüratları sonrasında bitime 53 saniye kala hakemler soyunma odasına giderken, mücadeleyi 15 sayı ile tamamlayan Göksenin Köksal ve Blake Schilb mağlubiyete engel olamadı. Maç kadrosunda yer almasına rağmen sakatlığı sebebiyle süre alamayan Vladimir Micov'un yanı sıra sakatlıkları devam eden Austin Daye ve Emir Preldzic maç kadrosunda yer almadı.

Galatasaray Odeabank maça Sinan Güler – Göksenin Köksal – Blake Schilb – Deon Thompson – Alex Tyus beşiyle başladı. Karşılaşmaya iyi giren taraf Pınar Karşıyaka olurken ilk üç dakikayı 11-6 önde geçti. Sarı-Kırmızılılar’da Deon Thompson bu bölümlerde hücumda öne çıkarak bitime beş dakika kala skor 15-10’a geldi. Blake Schilb’in de skor katkısıyla Galatasaray Odeabank çeyreğin bitimine üç dakika kala 15-17 öne geçti. Kalan sürede de üstünlüğünü koruyan Sarı-Kırmızılılar ilk çeyreği 22-24 önde tamamladı. İkinci çeyrekte oyun bir süre durdu. Bu bölümlerde arka arkaya çizgiye gelen takımımız bu atışları değerlendirince iki buçuk dakikada 22-31 öne geçti ve Pınar Karşıyaka koçu molasına başvurdu. Mola dönüşünde takımımız farkı 11 sayıya çıkarsa da, Pınar Karşıyaka, 11 sayılık farkın ardından savunmada sertleşerek bitime dört dakika kala farkı 6 sayıya (35-29) indirince bu kez Ergin Ataman mola istedi. Moladan iyi dönen İzmir temsilcisi bitime iki dakika kala farkı 1 sayıya kadar indirdi ve Galatasaray Odeabank savunmada rakibine cevap veremeyince ev sahibi takım hücumda etkinliğini arttırdı ve soyunma odasına 45-42'lik üstünlükle gitti.

İkinci yarıda oyun temposu iki takım adına da düşük başladı. Karşıyaka farkı 6 sayı civarında tutarken Göksenin – Schilb ikilisinin üçlükleriyle skor 50-50’ye geldi. Bitime dört dakika kala iki ekipten de karşılıklı basketler gelirken Pınar Karşıyaka son iki dakikada ritmi arttırdı ve skoru 62-54’e getirdi. Başantrenörümüz Ergin Ataman bu sürede mola istedi. Mola dönüşünde Göksenin’in üç sayılık basketi skoru 62-57’ye getirdi ve çeyrek bu skorla sonuçlandı. Dördüncü çeyrekte ilk sayılarımız Deon Thompson’dan gelirken skor 62-59’a geldi ve Pınar Karşıyaka koçu mola istedi. Molanın ardından üç dakika boyunca aradaki skor farkı 1 sayı olarak devam etti. Diebler’ın iki sayılık basketiyle Sarı-Kırmızılılar 66-67 öne geçti bitime iki buçuk dakika kala. Bu bölümde Ergin Ataman mola aldı. Mola dönüşünde Pınar Karşıyaka kritik basketler bularak farkı 4 sayıya kadar çıkardı (71-67). Bitime 50 saniye kala hakemlerin üçüncü anons yapması sebebiyle oyun bir süre durdu. Oyunun durmasının ardından Sarı-Kırmızılılar hücumda Jon Diebler’ı boşa çıkardı ve onun üç sayılık basketiyle farkı 1 sayıya indirince Pınar Karşıyaka molaya gitti (71-70). Mola dönüşünde iki ekip de son saniyelerde serbest atış çizgisine giderken Pınar Karşıyaka bu bölümde hata yapmadı ve mücadeleden 78-72 galip ayrıldı.

Galatasaray Odeabank için başlıkta da söylediğimiz gibi plansızlık ve dar rotasyonun getirdiği bir mağlubiyet oldu, Pınar Karşıyaka mağlubiyeti. Oyun içerisinde 10 sayı öne geçmesine karşın, ikinci çeyreğin son 5 dakikalık bölümünde rakibinin 21-2'lik serisine engel olamayan bir takım vardı bugün sahada. Ergin Ataman sezon başında kurduğu 15 kişilik kadrodan bugün çeşitli nedenlerden dolayı sadece 8 kişilik bir maç kadrosu planlaması yapabiliyor. Maç kadrosunda yer alan 10 oyuncunun 7'sini düzenli olarak kullanabildi ve bu oyuncu grubunda yalnızca 1 tane oyun kurucu oynayabilecek bir isme sahip; 33 yaşındaki Sinan Güler. Pota altında sakatlığı devam eden Tibor Pleiss neredeyse dili dışarıda tamamladı mücadeleyi ancak karakterinden ve mücadele azminden olsa gerek, bir kere dönüp bakmadı kenara. Alex Tyus'un etkisizliği sonrasında boyalı alanı Deon Thompson ve Tibor Pleiss ile korumak zorunda kaldık. İki hafta önce "Artık bizimle olmayacak" dediğimiz Thompson, bugün sahaya karakter koyan oyuncular sıralamasında ilk sırada geliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0