KBL | Sarayın Sultanları yoluna dolu dizgin devam ediyor..

Eurocup ve Kadınlar Basketbol Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray kadın basketbol takımı, ligin 7. haftasında Samsun Canik Belediyesi'ne konuk oldu. Takım kaptanı Işıl Alben'in sakatlığı sebebiyle süre almadığı karşılaşmada Moriah Jefferson oyun içerisinde yaşadığı sakatlıkla kenara geldi. Maç kadrosunda yer alan tüm oyuncularımızın süre aldığı karşılaşmada Sarayın Sultanları rakibi karşısında sahadan 88-76'lık galibiyetle ayrılarak ligde zirve yürüyüşünü sürdürdü.

Karşılaşmaya Yvonne Anderson – Moriah Jefferson – Pınar Demirok – Cansu Köksal – Kristine Vitola beşiyle başlayan Maljkovic'in öğrencileri iyi savunma yaptığı 4 dakikalık sekansta rakibine sadece 1 sayı şansı tanıdı ve hücumda ürettiği 8 sayıyla maçta üstünlüğü ele aldı. Ev sahibi takımın aldığı mola sonrasında savunmada aynı sertliği devam ettiremeyen Sarayın Sultanları, rakibinin yüzdeli hücumlarına engel olamadı ve çeyreğin bitimine 2 dakika kala skor 17-17'de eşitlendi. Çeyreğin son bölümünde rakibi karşısında 6-1'lik seri yakalayan takımımız çeyreği 23-18 önde tamamlarken, Moriah Jefferson hücumda ürettiği 8 sayı ile takımımızı öne taşıyan isim oldu. İkinci çeyrekte de oyunun kontrolünü ele alan Sarayın Sultanları, devrenin bitimine 7 dakika kala farkı 10 sayıya kadar çekti. Savunmayı sertleştiren ve hücumda skor üretmeye devam eden takımımız Jefferson önderliğinde oyun içinde bir ara farkı 15 sayıya kadar çekti ve soyunma odasına 47-36'lık üstünlükle gitmesini bildi.

Üçüncü çeyrekte ev sahibi takım oyuna ortak oldu. Savunmada rakibine kolay basket şansı tanıyan ve hücumda aksamaya başlayan takımımız Jefferson'un da sakatlanmasıyla birlikte hücumda kısır bir döngü yaşadı ancak final periyoduna 66-59'luk üstünlükle girmeyi bildi. Işıl Alben sakatlık sebebiyle forma giyememesine bir de maçın yıldız ismi Moriah Jefferson eklenince, hücumda Yvonne Anderson'un eline bakan Sarayın Sultanları final periyodunda rakibine geri dönüş şansı vermedi. Maçın bitimine 6 dakika kala skoru 77-65'e getiren takımımız, savunmada boyalı alanı iyi koruyup hücumda da skor üretkenliğini sürdürdü ve sahadan 88-76'lık galibiyetle ayrılarak 7.hafta sonunda 6. galibiyetini elde etti.

Galatasaray kadın basketbol takımının istatistikleri şu şekilde;
Eda Şahin  - 2 ribaund
Deniz Çolakoğlu - 10 sayı – 5 ribaund – 5 asist
Pınar Demirok - 12 sayı – 4 ribaund – 1 asist
İrem Naz Topuz - 5 sayı – 1 ribaund – 1 asist
Cansu Köksal - 4 ribaund – 5 asist
Yvonne Anderson - 18 sayı – 8 ribaund – 1 asist
Maryia Papova - 8 sayı – 4 ribaund – 2 asist
İnci Güçlü - 2 sayı
Kristine Vitola - 11 sayı – 5 ribaund – 1 asist
Moriah Jefferson - 18 sayı – 1 ribaund – 6 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0