KBL | Sarayın Sultanları son çeyrekte kazandı!

Ligde 9.hafta karşılaşmasında AGÜ'ye mağlup olarak ikinci mağlubiyetini alan Sarayın Sultanları, 10.hafta karşılaşmasında Adana ASKİ'yi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk etti. AGÜ karşılaşmasında maç kadrosunda olmayan Yvonne bu maçta kadroda olurken, Hastalıkları bulunan Eda Şahin, Kristine Vitola ve Astou Traore ise mücadelede forma giyemedi. 

Maça Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Deniz Çolakoğlu - Maryia Papova beşiyle başlayan takımımız, ilk dakikalarda savunmada zorlanırken, farkı 9 sayıya kadar çıkaran ASKİ karşısında hücumda da ritmini bulamadı. İlk 5 dakikayı 15-2 geride geçen Sarayın Sultanları, topa baskıyla oyunu dengelemeyi başarırken hücumda yaşadığı tutukluk farkı kapatmaya engel oldu. Moriah Jefferson'un bulduğu sayılarla farkı 8'e indiren takımımız, ilk çeyreği 18-10 geride geçti. İkinci çeyreğe Yvonne Anderson'un üçlüğüyle başlayan sarı kırmızılılar pota altı savunmasında zorluk yaşarken hücumda da sayı bulmakta zorlanınca fark 15 sayıya kadar çıktı. Savunmada yaptığı topa baskı ile rakibini hataya zorlayan takımımız, bulduğu dış atışlarla farkı indirmeyi başardı. Takımımız ilk yarıyı ise 35-28 geride kapattı. 

İkinci yarıya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Yvonne Anderson - Cansu Köksal - Maryia Papova beşiyle başlayan takımımızın ilk sayıları Moriah Jefferson'un serbest atışlardan bulduğu isabetlerle gelirken, baskılı savunmanın ödülünü rakibini kötü tercihlere zorlayarak alan takımımız, hücumda da Yvonne ve Moriah ile üretim sağlayınca üçüncü çeyreğin son 6 dakikasına 39-39 beraberlikle girildi. 1 buçuk dakikada 7-0'lık seri bulan Adana ASKİ karşısında savunmada boyalı alanı tutmakta zorlanan takımımız üçüncü çeyreği de 53-45 geride geçti. Mücadelenin son çeyreğine rakibine baskılı savunma yaparak başlayan takımımız hücumda Yvonne Anderson'un üç sayılık basketiyle farkı 5 sayıya indirdi. Baskılı savunmasıyla rakibini ritmden çıkarmayı başaran sarı kımızılılar, hücumda da potaya giderek ful çizgisinden sayılar üretmeye başlayınca son 5 dakikaya 55-55 eşitlikle girdi. İyi savunmasına devam eden takımımız, Papova'nın üçlüğüyle maçın bitimine 3 dakika kala mücadelede ilk kez öne geçti. Mücadelenin son 1 buçuk dakikasına 58-57 önde giren takımımız, Maryia Papova'nın 2/3 serbest atış isabetleriyle farkı 3'e çıkardı. Işıl Alben ve Moriah Jefferson'un turnikeleriyle farkı 7 sayıya kadar çıkaran Sarayın Sultanları, maçı 64-59 kazanarak evindeki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...

Deniz Çolakoğlu 1 ribaund
Pınar Demirok 6 sayı, 4 ribaund, 1 asist
Cansu Köksal 4 sayı, 5 ribaund
Işıl Alben 9 sayı, 5 ribaund, 4 asist
Yvonne Anderson 18 sayı, 5 ribaund, 6 asist
Maryia Papova 15 sayı, 7 ribaund
Moriah Jefferson 12 sayı, 5 ribaund, 4 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0