STSL | Rakamların dilinden Kasımpaşa galibiyeti..

Süper Lig'in 13.haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, hanesine yazdırdığı 3 puanla yeniden zirve yarışına ortak oldu. Lukas Podolski ve Armindo Bruma'nın golleriyle galibiyete uzandığımız karşılaşmanın 79. dakikasında Adem Büyük'ün penaltı vuruşunda gole izin vermeyen Uruguaylı kalecimiz Fernando Muslera galibiyette başrol oynadı. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada altın değerinde elde ettiğimiz 3 puanı getiren karşılaşmanın istatistikleri, rakamlarla analizi şu şekilde..

1) Fernando Muslera bu sezon ligde ilk kez penaltı kurtardı. Uruguaylı başarılı kalecimiz, sezon öncesinde oynanılan TFF Süper Kupa karşılaşmasında Beşiktaşlı oyunculara penaltı atışlarında 3 kez izin vermemişti. Muslera'nın ligde en son kurtardığı penaltı ise 2011 - 2012 sezonunun 10. haftasında oynanan Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında Andrea Moritz'in kullandığı vuruş olmuştu.

2) Kasımpaşa karşılaşmasında Galatasaraylı oyuncuların yakalandığı ofsayt pozisyonu yalnızca 2. 

3) Avrupa'nın majör liglerinde en çok çalım atan oyuncusu olan Bruma, dün akşam rakiplerini 3 kez çalımadı. Portekizli kanat oyuncusunun maç boyunca yaptığı çalımlama denemesi ise 8 idi.

4) Kasımpaşa forması giyen Olivier Veigneau mücadelenin tamamında 4 kez top çalma başarısı göstererek bu alanda öne çıkan isim oldu.

5) Armindo Bruma bu sezon ligde 5. golünü kaydederken, bu gollerin tamamını deplasmanda kaydetti. Portekizli oyuncunun gol attığı 5 karşılaşmada ise 4 galibiyet - 1 beraberlik ile sahadan ayrıldık.

9) Galatasaray dün akşam Kasımpaşa karşısında, rakip kaleye 9 kez şut girişiminde bulunurken bu şutların 5'i ceza sahası dışından denemeler oldu. Kaleyi bulan isabetli şut sayısı ise 5.

10) Kasımpaşa karşılaşmasında Galatasaraylı oyuncuların rakip ceza alanına açtığı orta sayısı 10 olurken, bu ortaların sadece 3 tanesinde isabet sağlanabildi.

14) Gecenin kahramanlarından Fernando Muslera dün akşam 14 kez pas hatası yaptı ve karşılaşmanın en çok hatalı pas yapan ismi oldu. Bu alanda bir sonraki isim ise 11 pas hatası ise Yasin Öztekin olurken, Kasımpaşa forması giyen Ramazan Köse ve Titi mücadeleyi 11 pas hatası yaparak tamamladı.

%54) Jan Olde Riekerink'in öğrencileri rakibi karşısında girdiği ikili mücadelelerin %54'ünde ayakta kalırken, girdiği hava topu mücadelelerinde de aynı oranda rakibine üstünlük kurmayı başardı.

%65) Galatasaray rakibi karşısında %65 oranla topa sahip olurken, rakip yarı alanda %76 pas isabetiyle oynadı. Maçın genelindeki pas isabet oranı ise %86 olurken, yüksek yüzde dikkatlerden kaçmadı.

%95) Kasımpaşa karşısında ilk onbirde görev yapan Serdar Aziz, mücadelede 75 kez pas denemesinde bulunurken bunların 71'inde topu arkadaşlarına aktarmayı başardı. Tecrübeli savunmacının pas isabet oranı %95 olurken, takımımızın en isabetli pas veren ismi olarak karşılaşmayı tamamladı.

%100) Wesley Sneijder dün akşam Kasımpaşa karşısında kaleye 2 kez şut attı ve bu şutların 2'sinde de çerçeveyi buldu. Takımımızın attığı ilk golde Podolski'ye golden bir önceki pası veren Hollandalı yıldız oyuncu %100 şut isabetiyle karşılaşmayı tamamladı.

180) Galatasaray'ın merkez orta saha oyuncuları Nigel de Jong (87) ve Selçuk İnan (93) dün akşam toplamda 180 pas girişiminde bulunurken, bunların 165'inde isabet buldu. Orta sahayı kontrol altına alan ikilinin pas yüzdesi ise %92 oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0