Rakamların dilinden Osmanlıspor karşılaşması..

Süper Lig'de çıktığı son 3 karşılaşmadan galip ayrılarak zirveyle arasındaki puan farkını indiren Galatasaray, ligin 15. haftasında deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında istediği futbolu Jan Olde Riekerink'in öğrencileri 1-0 öne geçtiği karşılaşmada rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve sahadan 1 puan ile ayrıldı. Soğuk bir Ankara akşamında oynanan karşılaşmanın istatistikleri şu şekilde..

1) Gaziantepspor karşısında rakip kaleye tam 7 şut çeken Wesley Sneijder, Osmanlıspor karşısında rakip kaleye yalnızca 1 şut çekti.

2) Maç başına 6.7 şut çekerek bu alanda ligin en iyisi olan takımımız, Osmanlıspor karşısında rakip kaleye yalnızca 3 isabetli şut çekerken bunların 2'si gol oldu.

3) Avrupa'nın majör liglerinde en çok çalım atan oyuncu ünvanına sahip olan Bruma, Osmanlıspor karşısında 3 kez çalım denemesinde bulundu ve 3'ünde de başarılı oldu.

4) Osmanlıspor karşısında 88.dakikada attığı golle takımımıza 1 puanı kazandıran ve kariyerindeki gol sayısını 4'e çıkaran Semih Kaya, Süper Lig kariyerindeki dört golü de deplasmanda attı.

5) Gaziantepspor karşısında kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Yasin Öztekin, Osmanlıspor karşısında attığı golle birlikte Süper Lig'deki son yedi isabetli şutunun beşinin gol olmasını sağladı.

7) Osmanlıspor karşısında 2 golü de kafa vuruşundan yiyen Galatasaray, bu sezon ligde yediği 14 golün yedisinin kafa vuruşlarından gelmesine engel olmadı.

8) Bu sezon etkileyici bir performans gösteren Bruma, Süper Lig'de forma giydiği sekiz deplasman maçında sekiz gole katkıda bulundu (beş gol ve üç asist).

10) Osmanlıspor maç boyunca ceza sahamıza tam 30 orta yaparken, bu ortaların 10'u isabetli oldu.

19) Podolski'nin sakatlanmasının ardından Osmanlıspor karşısında ilk 11'de çıkan Eren Derdiyok, karşılaşmanın en fazla hatalı pas yapan ismi oldu. Eren Derdiyok maçın tamamında 19 kez hatalı pas tercihinde bulundu.

23) Osmanlıspor maç boyunca kalemize tam 23 şut çekti ve bu sezon bir lig maçında Galatasaray'a en fazla şut atan takım oldu. Bu şutların 8'i isabetli oldu.

100) Osmanlıspor karşında sahaya ilk 11'de çıkan ve takımımızın ilk golünü atan Yasin Öztekin, bu karşılaşmayla Galatasaray formasıyla 100. karşılaşmasına çıktı.

300) 2005-06 yılından beri Süper Lig'de top koşturan ve 2007 yılında takımımıza transfer olarak
hem sahadaki oyunuyla hem de karakteriyle taktir toplayan Hakan Kadir Balta, Osmanlıspor karşısında Süper Lig'deki 300. maçına çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0