KBL | Kızlar çok zorlanmasına rağmen kazandı..

Sezona Marina Maljkovic önderliğinde yenilenen yüzüyle giren ve oynadığı 9 karşılaşmada sadece 1 mağlubiyet alarak taraftarlarını sevindiren Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 6. hafta karşılaşmasında İstanbul Üniversitesi'ni Abdi İpekçi Arena'da konuk etti. Geçtiğimiz günlerde lig lisansı çıkartılan yeni transferimiz Astou Traore karşılaşmayı tribünden takip etti.

Karşılaşmaya Işıl Alben, Moriah Jefferson, Pınar Demirok, Cansu Köksal, Kristine Vitola beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını Jefferson'ın üç sayılık basketiyle buldu. Karşılaşmanın ilk dakikalarında savunmada klasikleşen tam saha baskısını yapan ve rakibinin yarı sahayı bile rahat geçmesine izin vermeyen kızlarımız, hücumda ise Jefferson ile etkili oldu(9-5). Sezon başından beri sorunu olan ribaundlarda etkili gözüken ancak boyalı alanı savunmakta yine sorun yaşayan takımımız, ilk periyotun bitimine 3.45 kala 9-11 geriye düştü. Hücumda organize olmakta sorun yaşayan ve istediği tempoyu bulamayan Maljkovic'in öğrencileri kenardan gelen Yvonne Anderson'ın üst üste sayıları ile oyunun kontrolünü yeniden eline aldı ve ilk çeyreği 20-16 önde geçti. İkinci çeyreğe Jefferon ile etkili giren takımımız, rakibinin alan savunması tercihine Papova ve Anderson'ın üçlükleri ile karşılık verince skorda öne fırladı(30-24). İlk çeyrekte iyi olduğu savunma ribaundlarında ikinci çeyrekte sorun yaşayan ve rakibine ikinci şans sayıları veren takımımız hücumda da istediği sayıları bulamayınca skorda yeniden geriye düştü(30-33). Periyotun kalan kısmında ön alanda yaptığı baskı kolay geçilen Galatasaray, kötü oynadığı periyotta son 1 dakikayı iyi değerlendirince soyunma odasına 36-36 eşitlikle girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Pınar Demirok'un basketiyle başlayan takımımız, karşılıklı hataların ve yüksek temponun devam ettiği üçüncü çeyrekte Pınar'ın orta mesafe basketi ile farkı yeniden açmaya başladı(45-40). Yorgunluğun baş gösterdiği ve ön alandaki baskısı kolay delinen takımımız, bir türlü karşılaşmada istediği tempoyu yakalayamazken Anderson ve Jefferson dışındaki oyuncularından  da bireysel performans almakta zorlandı. Periyotun sonunda Jefferson ile etkili olan takımımız yakaladığı kısa sekans ile skordaki üstünlüğünü sürdürdü ve son çeyreğe 59-50 önde girdi. Karşılamanın son çeyreğine kötü bir giriş yapan ve 2-11'lik seri yiyen kızlarımız, basit top kayıpları yaptığı bu sekansta rakibine kolay sayı imkanı verirken savunma ribaundu almakta da zorlandı(61-61). Bu dakikalarda 4 kısa ile oynayan kızlarımız, boyalı alanda Vitola'yı çok yalnız bıraktı. Karşılaşmanın son dakikalarında sürekli potaya atak eden ve rakibine ardı ardına fauller aldıran Maljkovic'in öğrencileri karşılaşmanın bitimine 2.30 kala skorda 65-61 öne geçti. Karşılaşmanın kalan anlarında çizgide hata yapmayan takımımız çok zorlandığı maçı 76-70 kazanmasını bildi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0