Galatasaray devre arasında Suudi Arabistan'a gidiyor..

Süper Lig'de üstüste aldığı galibiyetlerle zirve yarışına ortak olan Galatasaray'ın devre arasındaki kamp programı yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Süper Lig'de ilk yarının son maçında, ligin 16. haftasında 25 Aralık 2016 tarihinde evinde Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak olan takımımız, 28 Aralık günü Ziraat Türkiye Kupası'nda grup aşamasındaki dördüncü maçında Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bu karşılaşmanın ardından kısa bir süre tatile girecek olan takımımız devre arası döneminde ilk kamp çalışması için 3 Ocak 2017 tarihinde Antalya'ya hareket edecek. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri burada kısa bir süre çalışacak ve 8 Ocak 2017 tarihinde kamp çalışmaları kapsamında Arap yarımadasının yolunu tutacak.

Geçtiğimiz yıllarda sezon öncesi kamp çalışmalarını İngiltere'de gerçekleştiren ve dünyanın en önemli sezon öncesi turnuvalarından birisi olan Emirates Cup'a katılan Galatasaray, hatırlanacağı üzere bu sezon başında da İngiliz devi Manchester United ile özel maçta biraraya gelmişti. İspanyol ekibi Real Madrid tarafından da sıkça Bernabau Kupası'na davet edilen takımımız, kulüp tarihinde ilk kez Arap yarımadasına açılmış olacak. Suudi Arabistan takımlarından Ettifaq FC ile özel maçta karşılaşacak olan takımımız bu maçın ardından İstanbul'a dönecek ve 13-15 Ocak tarihleri arasında ligin 17. haftasında deplasmanda oynayacağı Atiker Konyaspor karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacak. 

Globalleşmenin her alanda etkisini gösterdiği ve futbolun sadece bulunduğumuz topraklarda olmadığı gerçeği göz önüne alındığında, Arap yarımadasına açılmak için geç bile kaldığımızı söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük kulüpleri sezon öncesi veya devre arası kamp çalışmalarını artık bu coğrafyalarda gerçekleştirerek kendilerine büyük bir pazar yaratmış durumdalar. Alışagelmiş şekilde, her yıl sezon öncesinde İsviçre - Avusturya - Almanya gibi ülkelerde üçüncü sınıf takımlarla hazırlık maçı yapmak yerine Amerika'ya, Japonya'ya veya Katar gibi marketing değeri taşıyan pazarlara açılmak hem maddi, hem manevi anlamda daha büyük katkılar sağlayacaktır. Geç olmasına rağmen güzel bir hamle.. Devamının gelmesi dileğiyle.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0